В козметиката. какво е студено хидрогениране?

Съдържание:

  • Показания
  • Техники за провеждане
  • Гелове на студено хидрогениране
  • Професионалистите на процедурата

На пръв поглед фразата "студено хидрогениране" звучи донякъде заплашително. Въпреки това, това е доста полезна и ефективна козметична процедура. Това е начин да се почисти кожата без да се използва гореща пара. Това е само идеалният вариант, който е подходящ за тези, които не харесват процедурата за пара или тези, на които е противопоказано.

В какви случаи е показано студено хидрогениране?

Студеното хидрогениране ще бъде полезно в следните случаи:

  • - при наличие на разширени съдове или съдова мрежа (когато традиционният горещ пара може допълнително да влоши проблема);
  • - прекомерна сухота на кожата;
  • Чувствителна, раздразнена кожа;
  • - тенденция към алергични реакции, както и обриви, които могат да се засилят, когато са изложени на високи температури.

Същността на метода

Родината на метода на студеното хидрогениране е Израел. Същността на това е да се почисти кожата без излагане на високи температури и използването на специални средства за пара. Студеното хидрогениране е истинско спасение за тези с прекалено чувствителна и тънка кожа, както и с наличието на купероза, акне и други проблеми.

Процедурата се основава на използването на специални козметични гелове, които се основават на естествени растителни компоненти. Най-често това е кактус и алое, които имат хипотонични свойства. При контакт с кожата тези гелове активно овлажняват и омекотява. В резултат на това междуклетъчните комуникации са отслабени, което прави възможно ефективното почистване на епидермиса на замърсителите. По този начин само с помощта на мокра кърпичка става възможно да се отстранят мъртвите клетки и други замърсители от кожата.

Препаратите за студено хидрогениране имат успокояващи и противовъзпалителни свойства. В допълнение, те имат лечебен и избелващ ефект, който ви позволява да възстановите кожата и да се справите с пигментацията.

Етапи на процедурата

Както и преди всяка друга козметична процедура, преди студеното хидриране, кожата трябва да бъде внимателно почистена от козметика и други замърсители. След това се получава директно прилагане на хидрогениращия гел, придружен от нежен масаж. След това трябва да покриете кожата с филм, с изключение на областите, където има съдова мрежа. За да се действа по-бързо и по-ефективно, понякога се прибягва до прилагането на топъл компрес, ако няма противопоказание за това. След като изтече времето за процедурата, достатъчно е лицето да се избърсва със сухи или влажни салфетки, в резултат на което заедно с гела, всички примеси ще бъдат отстранени от кожата.

Препарати за студено хидрогениране

Струва си да се отбележи, че средствата (а именно - геловете) за студено хидрогениране не могат да бъдат закупени само в специализирани пунктове за продажба, а също и в домашни условия. Основното изискване за това средство е най-малко 80% от растителните компоненти в състава. Важно е тези вещества да са естествени, да не се възстановяват или да се концентрират. Общото свойство на тези гелове е нежен ефект върху кожата, както и липсата на алергични реакции. Ето защо се използва студено хидрогениране в тези случаи, когато всички други методи за почистване на лицето могат да бъдат строго противопоказани.

Геловете за студено хидрогениране могат да се използват не само като пилинг, но и за регенерация на кожата. Това може да е необходимо, ако кожата е била пресушена или повредена от агресивни химикали или ако има изгаряния. След процедурата можете да използвате обичайните си средства за хидратиране и подхранване на кожата.

Положителни моменти

Основното предимство на студеното хидрогениране може да се счита, че дава възможност за дълбоко почистване на кожата без нагряване. Това е много важно, защото "Горещи" методи имат много противопоказания. Гелът леко и ефективно премахва дори най-силната мръсотия, без да нарани тъканта.

Ако процедурата за студено хидрогениране се извършва правилно, кожата след това ще стане гладка и нежна. Ще можете да покажете здравословен и свеж тен. Ефектът до голяма степен зависи от професионализма на капитана и качеството на подготовката. Ето защо много внимателно подхождате на избора на салон, а също така не се изкушавайте от ниската цена на процедурата.

Студеното хидрогениране е просто незаменима процедура за тези, които страдат от акне или не могат да се справят с петна след тях. Повторното загряване може допълнително да задълбочи този проблем. Но студеното почистване спира възпалителните процеси и допринася за изясняването на тъмните петна.

Хидрогенизационният гел дълбоко почиства кожата, като много внимателно я повлиява, в резултат на процедурата на лицето няма да остане зачервяване или дразнене, както се случва след други видове пилинг. Следователно, можете да направите процедурата преди важни събития, без да се страхувате, че лицето ви ще изглежда непредставено.

Много дами, които са пробвали процедурата, вече не могат да я отхвърлят, оставяйки само положителна обратна връзка.

Share:
Comments