Живопис вежди с къна - как да се направи biotatuazh?

Съдържание:

 • Biotatuazh вежди - какво е това?
 • Колко време вените ще оцветят с къна
 • Технология на оцветяване на веждите с къна и цената на процедурата
 • Как да нарисувате вените на къна у дома - стъпка по стъпка
 • Плюсовете и минусите на оцветяване с къна
 • Най-добра къна за веждите - как да избирате и къде да купите
 • резултати
 • Прегледи за процедурата

Ясни, достатъчно широки и дебели вежди на правилната форма са особено модерни за последните няколко сезона, така че им се обръща много внимание, за да работят с тях. Жените особено харесват дизайна на веждите с къна. Тази процедура е не само безвредна за космите и кожата, но също така спомага за подобряване на растежа и състоянието на веждите, поради естествения цвят на боята и способността на къна да стимулира растежа на косата.

вежди кънна снимка

Какво е biotatuazh вежди

Преди да се регистрирате за процедурата в кабината, струва си да разберете какво е biotatuazh вежди. Конвенционалното химическо оцветяване оцветява само отделни косми на веждите и от кожата постепенно се измива. Ако в веждите има плешиви петна и те се различават една от друга, те няма да могат да коригират формата, местоположението и размерите си. Това може да стане с помощта на татуиране веждите, което означава, че въвеждането на специална боя под кожата в позиция вежда. Но в повечето случаи тази процедура не изглежда твърде естествена, освен че боята може да промени цвета си с течение на времето. Ако този вид татуировка се умори или престане да задоволява, отстраняването на остатъците ще бъде много трудно.

За разлика от дългосрочното татуиране, биологичното маркиране на веждите с къна се запазва средно 1-3 седмици, плавно и неусетно измива кожата, не уврежда тялото и дори ползи, укрепвайки космите и стимулиращо растежа им.

Лесно е да коригирате веждите с къна. С тази процедура можете да коригирате формата на веждите, да коригирате местоположението им, да добавите ширина, цвят и яркост към тях.

Колко време отнема да оцвеся вените си с къна?

Тинктура на веждите на вената - процедурата е временна, тя е предназначена да бъде носена за средно две седмици. Продължителността зависи от състава и качеството на боята, както и от индивидуалните свойства на кожата и космите на веждите на жената. При някои хубави дами боята се забавя за около седмица, докато други могат да се похвалят с отлично качество на цвета за месец, така че времето на чорапите може да бъде много индивидуално.

биотуктаж на вежди с къна преди и след снимки

Технология на боядисване на веждите с къна и разходите за процедурата

При тази процедура жените са привлечени не само от екологичната си привлекателност, ползите и красивия резултат, но и от много ниска цена. В повечето магазини за тази услуга ще бъдат попитани около 300 рубли. Ниската цена ви позволява да правите оцветяването на къна толкова често, колкото е необходимо или желателно за дадена жена.

Сред недостатъците на тази процедура е нейната продължителност. Ако лечението с химически бои отнема средно 10-15 минути, тогава работата с къна отнема поне един час. Освен това е нужно много точност и знание, как да се развива къна за веждите.

Цветът, който обикновено се нарича къна за вежди, всъщност е смес от естествена къна, басма, какао на прах, кафе и други добавки, използвани за постигане на желания цвят на боята. Благодарение на голямото разнообразие от естествени, естествени тонове, можете да изберете правилната боя за блондинки, червени, руса, кафяви и брюнетки.

Процесът на боядисване е както следва:

 1. Отстраняване на грима от веждите - повърхността трябва да бъде чиста и обезмаслена, така че боята леко и равномерно да лежи и да се абсорбира в косата и кожата.
 2. Разреждане на боята. По принцип къна се отглежда просто с вряща вода, охлажда се и лекарството е готово за употреба.
 3. Боята се нанася върху веждите с малка четка с достатъчно дебел слой, изчертавайки правилната форма, давайки ясни контури и внимателно проверявайки симетрията на двете вежди.
 4. Оставете за "проявление" на боята и нейното фиксиране.
 5. Леко, без да се размазва, измийте боята от веждите.
 6. След процедурата, за да удължите продължителността на татуировката, препоръчваме да не смазвате областта на веждите с кремове и да не намокрите повърхността.

Тъй като има много съединения за оцветяване, е необходимо да изберете идеалния вариант за себе си чрез опит и грешка, тъй като боята може да се измие достатъчно бързо, ако ефектът не й харесва.

Важно! За да изберете цвят и нюанс на боя за вежди е необходимо на 1 - 2 нюанса по-тъмно, отколкото на сянка на косата.

Как да нарисувате вените на къна у дома: инструкции стъпка по стъпка

За да научите как да направите вената на къна у дома, можете да използвате проста инструкция, която стъпка по стъпка описва всички действия:

 1. Преди началото на процеса се препоръчва много добре да се почисти кожата и да се поддържа лек деликатен пилинг - това ще ви помогне да запазите ясен контур и ярко наситени цветове на вежди за дълго време.
 2. Печете къна с вряща вода, като използвате само няколко грама от лекарството. За да запазите боята по-твърдо, желателно е да добавите киселина към водата, например малко лимонов сок.
 3. За процеса на подготовка на боята можете да използвате само неметални контейнери и инструменти.
 4. Докато боята се подготвя, е необходимо да се затягат съдовете с нея с хранителен филм.
 5. Първоначално, за да получите равномерен и ясен контур, кожата около веждите може да бъде смазана с вазелин или мазен крем - това няма да позволи боята да се накисва на ненужни места.
 6. Ако боята попадне върху незащитена кожа, тя трябва да се отстрани възможно най-скоро с влажна памучна тампонка или да се коригира с пръчка.
 7. За най-естествения външен вид на веждите, първо се оцветява "опашката" на веждите, после централната й част, последната - главата на веждите.
 8. Боядисани с дебел слой вежди, оставени в точното време за оцветяване.
 9. Багрилото се измива с памучен тампон и студена вода без сапун, без да се търка и да се разпространява къна по лицето.
 10. Кожата се оставя да изсъхне, без да я прилага козметични средства.

