Защо се появя слънчево изгаряне след слънчево изгаряне и

Лятото е свързано с цялото море, а морето - разбира се, с равномерен бронзов тен. Независимо от това, не винаги контактът на кожата и слънчевите лъчи е безопасен. В някои случаи могат да се образуват грозни бели петна. Въпреки факта, че те не причиняват болка или сърбеж, въпреки това те са свързани с много неприятни усещания. Stamina ви принуждава да се откажете от откритите дрехи, за да скриете неестетичните образувания по кожата.

Защо има бели петна

За да се справите ефективно с белите петна след слънчево изгаряне или напълно да ги избягвате, първо трябва да разберете причините, които могат да доведат до подобни последици:

 1. - Гъбични инфекции - това е една от най-честите причини за образуването на бели петна. И преди да се свърже със слънцето, болестта не може да се прояви. Въпреки това, тези области на кожата, които са засегнати от гъбичките или лишени от нея с времето, започват да променят цвета си. След като сам установи подобни признаци, е необходимо незабавно да се обърне внимание на медицинската помощ. Отидете на почивка, погрижете се за имунитета си и също така направете проучване за наличието в организма на всички видове инфекции или възпалителни процеси.
 2. - Генетичното предразположение предполага наследен дефицит на меланин в кожата. В резултат на това слънчево изгаряне се разпределя неравномерно върху кожата. Най-тревожно обаче е, че в този случай белите петна не могат да бъдат елиминирани. Ако не сте сигурни за здравето на кожата си, определено трябва да използвате силен слънцезащитен крем. В случай, че знаете за появата на кожни дефекти в членовете на вашето семейство или дори далечни роднини, трябва да отделите възможно най-малко време на слънце.
 3. - Лекарствата могат да причинят страничен ефект под формата на появата на бели петна върху загорялата кожа. Поради активните съставки на лекарствата, развитието на пигментите може да бъде нарушено и поради това кожата реагира неадекватно на ултравиолетовото лъчение. Винаги внимателно прочетете инструкциите за лекарствата, за да определите техните странични ефекти върху кожата. Освен това, винаги кажете на лекаря, че ще бъдете на слънце за дълго време, за да може той да коригира лечението.
 4. - Посещението на хоризонтален солариум често води до появата на бели петна по кожата, ако сте в него за дълго време в същата позиция. По-често те се образуват на лактите и в областта на таза, т.е. тези места са по-склонни да контактуват с ултравиолетовите лъчи. Освен това е необходимо да се следи отблизо датата на изтичане на ултравиолетовите лампи. това може да има отрицателен ефект върху състоянието на кожата ви.
 5. - Витилиго е сериозно заболяване, чието проявление са бели петна по ръцете и лицето. Нейната причина може да бъде дори отравяне с храна или тежък стрес. Освен това е добре да се обърне внимание на работата на вътрешните органи. За съжаление, невъзможно е напълно да се възстанови от това заболяване, но с помощта на специални процедури е възможно да се подобри състоянието на кожата донякъде. След като открихте симптомите на това заболяване, не забравяйте да се консултирате с лекар, напр. освен външни прояви, може да има сериозни последствия за всички системи на тялото.
 6. - Изгаряния на слънце са познати на почти всички. Зачервяване и мехури могат да се развият в грозни бели петна. Ето защо винаги си заслужава да използвате слънцезащитни продукти, а също и ограничено време да сте на открито в жегата. Ако изгарянето не може да бъде избегнато, не докосвайте засегнатата област с ръцете си и не се опитвайте да отворите блистерите.
 7. - Прекъсването на хормоналния фон е също доста честа причина за леки петна по тялото. Ето защо не злоупотребявайте с слънчеви бани, ако имате проблеми с щитовидната жлеза. Също така е полезно да се ограничи излагането на слънце на жени по време на менструация и бъдещи майки, тъй като през този период хормоналния фон е особено нестабилен.
 8. - заболяването при доене на Sylvatica е сериозен козметичен дефект, който не изисква лечение и не се поддава на него. Затова винаги се опитвайте да използвате слънцезащитни продукти и да носите затворени дрехи.
Бяло петна по кожата след слънчево изгаряне, фото

