Съвременни методи за нехирургично подмладяване на лицето

В борбата за красота и младост, всички средства са добри. Но да легнете за това под ножа на хирурга се решават от малко. И прав. Тъй като радикални методи за подмладяване са необходими само в екстремни случаи, свързани с много рискове за здравето, а резултатът не винаги се очаква. В допълнение модерната естетическа козметология има цял арсенал от иновативни технологии, инструменти, начини за постигане на визуално подмладяване на лицето за 5-15 години без хирургическа интервенция.

В по-голямата част от същността на техниките против стареене е да се възстановят и стимулират синтезирането на колаген и еластин - протеини, които осигуряват грайфер, еластичност, свежест, еластичност на кожата. Ще разгледаме най-популярните варианти на процедури за подмладяване на салона, ще прекараме екскурзия в средствата за анти-стареене на козметиката и, разбира се, ще се докоснем до темата за домашни методи за борба с признаците на изсъхване на кожата.

"Инжекции на младежта"

Кой е готов за запазване на младостта и привлекателността на човек, който да отиде на каквито и да било експерименти, без да съжалява за пари и време, предпочитание се дава на салона без хирургични процедури за подмладяване. След като се постави в ръцете на специалисти, не е нужно да се притеснявате за нищо, защото самият лекар ще направи избор от професионална гледна точка, оценявайки състоянието на кожата на пациента, характеристиките и мащаба на проблема, възрастта, наличието на фактори, които забраняват или ограничават използването на тази или онази техника.

Има много опции. Най-популярните днес са инжекционните и хардуерните методи за нехирургично подмладяване. Сред най-популярните техники за инжектиране са:

 1. Мезотерапия.
 2. Plazmolyftynh.
 3. Биоревитализация.
 4. Озонотерапия.
 5. Неоперативно влошаване.
 6. "Козметични инжекции" за отделни проблемни области.

Популярността на инжекционните техники се определя не само от ефекта на подмладяване на кожата отвътре, но и от липсата на дългосрочна подготовка, краткосрочен период на рехабилитация, практическа безопасност и безболезненост на процедурата. Принципът на извършване на процедурите е еднакъв - инжектирането на инжекции в дермата, в резултат на което кожата се подмладява визуално, основните признаци на изчезване изчезват от повърхността му.

Подготовката при такива процедури се използва различно. При използване на мезотерапия, основно многокомпонентни коктейли на младежта, които включват:

 • Витаминни комплекси.
 • Хиалуронова киселина.
 • Изкуствено изолирани протеини от колаген и еластин.
 • Органични киселини.
 • Фибробласты и т. д.

За плазмолифициране се използва плазмата на собствената кръв на пациента. След въвеждането на веществото в дермата, процесът на подмладяване на естествената кожа започва без риск от алергична реакция на тялото към лекарството, риска от отхвърляне на пълнителя.

При озонотерапията основният активен компонент на инжекционния материал е озонът, при който клетките на кожата също се обновяват и подмладяват самостоятелно.

Хардуерни методи за подмладяване

Добре доказано в подмладяване на иновативни хардуерни процедури на кожата на лицето:

 • Подмладяване на Елос.
 • Фотоподмладяване.
 • Радиоволновой лифтинг.
 • Лазерно подмладяване.
 • Лазерно частично подмладяване.
 • Лазерна регенерация на кожата.
 • Термаж и др.

Принципът на повечето от тях е екстремен, неинвазивен (насочен или частичен) ефект върху кожата. Апаратите произвеждат светлинни, термични, ултразвукови, радиовълни и т.н. потоци.

Във всеки случай, за кожните клетки това е един вид шокова терапия, която в крайна сметка причинява необходимата реакция - активно актуализиране на структурния състав на повърхностните и лежащите в основата слоеве на кожата. В зависимост от прилаганата техника на подмладяване на хардуер се постига непосредствен или кумулативен ефект от подновяване на структурата на кожата.

Освен това, за да се премахнат оптичните признаци на стареене на кожата на човек в козметична клиника, на пациента могат да се предложат процедури за ултразвук и химически пилинг, вдигане на нишки, инжектиране на препарати, възстановяващи структурата на кожата поради хидратиране (хиалуронова киселина) или блокиране на мобилността на лицевите мускули (Dysport, Botox ).

Предимствата на салонните методи за подмладяване на лицето са многобройни. На първо място, това е висока ефективност, относителна безболезност, способност бързо да се види резултата от процедурата (хода на процедурите), безболезненост, липса на сериозни рискове, усложнения, странични ефекти.

