Трябва ли да разкъсам сивата си коса?

Един ден не е красив ден, гледайки се в огледалото, изведнъж забелязваме сиви косми - един, втори ... Но ако сивата коса е прикрепена към мъжете с почтеност и почтеност (има причина за израза "благородна сива коса"), жените незабавно се паникьосват възприемат появата на сива коса като "първата звънарка" до старостта.

Разкъсването на косата е много вредно

Жените се опитват да се отърват от сивата коса колкото е възможно по-бързо, и ако забележат няколко гребени косми, те се опитват незабавно да ги изтръгнат. Това обаче е правилно и е възможно да се разкъса косата, за да се спре появата на нови сиви косми?

Не, не е така. Козметолозите и трихилозите (лекари - специалисти по косата) категорично заявяват, че сивата коса не трябва да бъде разкъсвана във всеки случай. На първо място, това е напълно безсмислено, защото в този момент тя все още ще расте точно същата сива коса. Освен това, ако премахнете сивата коса, тя може да причини различни усложнения и случаят може да бъде резултат например от увреждане на космите, възпаление на космения фоликул или дерматит.

Не сте доволни от цвета - променете го

Но всъщност, за да се реши проблемът със сива коса, все пак е необходимо. И така, как правиш това? Това е много просто - не откъсвайте сивата си коса, но я нарисувайте. Много жени се страхуват да боядисват косите си, страхуват се от вредни ефекти върху косата, което е неизбежно, когато са боядисани. Въпреки това, в този случай, има изход - можете да използвате bezammiachnuyu боя, която, от една страна, боя сивата коса, а от друга страна, поддържа естествения си цвят на косата.

По правило има масло коктейл в безсамиеви бои, което включва прозрачно мляко от алое вера, оризово масло, масло от жожоба и зехтин. Ето защо, като използвате bezammiachnymi багрила, не само можете да запазите естествения цвят на косата, но и да им осигурите адекватно хранене и грижи.

Народни средства за грижа за сивата коса

Помогнете на себе си да се отървете от навика да издърпате избелените косми може да бъде с помощта на рецепти на баба. Също така има подмладяване на фоликулите, стимулиране на пигментацията и дори тонизиране.

  • Свежият градински чакъл оставя котлет, вземете 150 грама билки и гответе в 200 мл ябълков оцет. Пет минути на малък огън. В охладен бульон смесвайте малко бяла глина, за да получите повече или по-малко дебела смес. За да увеличите вискозитета, добавете един жълтък. Равномерно се прилага върху цялата коса, която гребе с широк гребен. Маска да пази един час. В допълнение към даването на сянка на сиви косми, вие ще получите отлично хранене и почистване.
  • Пресни коприва се справят добре със сива коса. В периода от началото на пролетта до края на есента имаме възможност да я получим без никакви затруднения. Три супени лъжици нарязани листа, заедно с стъбла, за да настояват в чаша вряща вода за около час. Сега можете да добавите една супена лъжица оцет, разбъркайте и леко разтривайте в скалпа и радикалната част на косата. Маската не трябва да трае повече от час.
  • Всички еднакви коприва могат да помогнат по друг начин. Зелените се смилат в хартиена или керамична купа в гъсто състояние. Добавете яйчен жълтък от едно яйце и една чаена лъжичка рициново масло. Тази смес може да остане на косата ви дълго време, до 6 часа подред. През зимата, когато не можете да получите пресни коприва, можете да използвате суха трева, само че трябва да се настоява за най-малко 10 часа на топло място.

И още един чисто психологически момент: най-добрият начин да се увеличи количеството сива коса на главата е да се тревожите за външния им вид. Така че не се обезсърчавайте, когато виждате сива коса: не се отнася за старост, а за зрялост, а зрялата жена винаги ще намери достоен изход от всяка ситуация, дори причинена от естествени причини!

Share:
Comments