Правилната грижа за лицето на тийнейджър

Кожа на лицето на тийнейджър, грижа за кожата на лицето за тийнейджърМладите акне отдавна се счита не само за козметични, но и за психологически проблем на тази възраст.

Юношите са изключително чувствителни към постоянния им вид, понякога дори идват до истинска депресия. Те не искат да разберат и да се откажат от факта, че това е неизбежна такса за отглеждане и хормонално преструктуриране на тялото, което ще ги превърне от момчетата и момичетата в момчета и момичета.

За да се помогне на подрастващите да разберат какво се случва с тях и да оцелеят в този изключително болезнен период, е необходим систематичен подход към общото здравословно състояние на подрастващите като цяло и способността им да се борят срещу акне, акне и пустули.

Рядко се вижда тийнейджър, който би преодолял този проблем. Ето защо е необходимо да обясним на тийнейджърите как да се справят с тези неприятни явления най-ефективно.

Правилно ни е грижа

Основното условие за ефективен контрол на акнето е редовното и правилното почистване на кожата. Необходимо е да се измива не само сутрин, но и вечер с мек сапун, само сутрин водата трябва да бъде хладна, а вечер - топла. След измиване се препоръчва да избършете лицето с малко лосион за мазна кожа, който може да бъде заменен с топъл разтвор на борат (1 чаена лъжица, разредена в чаша вода). Можете също така да използвате боринен алкохол за това.

За кожата, парните вани са полезни. След тях кожата се третира с тоалетна вода, съдържаща алкохол.

Много е добре да почистите лицето с тази процедура: лицето е добре сапунено, а след това с леко докосване, изтрийте местата със силно натрупване на акне с мека гъба или руно, навлажнено в 3% разтвор на водороден прекис (може да бъде заменен със смес от глицерин, лимонов сок и вода в равни пропорции). Тогава лицето се изплаква с топла вода и се търка с лосион или тинктура от невен (1 супена лъжица, разредена в чаша вода).

По принцип е лесно и самостоятелно приготвен отвара от естествени съставки за триене на лицето. За да направите това, 1 чаена лъжичка. лъжица листа мента, цветя лайка, жълт кантарион и равнец, налейте 2 чаши вряла вода, настоявайте за два часа, щам и добавете 2 супени лъжици. лъжица алкохол с четиридесет градуса.

На мазната кожа слънцето действа добре (сутрин и вечер, но не по обед), но те не могат да бъдат злоупотребявани, за да се избегне възможно дразнене.

Общото състояние на тялото влияе и върху състоянието на кожата, затова се препоръчва режим на здравословен ден, пълен сън, упражнения и дълги разходки на чист въздух.

И още едно правило: колкото е възможно по-малко да докоснете лицето с ръцете си, особено несмляна. Гаранцията на здравата кожа е нейната абсолютна чистота.

За проблемна кожа в юношеството се създават специални серии, включително кремове, лосиони, почистващи маски и редица други козметични препарати.

Share:
Comments