Сред минусите - високи разходи, времеви разходи, краткосрочен ефект на подмладяване. Тези фактори са причината, поради която много жени все още трябва да се борят за запазване на младостта на човека с помощта на козметика или в старата мода - народни средства.

Козметика против стареене

Ако една жена е чувствителна към външния й вид и иска да забави изтръпването колкото е възможно по-дълго, тя трябва да има подмладяващи кремове за лице - нощем, ден, овлажняваща, подхранваща, бръчки и т.н. - в домашната козметика "комплект за първа помощ".

Ефективността на всяка козметика против стареене се основава на четири "стълба":

 1. Хидратиране. Недостатъчната степен на хидратация е основната причина за стареене на кожата. Поради това е възможно да се забави изсъхването му, като се поддържа нормално нормално ниво на влага. Ето защо, във всеки подмладяващ крем има компоненти, които осигуряват овлажняване на дермата. В резултат на използването на анти-стареене козметика, кожата става еластична, изглажда, изглежда по-млада. Уви, ефектът от подмладяване на крем се дава само в случай на редовно приложение.
 2. Почистваща. Чистата кожа изглежда добре поддържана и по-млада. Ето защо, съставът на кремове против стареене често включва вещества с ексфолиращо действие (салицилова, гликолова, млечна и други органични киселини). Те премахват мъртвите клетки от горния слой на епидермиса, което прави кожата чиста, свежа. Фините бръчки и бръчки се изглаждат.
 3. Защита. Един от факторите на стареене е натрупването на свободни радикали в кожните тъкани. Антиоксидантите могат да намалят степента на негативно външно въздействие върху кожата. Следователно, в крем против стареене се прилага вещество със силни антиоксидантни свойства - витамини А, С, Е, екстракти от лечебни растения (зелен чай, гроздови семена, и т.н.), коензим Q10. Тези компоненти осигуряват анти-стареене козметика с превантивен ефект, насочен към предотвратяване образуването на нови бръчки. Уви, за премахване на вече съществуващите бръчки подмладяващ крем не е в състояние.
 4. Изглаждане. Основният компонент на козметиката против стареене, предназначена за визуално заглаждане на бръчките, е ретинол (витамин А). Той не само намалява ефекта върху кожата на свободните радикали, но също така добре ексфолира клетките на горния stratum corneum, стимулира производството на колаген. "Магическо" подмладяване, прилагането на кремове с витамин А, разбира се, не може да даде, но в резултат на тяхното редовно приложение, структурата на кожата става по-еластична, гладка, чиста, еластична.
Заключение: Козметиката против стареене може и трябва да се използва, за да се запази кожата по-дълго. Но е необходимо да го възприемаме само като превенция на застаряването, а не като средство, което може да върне времето назад. В допълнение, реалният ефект на подмладяване, всички козметични продукти са дадени само при условие на тяхното редовно прилагане.

"Непрофесионално" означава подмладяване на лицето

Подготвените маски, кремове, серуми, лосиони, тонизи са съставени от продукти, които овлажняват, подхранват, предпазват и изглаждат кожата. Това означава, че те изпълняват същите действия като крем против стареене. В същото време те се състоят изключително от естествени компоненти, което гарантира безопасността на приложението. Естествено, цената на всяко от тези съединения е много по-ниска от тази на закупените кремове, маски, серуми и т.н., а ефективността е равна или дори по-висока.

В допълнение, процедурите за домашни грижи могат да се извършват по всяко удобно време, рецепти за народни средства за подмладяване на лицето са страхотни, което дава възможност да се избере опция, подходяща за вида на кожата. Освен това, винаги са налични компоненти за приготвянето на такива формулировки. Храни, фармацевтични витамини в капсули, билки с лечебни свойства, етерични масла ... Като цяло всичко, което ви е необходимо за приготвяне на домашни анти-стареене агенти, може да бъде закупено в най-близката аптека за само стотинка или намерено в кухнята.

Например, жените получават отлични резултати от използването на маски с нишесте и подмладяващи домашни процедури с ретинол ацетат (витамин А).

За да се конкурират със салона техники, фолк козметологията, разбира се, не може. Никакви домашни мерки не могат да премахнат признаците на стареене, които са се появили на лицето със същата степен на ефективност като високотехнологичните инжектиращи или хардуерни процедури за подмладяване на кожата без хирургия. Но за да съставите достоен конкурент анти-стареене козметика народни средства са напълно способни, тъй като основната им задача е предотвратяване на стареенето.

Share:
Comments