Подробни схеми за тъкане на плитки с панделки, оригинални

Съдържание:

 • Основни опции за тъкане
 • Професионални прически с тъкане
 • Важни дрехи и необходими аксесоари
 • Scythe на три направления
 • Четирипластова плитка
 • Плюшено от пет направления
 • Френски плитки с панделка
 • Коса-водопад

Има мнение, че плитката е скучна, остаряла и прекалено консервативна прическа, носена от жена с ограничено въображение. Това твърдение е абсолютно погрешно схващане. Достатъчен творчески подход и малко изобретателност, тъй като прочутият шлюшък се превръща в истинско произведение на изкуството, един вид стандарт на фризьорски умения.

В повечето случаи, за да се създаде такъв шедьовър, не са необходими специални претенциозни устройства и принадлежности. Тесни или широки ленти са достатъчни.

Основни опции за тъкане

Има много схеми за тъкане на плитки. Всяка от тях се отличава с уникалната си красота и чар. Най-популярните варианти са Колоски, Корзиночки и 3D плитки. Помислете за един от видовете тъкане - спипалета. Това е най-простата техника на тъкане. Тя може лесно да бъде овладяна от всеки, който желае.

Първото нещо, което трябва да направите, е да нанесете коса. Можете да използвате лак, лека пяна или гел. След това трябва да изберете малка нишка в коренната област и да я разделите на три части. Не бързай. Prjadki трябва да е тънък. Само в този случай косата ще бъде по-чиста и деликатна.

Принципът на тъкане се основава на пресичането на дясната и лявата част. В следващия кръг е необходимо да вземете долната част на косата и внимателно да я тъчете в бъдещото ухо.

Силните страни на тази прическа

Различните пигтейли са придобили популярност не толкова отдавна. Дори в началото на двадесет и първи век те били считани за реликва от минали години. Но модата е непредсказуем феномен, трудно е да се предскаже.

С плитка панделка има много предимства:

 • това без съмнение е универсален прически, то ще бъде подходящо за всяко събитие (както на разходка с приятелка, така и на отговорна бизнес среща);
 • прическа може да продължи няколко дни, а в някои случаи за цяла седмица (лентата добавя pigtail към жизненост);
 • има много техники и техники, които ни позволяват да тъкаме лентата в плитката;
 • прическата перфектно запазва формата си дори под черешката;
 • плитка с панделка е чудесен начин да впечатлите другите с уменията си.

Скита с панделки за дълго време няма да загуби популярност. Следователно няма да е излишно да се запознаете по-тясно с техниката на тяхното тъкане. Тези познания ще ви помогнат да останете в тенденцията и да изглеждате перфектно при всякакви обстоятелства.

Важни дрехи и необходими аксесоари

Всички необходими материали трябва да бъдат подготвени предварително, преди началото на процеса на тъкане. В този случай нищо няма да отклони вниманието от най-важното - от тъкане на красиви кожи.

аксесоари:

 • панделка - трябва да е малко по-дълъг от самата коса;
 • средства за стилизиране;
 • набор от гребени (голям с мека стъргалка и тънка, с лоши зъби и остър завършек);
 • гума - ще ви трябват както тънки, така и дебели (от всякакъв вид трябва да са няколко парчета);
 • Други материали (могат да бъдат: специални клипове, раци, невидими, фиби и т.н.).

Купуването на всичко това няма да навреди на бюджета. Цената на тези елементи е ниска. В бъдеще те могат да бъдат използвани за създаване на други прически.

Важно е да знаете един малък трик - навлажнена коса е по-лесно да се тъкат.

Класическа схема на тъкане на три направления

Възниква въпросът: "Как да тъкат лентата в тази плитка?". Първите няколко пъти тъкане не могат да работят. Не се разстройвайте заради това, трябва тихо да продължиш това, което си започнал. Особено трудно ще бъде, когато една жена направи косата си на косата си. По-добре е преди това да практикувате на приятел или (дори по-добре) на манекен.

След няколко успешни опита ще бъде доста лесно да го повтаряте на главата си. Този метод на тъкане е съвсем прост, може да бъде овладян във възможно най-кратко време и без много усилия. Основното нещо е да имаш желание да го направиш!

 1. Първото правило на косата е чистата коса. Ето защо, преди да започнете да създавате шедьовър, трябва да измиете гладко главата си и да направите гребена.
 2. След това цялата коса е разделена на три равни части. Средното къдряне трябва да бъде завързано с лента.
 3. След това първата нишка се наслагва на втората (това се получава от ляво на дясно), предава я под лентата и наслоява третата. След това лентата се държи под централната брава и се забива между втората и третата нишка. Течаването продължава съгласно описания алгоритъм. След като е възможно да се завърши косата, те трябва да бъдат фиксирани с еластична лента.

За да фиксирате резултата, можете леко да поръсите косата със средностепенни лакове. Такъв инструмент ще помогне на косата да изглежда по-естествено. Когато използвате по-устойчива опция, косата ще има ефект на корички. Изглежда доста непривлекателно.

Scythe според схемата на четири направления

Всяка жена прекарва много време и енергия в стремеж към красота. Фантазията в такъв важен въпрос не познава граници. Не е изненадващо, че днес има толкова разнообразни варианти на тъкане на плитки с панделки. Струва си да се отдели време и как да се разбере правилно основите на технологията за създаване на такива прически. След това можете да създавате нови необичайни (модерни и много красиви) прически поне веднъж на ден.

