Nutrient shea butter (карита) - къде да купите и какво да

Веднъж получих маска за лице с маслено масло. Чудех се какво ли е и аз, разбира се, побързах да опитам маската. Приложи го, тъй като се предполага, че е под инструкциите, за 10 минути и се отмива. Наистина ми харесваше ефекта. Лицето му беше напоено и изглеждаше здраво.

След такава трансформация бях още по-заинтересован от какъв продукт - масло от шията. Оказало се, че се извлича в Африка от пулпа на плода на плода на каритното дърво. Той включва много полезни вещества, които имат такова чудодейно действие върху кожата. Масло ши

На външен вид, масло от шеа е нещо между замразените мазнини и восъка с бял или леко жълтеникав цвят. Ако искате да ги намажете с някоя част от тялото, ще можете лесно да го получите - но трябва да разтриете твърда част от маслото с ръцете си. Но ако решите да обогатите вашата козметика с нея, тогава за тази цел тя трябва да се стопи.

Как да се стопим

Шейското масло се препоръчва да се стопи във водна баня при 40-50 градуса. Не е необходимо да пускате сауната, достатъчно е да поставите контейнер с масло в друг контейнер с топла вода и да го покриете с чиния.

След известно време маслото ще започне да се стопява и ще трябва да го предотвратите. Така че ще се стопи по-добре и по-бързо. Когато стане достатъчно течност, можете да го използвате на всички фронтове.

Как да използвате шоковото масло

Кремове и маски за лице

Добавям малко разтопено масло към сметаната и маските за лице. Маските с масло от шеа са идеални за зимата. В края на краищата, през зимата лицето ни страда от студ и студен вятър и в крайна сметка кожата изглежда тъмна, бавна, сива. Маслото от Shea подхранва и защитава кожата, предпазва я от изсушаване, придава на кожата си блясък и подобрява цвета си.

Маски за коса

Маската с масло от шеа, тя също е масло от шеа, ще бъде полезно, ако редовно боядисвате косата си, често изсушавате косата със сешоар или я завъртете на кърлене и термооблицоване.

Можете да направите маска за косата си чрез смесване на разтопено масло от ший, яйчен жълтък, коняк, репей, рицин, маслини или слънчогледово олио, мед. Разпределете този състав върху косата и обвийте главата с хранителен филм. Задръжте за поне 20 минути.

В допълнение, малка шаа може да се приложи към косата в чиста форма. Разтопеното масло трябва да се нанесе върху косата, да се пени и да се постави върху капачката. С тази маска трябва да седнете за 30-40 минути. Можете да го направите за нощта.

Крем за ръце

Шейското масло може да се обогати и с кремове за ръце. Обаче прибавянето на масло към крема за ръце е проблематично, поради факта, че тръбният отвор на ръчната тръба обикновено е много малък. Затова на дланта си слагам малко масло, добавете крема и го разбъркайте, като внимателно търкате маслото. След това полученият крем се разпределя по цялата повърхност на ръцете.

Трябва да се отбележи, че този крем ще бъде достатъчно дебел. Следователно, тя трябва да се използва само ако имате време да седнете наоколо. Например, ако гледате любимото си шоу. Ако обикновено нямате свободно време, можете да направите тази процедура през нощта. За една нощ кремът ще се абсорбира в кожата заедно с всички полезни вещества, а на сутринта ръцете ви ще бъдат кадифени и нежни.

Балсам за устни

Дълго време нашите прадеди по време на студове помахаха устните си с тлъстини, така че да не помръднат. Също така, маслото от shea се използва за защита на деликатната кожа на устните и за изцеление на малки пукнатини. Можете да нанесете масло на устните си в чиста форма или да направите балсам за устни за устни.

Основните съставки, които съставляват този балсам, са масло от шеа, пчелен восък, витамин Е и всяко друго масло (масло от жожоба, бадемово или зехтин).

Трябва да разтопите и смесите всички тези съставки. След това се налива в предварително приготвен контейнер. Когато балсама се охлади, трябва да се постави в хладилника, докато замръзне. И след известно време вече ще можете да използвате абсолютно естествен балсам за устни, който сте подготвили сами.

Къде да купя масло от shea?

Най-голямата селекция от шоково масло (карит) може да се намери в онлайн магазина iherb, където той струва не повече от $ 10, а качеството е много високо.

Купувам Shea butter от Now Foods. Той е естествен без примеси и струва само 7 долара.

масло ши марки Now Foods

Share:
Comments