Скорбяла - най-доброто средство за бръчки

Жените са склонни да обръщат внимание на кожата си, като се опитват да я поддържат възможно най-еластични и привлекателни за възможно най-дълго време. Всеки обаче притежава своите малки тайни.

Всеки иска да постигне максимално подмладяване на лицето, тъй като услугите, предлагани в козметичните стаи, са доста скъпи, а не всяка жена може да си позволи. Например, инжекции от Botox. Много е изкушаващо да се получи гладка млада кожа само с една инжекция. Но за много пари, за съжаление, не винаги е възможно да се постигне желаният ефект. Ето защо, все по-често жените се опитват да постигнат желания резултат у дома, което е по-евтино и по-безопасно. Така например, домашна маска, направена от нишесте, може напълно да замести новите процедури, освен че са направени и от нашите прабаби.

Свойства, притежавани от обикновеното нишесте

За съжаление, нишестето рядко се използва в домашната козметология, което е абсолютно несправедливо. С броя на полезните елементи и витамини в състава си нишестето може да се конкурира с много други продукти. Тук и витамини С, Е, Р и желязо и фолиева киселина и тиамин и редица други полезни вещества.

Особено искам да спомена холин. Помага за намаляване на интензивността на производството на мазнини в кожата, благодарение на което кожата придобива здравословен външен вид и свежест. Витамините С и Р допринасят за регенерацията на клетките, така че кожата започва да изглежда няколко години по-млада. Няма нищо изненадващо в това, че маските от картофено нишесте се използват широко от жени у дома, както и от козметични шкафове.

Състояние на кожата след прилагане на маска

Резултатът от постоянното използване на маски за лице на базата на нишесте може да ви изненада. Първо, бръчките ще станат по-малко дълбоки, а кожата ще стане по-млада и здравословна. На второ място, неприятното чувство на стягане и сухота изчезва. Картовото нишесте напълно защитава кожата от външни влияния. Лицето придобива здрав цвят, а порите стават почти невидими. Такава маска е просто незаменима за избледняване на кожата. Но за младите дами, които не мислят за бръчките, нишестето ще бъде много полезно. Основното му предимство е универсалността. Той действа леко, но ефективно, омекотява сухата и освежаваща мазна кожа.

Колко правилно да прилагате маска?

Всяка козметична процедура изисква редица правила. В случай на маски от картофено нишесте, те изглеждат така:

  • - Маската трябва да се прилага възможно най-равномерно, докато се препоръчва използването на специална четка за маски.
  • - Маската на нишестето не трябва да се нанася с дебел слой. По-добре е да направите това на няколко етапа, като приложите всеки следващ слой след изсъхването на предишния;
  • - след маската е желателно да освежите лицето си с измиване с контраст (започнете с топла вода);
  • - не очаквайте бърз ефект, какъвто би бил, например, при инжектиране. Резултатът ще бъде забележим след пълен петнадесетдневен курс на маски;
  • - Не подгответе маската за бъдеща употреба. По-добре е лечението да е свежо всеки път;
  • - въпреки факта, че нишестето действа много внимателно, е по-добре да не се маскира върху основата му върху повредената кожа, за да не предизвика алергии и раздразнения.

Рецепт маски

Подготовката на подмладяващата маска за нишесте се състои от няколко етапа:

  1. - в половин чаша преварена вода внимателно разтваряйте супена лъжица нишесте, след това добавете половин литър вряща вода към сместа;
  2. - съдът със сместа трябва да бъде поставен на слаб огън и да се готви, докато масата започне да се уплътнява;
  3. - Когато сместа се охлади, добавете супена лъжица заквасена сметана (съдържанието на мазнини се избира в зависимост от вида на кожата), както и 5 супени лъжици пресен сок от моркови. Сега маската е готова за употреба.

Дръжте маската на лицето си до 25 минути, след което я свалете с топла вода. Ако все още имате много пари, можете да го оставите в хладилника. Но не повече от три дни, в противен случай маската просто ще загуби всичките си полезни свойства.

Разбира се, всяка жена иска светкавичен ефект и особено - ако става дума за борба с бръчките. Въпреки това, търпението винаги е възнаградено. Преди да прибягвате до скъпи и несигурни процедури за инжектиране, по-добре е да се отнесете към старите народни напитки. Нишестето е един от най-достъпните и най-ефективни продукти, които, за съжаление, се подценяват в домашната и традиционната козметология. Независимо от това, при редовното му приложение просто не разпознавате кожата си.

Share:
Comments