Тайните на идеална плитка, направена на четири реда.

 • За да изглежда плитката по-обемна, препоръчваме да включим косата от двете страни, докато я тъкаме.
 • Що се отнася до панделките - те могат да бъдат всеки цвят, текстура, дебелина, материал. За да изберете характеристиката на този аксесоар, следвайте директно отстрани.

Прасчото ще бъде хармонично допълнение към всяко изображение.

Scythe на пет направления

Тъкането на две панделки в плитка наведнъж не е лесна задача. Необходима е съществена предварителна подготовка. Следните препоръки ще Ви помогнат да постигнете желания резултат в най-кратки срокове.

 1. Трябва да изгладите косата си правилно.
 2. Препоръчва се да се поръсва малко вода върху косата. В този случай, къдриците ще станат по-гъвкави, работата с тях ще бъде много по-лесно.
 3. Отделете малка част от косата в областта на короната. Под тази част от ключалките се обвързва дългата лента. Свържете го по такъв начин, че възелът да го разделя на две половини. Т.е. в крайна сметка получавате две панделки. Разделената коса е разделена на три еднакви части. Косата се разпределя в следния ред: две направления, две панделки, последната нишка. Отброяването трябва да е в посока: отляво надясно. Панделките заместват две други нишки на косата.
 4. Връзката започва от лявата страна. Екстремният лява ствол се преплита с втория. Първата се предава под втората. След това на първата лента и се простира под втората лента. В този случай лявата ръка трябва да държи едно огъване и двойка панделки.
 5. За да започнете да вземате коса, е необходимо от дясната страна: крайната брава се полага под близката. След това поставете една лента и преминете под втората.
 6. Ленти не могат да бъдат заменени.
 7. Посочените по-горе действия се повтарят върху останалата коса. Сега само къдриците се вземат от пълния шок на косата. За да направите това, отделете нишката отляво на храма и го закрепете към най-ниския низ. Така започва връзката. Съвместните къдрици се държат под втората нишка и се поставят върху първата лента. Преминете под второто. В лявата ръка в резултат на това трябва да останат една и двете панделки.
 8. Същите манипулации се извършват и с втората част. Ключалката вдясно от храма се повдига и се свързва с екстремната ключалка. След това косата преминава през лентата. Променете местата, които не могат.
 9. С правилното редуване на тези действия много скоро ще бъде възможно да се получи обърнат прашка от трите им направления и с лента в центъра.
 10. След завършване на тъкането върхът на плитката трябва да бъде закрепен с гумена лента или лента.
 11. Ако издърпате къдриците малко, косата ще изглежда по-обемна, прилепнала.
 12. За да коригирате ефекта, поръсете косата с лак.

Няколко думи за френските коси

Неочаквано, но фактът е, че този вид тъкане няма нищо общо с Франция. Първите френски шлюзове бяха овладени от представителите на югоизточната част на Алжир. Това заключение е направено благодарение на чертежи на стени и други древни артефакти. Малко по-късно подобни прически започнаха да направляват жителите на древна Гърция.

Френските плитки изглеждат привлекателни. Те винаги са елегантни и ефективни. Затова модата не ги предава. Всяка жена или жена може да овладее техниката на тъкане. Ако желаете, можете да промените косата си. За да направите това, просто добавете лента към него.

Коса-водопад

Техниката на тъкане на такива плитки на пръв поглед изглежда много проста. Но това е погрешно мнение. Малко ще успеят да овладеят техниката при първия опит. Но не спирайте наполовина. Цялата грижа е гарантирана, че е оправдана. Момиче, което може да овладее тайните на създаването на такава прическа, може по всяко време и без особени затруднения да създаде идеал: деликатна и модерна прическа.

Алгоритъмът на тъкане:

 1. Той създава равномерно място в областта на короната.
 2. Изолирайте малък пластир в разделянето под формата на квадрат и го разделете на три равни направления.
 3. На средното заключване се поставя касета.
 4. Първоначално тъкането се извършва съгласно схемата за създаване на класическа плитка: нишката лежи от лявата страна, лентата е на дъното, лентата е от дясната страна от дясната страна.
 5. За обикновения шлюз, преобразуван в водопад, е необходимо да се остави с всяка нова къдрене екстремно заключване и да се замени с нова.
 6. Когато тъкането достигне нивото на ухото от другата страна на главата, трябва да се върнем към класическия метод на тъкане (без да добавяме нови къдрици).

Особено добри са тези прически през лятото и пролетта. През тези сезони момичетата носят луксозни рокли от най-светлите тъкани, а плюшеният водопад се превръща в оптимално допълнение към тези дрехи.

Така, заключаваме - технологията на тъкане на такива плитки не е лесна, но си заслужава да се научим. В бъдеще можете да включите две или три панделки в косата си. Това ще добави допълнителен лукс към шлюза.

Красивата плитка с ярка панделка ще добави към образа на женствеността и ще я напълни със специална мекота и нежност.

И в заключение, предлагаме някои по-прости схеми на тъкане на плитки с панделки.

Share:
Comments