Бяло петна по кожата след слънчево изгаряне

Как да се справим с проблема

За съжаление, не винаги е възможно напълно да се премахнат белите петна по кожата. Най-добре е да следите внимателно здравето си, за да имате време да се отървете от всички проблеми преди горещия сезон. За това се използват както козметични, така и всички видове лекарства. Така че, ако имате проблеми с потните жлези, тогава се окажете подходящ антиперспирант. Ако имате гъбички в тялото си, тогава лекарят ще трябва да вземе подходящите лекарства за около две седмици. Но това, в никакъв случай, не трябва да бъде самолечение, така че може само да влоши ситуацията.

Специално внимание се изисква от такава болест като витилиго. Чрез изчерпателно проучване можете да определите причините за него и да изберете подходящо лечение. Понякога е достатъчно и курсът на витамини да нормализира състоянието. Понякога се изисква сериозно лечение, за да се нормализира функционирането на вътрешните органи. Във всеки случай отсега нататък ще трябва да ограничите времето, прекарано на слънце, и също да вземете за себе си качествените инструменти, които ще действат като защитници на ултравиолетовата радиация.

Превантивни мерки

За да сведете до минимум риска от бели петна след слънчево изгаряне, трябва да спазвате няколко задължителни правила:

 • - Опитайте се да останете възможно най-малко на слънце в интервала от 11 до 16 ч., През този период ултравиолетовите лъчи са най-агресивните;
 • - Обработката на тен не трябва да трае повече от 20 минути (в противен случай се увеличава не само рискът от появата на бели петна, но и общото състояние на кожата се влошава);
 • - винаги използвайте слънцезащитни продукти и козметика с ултравиолетови филтри, дори и да не отидете на плажа, а просто да слизате по улицата с открити дрехи.

Бели петна по бебешката кожа

Не само възрастните, но и децата рискуват да получат бели петна с продължително излагане на слънце. Най-честите причини са лишеите или витилиго. Но има едно по-сериозно заболяване, което се нарича хипомеланоза. Това е доста рядко и често е последица от предадените инфекциозни заболявания. Ако възникнат най-малки промени в кожата на бебето, незабавно трябва да се свържете с болницата, за да разберете причината и целта на лечението. Сериозността на ситуацията се изостря и от факта, че в допълнение към козметичния дефект, хипомеланозата може да доведе до увреждане на централната нервна система, което със сигурност ще доведе до отклонения в психиката и развитието.

Отивайки с детето на плажа, си струва да се има предвид, че кожата му е много по-деликатна и по-нежна от възрастта и следователно влиянието на слънцето върху нея е много по-агресивно. Детето, колкото е възможно, трябва да бъде под балдахин или да бъде облечено. Освен това винаги е добре да използвате специална детска козметика, за да се предпазите от вредното въздействие на ултравиолетовата радиация.

Как да получите гладък и красив тен

Има няколко полезни съвета, които да ви помогнат да получите гладък шоколадов тен:

 • - като душ, винаги разтривайте кожата с твърда кърпа за отстраняване на мъртвите клетки на епидермиса (това ще ви помогне да направите структурата на кожата по-равно);
 • - веднъж или два пъти в седмицата, направете пилинг с домашни или магазинни скрабчета (това е необходимо за по-дълбоко почистване);
 • - в салон за красота или козметична стая можете да направите процедури, използващи плодови киселини, които ви позволяват да изгладите тонуса на кожата (такива дейности ще бъдат ефективни преди и след слънчеви бани);
 • - Ако не можете да предотвратите появата на бели петна, тогава е необходимо да се пристъпите към лазерна терапия, която ще ви помогне да възстановите кожата на оригиналния й вид.

Слънцето е източник на жизненоважна енергия и затова просто е необходимо човек да се свърже с него. Въпреки това, слънчеви бани трябва да бъдат ясно ограничени във времето. В противен случай можете да спечелите сериозни заболявания, както и козметични дефекти. С появата на летните горещини трябва да се грижите за вашето здраве, за да сведете до минимум вероятността от неприятни последици от контактите с ултравиолетовите лъчи.

Share:
Comments