Диета по калориям

Ключът към загуба на тегло се състои в способността за правилно хранене - това е първото нещо, което трябва да научите, вместо да се измъчвате с диети, уморени от които, вие веднага увеличавате теглото си, защото повтаряте грешките си.

Да се ​​храните правилно не е да надвишавате дневната калория, да получите толкова енергия от храната, колкото харчите.

За една жена е достатъчна диета, съдържаща не повече от 2000-2500 калории на ден. 1000 калории не са достатъчни и такава диета неизбежно ще доведе до разпадане. Спирането означава незабавно увеличаване на теглото.

Класически ястия - ястия три пъти на ден: закуска, обяд и вечеря. Но ние често нарушаваме това правило: не искате да ядете сутрин, следобед - няма време и пием в движение чаша кафе със сандвич или шоколад.

Оказва се, че ядем два пъти на ден, а на обяд - за две, или често само лека закуска, отколкото ужасна. Просто помислете, че не съм ял нищо, но се оказва, че съм взел два пъти повече калории, отколкото вечерях.

Диетата с калории предполага, че ще бъдете добре ориентирани в съдържанието на калории в храните и постоянно наблюдавате, т.е. грубо преброявайте това, което е на вашата чиния. Брой колко калории ядете на ден. Свалете масло и наденица за закуска - най-малко 300 kcal. Два такива сандвича са вече 600. Чай със захар - още 30 ккал. Чипс - 400-500 kcal.

Ако за вечеря сте пържени с пържени картофи в масло - получите повече от 500 kcal, и с риба или месо - още 1000 kcal. Това е без значение за чая със захар, хляб, бисквити, пайове, сладолед, лимонада, бира, вино и др. Обяд в 1500 калории на Макдоналд. Като цяло, 3000-3500 kcal на ден. За 1000-1500 kcal повече, отколкото е необходимо. И така всеки ден. 2000 калории от това ще похарчите, а допълнителните 1000 ще бъдат ремонтирани под формата на излишни мазнини.

Помнете какво сте яли за деня и преброите калориите. Как да преброим калориите може да се намери на нашия уебсайт. Разбираш ли, че ядеш твърде много? Намалете броя на калориите лесно - например, да се откажете от масло, захар; намаляване броя на ястията с месо. И увеличаване на броя на зеленчуците и плодовете.

Избягвайте да се чувствате гладни.

За да намалите количеството kcal, от което се нуждаете, за да не гладувате. За това е необходимо да ядете често и постепенно. Това ще помогне да се избегне усещането за глад, в което хората просто се хвърлят върху храната и могат да ядат две дневни калорични норми.

Известната частична храна е просто разпределение на храната през деня, за да не се гладува, защото Не позволявайте на захарта да попадне в кръвта ви.

Опитайте се да ядете често, но общото количество храна на ден не се увеличава. Ако започнете да се чувствате гладни между закуска и обяд или между обяд и вечеря, яжте зеленчуци или млечни продукти, но намалете количеството храна по време на обяд и вечеря.

Има и други опции. Например, намалете калоричното съдържание на храната (изберете рецепти), но увеличете количеството. Ще ядете повече и ще почувствате, че няма чувство на глад.

Можете също така да изберете храни, които дават чувство за ситост: варени яйца, банани.

Винаги избягвайте употребата на захар, конфитюр, мед, шоколад, сладки - тези продукти незабавно се усвояват и усещането за глад не изчезва. Имате лека закуска с леки, некалорични продукти за пълнене на стомаха. След като започнете да консумирате по-малко калории, теглото ще започне да намалява.

Share:
Comments