Пилатесът помага ли с целулита?

Пилатес от целлюлитаЦелулитът, този бич на съвременните жени, идва като правило от дълго време - трудно е да се отървеш от него дори когато правите спорт. За да унищожите целулита завинаги е в състояние да съчетае правилния начин на живот и специални упражнения, насочени към елиминиране на излишната мастна маса, подобряване на кръвоснабдяването на тъканите и повдигането им. Пилатесът от целулита се приема почти като едно от най-ефективните средства за постигане на невероятни резултати с комбинация от решителност и воля!

Предимства и особености на пилатите

Пилатес - сравнително млад вид физическа активност, която ви позволява да диша правилно, затегнете мускулите на седалището, бедрата и корема и премахване на целулит, но той вече е получил заслужено признание сред женското население! Правилно комбинираният комплект Пилатес ви позволява да заредите всички мускулни групи, да ги помпате и да подсилите мускулния корсет като цяло. Систематизирани пилатес помогне на жените да се справят с наддаване на тегло след раждането на наддаване на тегло, осигуряват необходимата натоварването, което кара тялото да придобие затегна форма и ревитализира.

Пилатес се прави най-добре с инструктор, който не само ще покаже как да прави упражненията правилно, но също така ще контролира целия процес, дишане, зареждане, коригиране във времето.

Пилатесът от целулита има свои собствени характеристики: първо, правилността на дишането, която се извършва от гърдата, а не от стомаха, и от друга страна, всяко упражнение има от осем до дванадесет повторения. Броят на часовете на седмица се определя от треньора, но са достатъчни повече от две или три сесии на седмица.

Съвети

Преди да започнете обучението си, трябва да проучите следните препоръки:

 • 1. За да започнете класа, ще трябва да придобиете тънка мат. Вместо това е подходяща и обикновената гимнастическа постелка. Така че класовете ще се провеждат с максимален комфорт.
 • 2. По време на тренировка можете да слушате лесна музика за релаксация. Това ще помогне да се отпуснете и да не загубите гладкото темпо на темпото.
 • 3. Всички упражнения трябва да се извършват в комплекс в една сесия. Ако решите да опитате Пилатес за първи път, изберете петте най-подходящи упражнения за вас.
 • 4. Всички действия трябва да се извършват гладко и колкото е възможно по-гладко. Всичките ви действия трябва да бъдат наблюдавани.
 • 5. По време на курса се старайте да не гледате тавана. Най-добре е очите ви да сочат към движението на тялото ви.
 • 6. Ако по някаква причина трябва да предприемете дълъг пробив в класа, тогава трябва да възобновите курсовете с интензитета, с който сте спрели.

Най-ефективните упражнения

Сред най-ефективните упражнения за премахване на целулита са следните:

 • 1. Настройване на краката до ширината на раменете, при вдишване, повдигане на ръцете и увиване, колената са успоредни един на друг. При издишване - повдигане, спуснати ръце.
 • 2. Закачалката е една и съща, чорапите се разгръщат, бутнете таза напред - вдишвайте: клякайте, издишайте - издигнете.
 • 3. Поставката е една и съща, като седим един до друг, стигаме до петите.
 • 4. Поставяне от едната страна, изтегляне на корема колкото е възможно и усещане на мускулите му: дъх - краката се издига, издишване - усещане за съпротива, издърпване на петата надолу, без да се допира до противоположния крак. Превъртете и повторете с другия крак.
 • 5. Рак на лактите и коленете: крака се изтегля и издърпва петата. Вдишайте, наклонете се. Издишайте - надолу.
 • 6. Рак на ръцете и коленете, при издишване петата става. На вдъхновение - надолу. Всяко движение е завършено със серия от извиващи се дрънчалки.
 • 7. На леглото на пода държим ръце по тялото, краката са поставени на седалката до стол. Издишайте - таза се разкъсва от пода, дъхът - връщаме се в стартовата позиция.
 • Когато правите упражнението, гърбът и раменете не са натоварени.
 • 8. Лежане, ръце по багажника, крака на стола - вдигане на таза при издишване, фиксиране в крайната точка за няколко секунди и вдъхновение, което оставяме в стартовата позиция. Едновременно с активното действие, привличаме колкото се може повече стомаха.
 • 9. Трябва да лежите на стомаха си, огънете краката си под прав ъгъл спрямо тялото - при издишване повдигнете коляното, при вдишване се върнете в нормалното му положение. Повторете за втория крак.
 • 10. Легнал точно на гърба си, той издига коленете си един по един в издишване, свеждаме го до вдишване. Усилване на мускулите на бедрата и бедрата.
 • 11. Легнете на гърба и краката си по широчината на бедрата си, трябва бавно да повишавате бавно изпотяване на таза, усещайки, че гръбначните прешлени от кокалчето до кръста се откъсват от пода. В същото време, ние напрежение на бедрата и бедрата. В максималната точка, в която вдишваме и разтягаме хълбоците, ги стискаме, при издишване се връщаме в началната позиция, също толкова бавно, "на гръбнака".
 • 12. Необходимо е да се изправим направо, като добавим един крак в коляното, второто стъпало се поставя на коляното с крака, едновременно разтягане на ръцете напред - ние извършваме отстраняването на таза обратно и разтягане на мускулите на бедрото.
 • 13. Необходимо е да се настаните, огънете крака, така че стъпалото да е разположено до бедрото на втория крак - да издишвате и да разтегнете цялото тяло напред, като разтягате мускулите на бедрото.
 • 14. Легнете на вашата страна, издърпайте стомаха си - издърпайте горния крак на издишането напред върху петите, на вдъхновението - на петата. Тялото е неподвижно и спокойно.
 • 15. Легнете на гърба си, трябва да огънете краката си в коленете си, да разпространявате краката си до ширината на бедрата, стомаха ви е силно отдръпнат. Издърпване на единия крак напред при издишване, едновременно повдигане на таза, при вдишване - връщаме крака на мястото. Делото остава неподвижно.
 • 16. Необходимо е да седите на пода отстрани на бедрото. В същото време се уверете, че краката са огънати на коленете. Ръцете се простират така, че дланите да гледат надолу. Първо вдигнете десния си крак и издърпайте бедрото назад. Задръжте крак за няколко секунди в тази позиция. След това издърпайте крака настрани и го заключете отново за известно време. След това огънете краката си и вземете началната позиция. Повторете едно и също нещо с другия крак.

Обикновени, но ефективни упражнения от целулита могат да се извършват у дома, но ще бъде по-добре, ако те бъдат показани от обучителя. След това бързо и ефективно решавате проблема и отново получавате красива и тънка фигура.

Share:
Comments