Реконструкция на гърдата след хранене

Реконструкция на гърдата след хранене. Как да затегнете гърдите след хранене? Упражнения за гърди след храненеПо време на бременността женската гърда "излива", става еластична и изглежда апетитна. Това се дължи на хормони. Въпреки това, след прекратяване на храненето, много гърди се увиват и губят форма. Разбира се, това е индивидуално, но основно промяната във формата на гърдата зависи от състоянието на съединителната тъкан.

Какво мога да направя, за да си възвърна гърдите в красива форма?

По принцип, според медицинските обяснения, това е съвсем нормално, тъй като увеличаването на теглото по време на бременност, а следователно и на гърдата, след периода на кърмене бързо идва до състояние на "изчерпани мастни запаси и кожен участък". Но това по никакъв начин не означава, че формата на гърдата е загубена завинаги. Заздравяването на гръдните мускули и стимулирането на нормалното кръвоснабдяване на тъканите е възможно да се възстанови и дори да се подобри формата на гърдите. Група от мускули, принадлежащи към гръдния кош, са в подмишниците. Гърдите съдържат само млечни жлези, мастни и съединителни тъкани.

Сред ефективните начини за възстановяване на загубената форма на гърдата можем да различим следното:

 • 1. Добър ефект може да се постигне, ако редовно извършвате масаж на гърдата. Това трябва да се прави всеки ден в продължение на един или два месеца. Най-добре е да използвате кокосово или бадемово масло по време на процедурата. Поставете малко масло върху ръцете си и ги поставете така, че една длан да е под гърдата, а другата - отгоре. Леко кръгови движения масажират гърдите в продължение на пет минути. Ако не сте сигурни, че можете сами да направите масажа, потърсете помощ от професионалисти. В съвременните салони ще ви бъдат предложени няколко подобни процедури и ще ви помогне да изберете този, който ви е удобен.
 • 2. Универсално средство за обновяване на кожата и даването й на тон е скраб. Помага да се премахнат мъртвите клетки и да се направи кожата гладка и кадифена. Използването на пилинг стимулира производството на еластин и колаген в епидермиса. Благодарение на това гърдите са видимо затегнати. Не забравяйте, че не се препоръчва провеждането на такива процедури повече от веднъж седмично.

Не се налага да се търкаля в магазина. Тя може да бъде приготвена независимо от естествените съставки. Например, ще получите отличен инструмент, ако смесвате чаена лъжичка смляно кафе с малко вода и чаена лъжичка течен мед. Този рак се използва най-добре при вземането на душ или вана. Сместа се нанася върху кожата на гърдата с тънък слой и леко се втрива за няколко минути с леки кръгови движения. След това почистващата течност може да остане в тялото за няколко минути. След изплакване остатъците от продукта с топла вода.

 • 3. Възстановяване на здравето на кожата на гърдата ще помогне за триене на специална смес. Подгответе, че е много проста. Достатъчно е да смесите 10 капки екстракт от розмарин, жасмин и лавандула. Добавете към сместа няколко капки лимонов сок и оранжево масло. Смесете внимателно всички съставки и оставете за един ден да се влеят на тъмно място. Този състав е най-добре да се разтрива в кожата след нанасяне на търкане.

физически упражнения

Упражненията за подобряване на еластичността на гръдния кош, подобряващи кръвоснабдяването на тъканите, не влияят върху състоянието на тъканите на гърдата. Тези упражнения са насочени към стимулиране на тонуса на гръдните мускули и вдигане на гръдния кош. Трябва да се отбележи, че резултатите от тези обучения са пряко зависими от вашите индивидуални параметри. В допълнение, това е не-насочено средство за увеличаване на гърдите. Сред най-ефективните са следните:

 1. 1. Легнете на стомаха си, вдигнете себе си, наведете се на ръцете си. Ръцете са широки рамене, малко по-широки. Гръб и бедрата по една и съща линия. Лактите са отделени и пръстите са насочени напред. Не е необходимо да изправите лактите, докато спре. При издишване изправете лактите на вдишването. В началото може да е проблематично да се измъкне от пода. Започнете преместването от стола, но за първи път трябва да повторите най-малко 10 премествания.
 2. 2. Упражнения с акцент върху коленете. Дланите са в позиция под раменете, а пръстите са насочени напред, коленете лежат на пода. След това повторете упражнението 1.
 3. 3. Упражнения с дланите. Стойте изправено, сложете краката си на ширината на раменете си. Сгънете дланите си на гръдния кош като източния поздрав - с пръсти нагоре. Спуснете дланите на ръцете си, издърпайте два пъти със сила в сметката "веднъж, два пъти, за сметка на" три "- разгънете пръстите си в посока към себе си, в сметката" четири "- разпространете ръцете си в сметката" пет "- спуснете ръцете си в сметката" - Сгънете дланите си в начална позиция. Повторете упражнението 10 пъти.
 4. 4. Упражнения за пръстите. Стойте изправено, сложете краката си на ширината на раменете си. Наведете ръцете си в лактите и вдигнете до нивото на лицето. Мрежата с максимални усилия пръсти, а след това рязко се опитват да разпространи ръцете си отстрани. Повтаря се до 12 пъти.
 5. 5. Упражнения за ръцете. Алтернативно или успоредно, опишете кръговете на въздуха с наведени напред и назад ръце.
 6. 6. За активно стимулиране на гръбначните мускули, изпълнете упражнения, които включват мускулите на лицето и шията - ъглите на устата, опитайте се да я издърпате надолу, така че цервикалните вени да са видно разположени на шията. Ще видите веднага как гърдите ви се повдигат.

За по-ефективен резултат в упражненията за укрепване на гръдните мускули се препоръчва да се избере подходящ сутиен, който да възпрепятства и обездвижва гръдния кош по време на упражненията.

Професионални методи

Ако домашните методи за реконструкция на гърдата нямат подходящ ефект, тогава можете да прибягвате до помощта на специалисти. В съвременните козметични салони можете да получите следните процедури:

 • 1. Мезотерапия. По време на тази процедура се инжектират специални активни вещества под кожата, които затягат кожата на гърдите.
 • 2. Химически пилинг. Използва съединения. Произведени на базата на плодови киселини.
 • 3. Опаковане. Тази процедура може да се извърши с помощта на морски водорасли, билки или етерични масла. Това е особено ефективно, ако го направите веднага след спиране на кърменето.

Изберете подходящия за вас метод и за кратко време отново ще станете собственик на красив стегнат гръден кош.

Share:
Comments