Видове допустими отклонения - квадратчета без бретон и

Прическата е спечелила любовта на женската половина от световното население по време на Първата световна война, но историците намекват за по-древните корени на тази популярна прическа. Редица легенди казват, че първият собственик на прическата е египетската кралица Клеопатра - известна и до днес, като една от най-красивите жени на всички времена. По-късно този тип подстригване придобива ново име - "класически квадрати".

Съвременната индустрия за красота не престава да удивлява справедливия секс с нови видове коса за рязане. Към днешна дата има няколко десетки.

Тази статия е предназначена да запознае читателя с двата най-популярни типа прически: квадрат без бретон и двойни квадратчета.

52

Квадрат без бретон

Квадрат без бретон – это классический вариант женской стрижки, который остается на пике моды не один десяток лет.

Какви момичета са подходящи за тази прическа?

 • Квадрат без бретон является идеальным вариантом для девушек, наделенных природой правильными чертами лица овальной формы. Простота прически не перетягивает основное внимание на себя, позволяя окружающим видеть всю красоту стоящего перед ними человека.
 • Освен това, прическата е чудесна за момичетата - притежатели на кръгло и широко лице. Тази прическа може да се носи с всяко отделяне, но стилистите препоръчват наклон, тъй като не само удължава контурите на лицето, но и го преподава в по-изгодна светлина. Няма причина да не следваме препоръките на специалистите.
 • За квадратно лице с широки скули този вид прическа е подходящ само ако момичето има великолепна глава. Ако имате рядка коса, тогава косата ще наруши дела на главата и няма да предаде привлекателността. Удължената форма на лицето също ви кара да мислите за избора на различна подстригване - квадрат без бретон значително ще удължи вашите възможности.
 • Особено внимание трябва да се обърне на къдрава коса. Собствениците на непокорната глава на косата трябва да избягват рязането на квадрата - по-добре е да избирате по-дълги опции за прическа или прическа с наслагване, което ще даде определен чар. Ако косата ви се спуска до раменете с меки, красиви къдрици, тогава квадратът е идеалната прическа за вас.

Полагане подстригване

 • За този вид подстригване, най-добре е да се слагате на косата лек естествен обем - това ще направи вашето изображение пълно и красиво. Но силните гърчове трябва да се избягват.
 • Стилирането на косата се извършва в няколко прости стъпки. На първо място, багрилни вещества се прилагат върху влажна коса, която трябва да бъде избрана, като се има предвид състоянието на скалпа - за суха употреба на крем, за нормална пяна, а за мазнините е по-добре да се вземат светлинни емулсии.
 • След това избраният продукт е равномерно разпределен по цялата дължина на косата с гребен с къси денички и само след това веднага се пристъпи към стилизиране със сешоар и кръгла четка. Изберете малка нишка, внесете я върху четката и изсъхне, докато се препоръчва да я повдигнете в корените, за да създадете обем. За да улесните инсталацията, експертите съветват накланянето на главата в посоката, в която сте изсъхнали.
 • След като сушенето завърши, не се втурвайте да го оправяте с лак, тъй като това ще намали значително косата ви. Най-добрият вариант е да използвате пръскачка, която дава блясък на стила.

За да избегнете ефекта на мастната коса, по време на използването на фиксиращи инструменти, сложете длан върху частта за отделяне - това ще даде на косата си здрав и добре поддържан външен вид.

Двоен квадрат

Този вид подстригване е много по-рядко срещан от класическите квадратчета. Предпочитанието му се дава на момичета, които имат достатъчно самочувствие и са готови за експерименти.

Основната разлика от класическите квадратчета е две нива на рязане на косата. Това прави прическата да изглежда като къс квадрат, наложен върху удължения квадрат. Основният недостатък на тази подстригване може да се нарече трудностите, които възникват при оформянето на косата. В идеалния случай тази прическа е подходяща за момичета с тънка, крехка коса, тъй като нишките, които са подстригани по този начин, ще поддържат по-добре формата и обема. А изпълненото радиално оформяне ще даде допълнителни бръчици на ключалките. На дебела коса фризьорът извършва по-дълбоко раздяла.

Двоен квадрат не подойдет чрезмерно занятым или ленивым особам женского пола, так как оно требует ежедневной укладки. Если же вы выбрали этот вид стрижки, то легко сможете скорректировать недостатки лица. Лучше всего это делать с помощью челки. Зрелые дамы должны выбирать мягкие плавные линии, в то время как молодым и ярким девушкам стилисты рекомендуют останавливать свой выбор на челке со рваными краями или градуировкой.

Ако сте млади и не се страхувате да сте в центъра на вниманието, то в допълнение към двойното наказание можете да направите оцветяване или подчертаване. Различните дължини на косата могат да бъдат подчертани чрез оцветяването им в различни контрастни нюанси. Такова решение, очевидно, няма да ви остави в сенките.

Варианти на прическа с двоен квадрат

Рязане на квадрата е известно от десетилетия и през цялото това време той е на върха на своята популярност. Много телевизионни звезди избират класическия вариант на квадратите. Двойна, обаче, една по-необичайна версия на прическата, също много женствена, се появи много по-късно. Има няколко вариации в изпълнението на прическата - тя се различава по форма, ъгъл на отрязване и дължина. Но независимо от дължината, която избирате, можете да сте сигурни, че ще направите правилния избор.

 • Двоен квадрат на волосах средней длины

Двоен квадрат – это один из самых лучших вариантов для девушек с волосами средней длины, так как она подходит практически к любому типу лица. Прическу часто выполняют в сочетании с челкой. Форма ее может быть разной – для классического каре делают прямую челку, а для каре на «ножке» выбирают треугольный вариант.

 • При дълга коса

Двоен квадрат довольно редко выполняется на длинных волосах – это оригинальное и смелое решение. Верхняя часть стрижки имеет среднюю длину (примерно до середины плеч), тогда как нижние пряди остаются длинными. Столь резкий переход создает экстравагантный, непривычный облик. К этому варианту прически отлично подходят рваная или асимметричная челка.

 • На къса коса

Краткият площад е подходящ за мечтани и романтични жени. И тъй като има много видове прически, всяко момиче ще може да избере перфектния вариант за нея. Двойните четворки могат да бъдат по ваше желание, едно от момичетата решава да остави продълговати странични направления, докато косата на носа остава къса.

Намаляването на площада е за момичета, които предпочитат да изглеждат добре и за разлика от другите. Всяка година стилисти със световно име разработват нови вариации на тази прическа. През всичките години на съществуването си квадратът остава в търсенето сред женските представители. Безопасно е да се каже, че всяко момиче поне веднъж е орязало по този начин.

Не се страхувайте да експериментирате и да поддържате актуална информация. Бъди красив!

Share:
Comments