Тайните на баба на красотата на косата: получаваме рецепти

Имайки предвид старите снимки, вероятно сте забелязали колко красиви са косите на нашите баби и пра-баби. И не е случайно, че косата в много приказки и билки се споменава като най-великата добродетел на жена.

Бабите ни знаят много за красивата коса. И цената е безполезна за нас, ако не можем да запазим тайните на баба на красивата коса, тъй като те често са много по-ефективни от модерните продукти за стилизиране и шампоани, пълни с химия.

Най-добрите рецепти на нашите прабаби

В селата много жени все още следват човешка мъдрост, като си измиват главите с яйчни жълтъци.

  • Ръж хляб и камфор

Има рецепта за уникална маска за коса в гърдите на баба. Използва се от жени, чиято коса се бе влошила след раждането, с нейната помощ възстанови красивите си плитки напълно. Нуждаете се от ръжен хляб, най-тъмния, който ще намерите, накиснете във вода, след това опънете ръцете си, загрейте и пуснете няколко капки камфор масло в тази каша.

Нанесете получената смес върху скалпа, но не овлажнявайте косата. Главата трябва да е топла.

Обвийте главата с целофан, кърпа и се разходете с тази маска за около час. Изплакнете, след това изплакнете косата си с шампоан. Ясно е, че ефектът на маската трябва да се очаква поне след няколкократно прилагане, но постепенно може да доведе до подреждане на вашата коса.

  • Пипер горещ

Велик асистент в борбата за красива гъста дълга коса винаги е бил за нашите баби и прабаби, горчив горещ червен пипер. По-добри средства срещу загуба на коса и ускоряване на растежа им просто не са се появили.

За да направите тинктурата на пипер, която след това трябва да втривате в корените на косата си веднъж седмично веднага след като измиете главата си, трябва да настоявате за две седмици да изпомпате две бутилки водка. Внимавайте при извършване на тази процедура - използвайте памучен тампон и ръкавици.

  • Отвара от корен на репей

Модерният кондиционер за коса за днес също има заместител - отвара от корен от репей. И не е нужно да пропускате устните си скептично - това доказано средство е най-доброто при справянето със сложна коса. Сух корен от репей трябва да се излива със стръмна вряла вода, настояват за един час, след това щам и изплакнете косата след измиване.

  • Лен семена за оформяне

Има багажника на баба и алтернатива на всички видове продукти за коса. Ако се опитвате да поддържате еластичността на вълната, трябва да се възползвате от отвара на лененото семе. Изплакнете с този отварачка от косата, изсушете и след това навийте навивки за коса или клещи. Тук ще видите, че вашите къдрици ще ви хареса много по-дълго от обикновено.

  • Оцет срещу пърхот

Пърхотът е проблем, който не се появи днес или дори вчера: също развали живота през младостта на баба ни. Експертите съветват да се справите с пърхота с плодов оцет: разтривайте корените на косата с оцет от ябълков сайдер, загрейте го с тоалетна целофан и кърпа и почивка за един час. Измиваме се и се наслаждаваме на ефекта.

  • Kombucha за обем и блясък

Помнете чудесната чаена гъба, която се узрява в трилитрови кутии в много руски кухни? Оказва се, че течността му е отлична балсам за коса, която може да укрепи косата, да я направи по-трудно и по-обемно. В допълнение, благодарение на подобен балсам, косата получава здрав блясък и цветът става по-ярък и по-сочен.

  • Яйчен шампоан

Дори шампоан може да се приготви самостоятелно у дома: вземете около 150 грама вода, 1 супена лъжица сода, 2 супени лъжици водка, а също добавете яйчен жълтък или желатин. Този шампоан не само почиства косата добре, но и ги обогатява с витамини и полезни вещества.

Както виждате, тайните на баба на красивата коса, които са оцелели до наши дни, струват не само да ги разгледаме по-отблизо, но и да ги използваме.

Share:
Comments