По същия принцип и оцветяване на миглите с къна, но продължителността на процедурата не позволява на мнозина да го правят у дома.

Оцветяване на веждите с уроци по видео на къна:

Важно! При първото оцветяване е необходимо да направите проба - за цвят и липса на алергия.

Плюсове и минуси на процедурата за оцветяване с къна

Боядисването на веждите с къна е един от малкото начини, които не само да не вредят на космите и кожата, но дори да се възползват от тях. Хена е известна със способността си да стимулира растежа на веждите и да уплътнява всяка коса. В резултат на оцветяването на къна веждите изглеждат не само естествени, но и изглеждат много по-дебели, по-тъмни и по-изразителни.

Такъв процес на коригиране на цвета и формата на веждите е доста евтин, така че всеки може да си го позволи. Единственият недостатък на оцветяването на вените с къна е времето, което е необходимо, както и рискът от размазване на боята, нееднакво нанасяне, накисване на дрехи, лице и ръце. Ето защо се препоръчва да се използват ръкавици, да се носят стари дрехи, да се покриват със салфетки и кърпи и веднага да се извадят най-малки капки или следи от боя от кожата.

Преглед на най-добрата къна вена - как да изберете и къде да я купите

Ако решите да използвате естествени цветове, трябва да разберете къде да купите къна за веждите и кое е по-добре. Най-популярна е индийската къна, която се предлага от множество магазини, които продават стоки от Източна Европа в реалния живот и в Интернет пространството.

Най-популярните марки естествени бои:

 • Хена за вежди къна. Това е най-популярното и в момента търсено, боядисва, което дава ефект до 6 седмици. Хена за вената на веждите на веждите дава еднакво плътно оцветяване, естествен външен вид и дълъг период от чорапи.
 • Хена за веждите godefroy. Тази капсулна боя се предлага в пет нюанса и е готов комплект за боядисване на вежди.
 • CC кърмата за веждите. Тази марка къна има осем оттенъка, но е по-малко устойчива от предишните два вида.

В допълнение към тези най-добри марки, се предлага голям брой други видове къна, особено за вежди.

Важно! Не използвайте къна за вежди, която е предназначена за оцветяване на косата, резултатът може да бъде неочакван и напълно непредсказуем.

резултати применения хны

Моделирането и оцветяването на веждите с къна дава много добър изразителен и естествен ефект. Много жени харесват как изглеждат биотатуите, но те изпитват колко къна се държи на веждите, независимо дали ще се измие много бързо.

Трябва да се отбележи, че според условията на чорапите, къна практически не е по-лоша и понякога надхвърля синтетичните багрила. Средната стойност е 2 седмици. През това време можете да забравите за моливи, червила и сенки за вежди, това ще е достатъчно, само за внимателно да се гребете и да изгладите веждите с безцветен гел.

Прегледи за процедурата окрашивания

Лариса, 39 години

За себе си отдавна съм разбрал, че трябва да рисувам вените си с къна, а не с обикновена боя. С моята справедлива коса, всяка боя дава неестествено тъмни вежди и изглежда много вулгарна. С къна, веждите ми са естествени, сякаш съм роден с такива. Поддържа ми боя 2 - 3 седмици. Мисля, че това е идеален вариант - евтин и ефективен.

Светлана, на 54 години

Харесва ми естествената къна за веждите, за мен работи чудесно, придава красив естествен цвят, много близо до цвета на косата. Винаги прави biotatuazh от един и същи господар, тя знае характеристиките на тънките ми вежди със сиви косми. След работата си лицето ми изглежда около пет години по-младо и очите ми изглеждат по-ярки.

Галина, на 42 години

Моята кестенява коса е много добре в хармония с къна кафяво. Боята върху мен не трае твърде дълго, около 10-14 дни. В сравнение с обикновената боя за вежди, това е много хубаво време, но не ми остава повече от седмица.

Марина, 31 год

Аз съм русокоса блондинка, така че винаги рисувам светло оцветени вежди на къна. Тя дава много естествен топъл цвят без изразен червеникав, добре оцветява не само белезникавите ми косми, но и кожата, така че веждите изглеждат по-впечатляващи и забележими след оцветяването. Сякаш изобщо нямаше вежди.

Виктория, на 27 години

След първия път, когато се опитах да рисувам вените си с къна в салона, си купих комплект от къна за веждите и я използвах у дома си сама. Да, отнема много време, но резултатът си заслужава. Веждите придобиват много ясна форма, но не изглеждат толкова груби, колкото при татуиране. Наистина ми харесва този ефект. Мога да препоръчам на всеки, който иска да забрави за боята, разваля вежди за известно време и за моливи, които отнемат много време да кандидатстват.

Използването на къна е безопасно и не причинява вреда на здравето, с изключение на тези редки случаи, когато съставът на боята е алергичен. Преди да използвате боята за първи път, препоръчваме тестът да се извърши на невидима повърхност на кожата. При отсъствие на зачервяване, подуване и изригване, можете безопасно да боя вени вената.

Share:
Comments