Жълта кожа - не е добра

Цветът на кожата първоначално се определя от състезанието, към което принадлежи лицето. И ако имате светла кожа с розов оттенък и руж по бузите, тогава появата на необичаен и страшен жълтеникав цвят на епидермиса показва някакъв вид неизправност в тялото.

Каква може да е причината

Обикновено жълтият цвят на кожата се свързва с проблеми, възникващи в организма. Обикновено жълт нюанс на кожата се появява с прекомерно количество билирубин в кръвта. Билирубинът е пигментът на кръвта, който е част от него. Това е продукт на разграждането на хемоглобина. Хемоглобинът е протеин, който има транспортна функция в тялото, също така свързва кислородни молекули, така че жълтата лицева кожа обикновено се свързва с хепатит - чернодробно заболяване. Може би имаше запушване на жлъчните пътища.

Ако клепачите и ириса на очите станат жълти, липидният метаболизъм или повишеният холестерол вероятно ще бъдат компрометирани.

Дисфункцията на щитовидната жлеза може да доведе до пожълтяване на кожата. Просто липсват ензими, които разграждат бета-каротин.

Някои заболявания на храносмилателната система или секрети предизвикват жълта кожа.

Понякога жълтеникавата кожа показва развитие на рак.

Може би, освен неестествен цвят, нищо друго не се притеснява. Въпреки това, ако изведнъж забележите, че кожата е придобила необичаен жълт оттенък за Вас, трябва незабавно да се консултирате с лекар, тъй като това може да е признак на болестта, преди да настъпи болка.

Във всеки случай, не можете самостоятелно да се диагностицирате, но рисковано, особено при такива обстоятелства. Ще се нуждае от медицински преглед. Не чакайте повече от няколко дни.

Причините за жълтеникавост на кожата, която можете да повлияете

Понякога обаче жълтият цвят на кожата може да има напълно различно обяснение, което не е свързано с дисфункцията на определени органи или заболявания. Просто в диетата на човек твърде много продукти, съдържащи бета-каротин, поради което има повишена пигментация на кожата. Много бета-каротин в суровите моркови и голямото му потребление може да даде на кожата жълт оттенък. Портокалите и тиквата също могат да предизвикат пожълтяване на кожата.

Когато се използва в домашни козметични продукти с високо съдържание на каротини, е възможно да се получи този специфичен сянка. Някои лекарства могат да направят жълтото тяло.

Премахване на жълтия оттенък от кожата

След като разбра причините, е възможно да започнем да се отърваваме от последиците. Ако проучването показа здравословен проблем, първо трябва да насочите всичките си усилия към лечение. Обикновено по време на лечението, заедно с възстановяване, жълт цвят на кожата минава сам. Освен това можете да половите усилия да върнете нормалния и здрав цвят на кожата.

При отсъствие на заболявания, които могат да причинят такива неприятности, можете да се отпуснете за известно време и да пристъпите към елиминиране на жълтата светлина.

Това може да помогне:

  • отхвърляне на лоши навици;
  • ходене на чист въздух;
  • Активен начин на живот, в който има място за редовна физическа активност;
  • избягвайте стресови ситуации;
  • подходящ сън и почивка;
  • балансирано хранене, с изключение на вредните продукти;

допълване на диетата с някои продукти, които са пряко свързани с повишаване нивото на хемоглобина в кръвта. Например, зеле, лук, чесън и репички, смокини, меки варени яйца и месо с кръв, добавяне на пипер и копър, карамфил и аура за храна, както и малко вино.

Научете се да се наслаждавате на всеки ден от живота си и да останете в позитивен, това също помага за подобряване на тена.

Share:
Comments