Нокътните фрактури и счупвания: причини и лечение

Не всеки знае, че непрофесионално изпълненият маникюр може постоянно да лишава ноктите от красота и здраве. Какво ще стане, ако след маникюра гвоздеите са счупени и счупени, или ако са тънки и слоеве от природата?

Фактът, че маникюрът се прави най-добре от професионален господар, никой не се съмнява. Но често, в послушание към първия импулс, ние сядаме маникюр, просто защото ние трябваше да чака на опашка на фризьор, а в Маникюрист е свободен, или като рисунка предишния клиент. Както и да е, маникюр произволно майстор е изпълнен с много предизвикателства, включително и пакет от нокти - един от най-значимите. Друга причина може да бъде снопа ноктите им затихване поради липса на калций и други елементи, както и гъбична инфекция.

Ако причината за стратификацията не е в гъбичната инфекция, а в грешките на грижата или дажбата, тогава е много по-лесно да им помогнем.

Как да укрепим устните за уши?

Стратифицираните пирони носят не само естетични неудобства, те излизат, защото за тях се образуват буркани и съществува риск от възпаление на нокътното легло. Ето защо при първите признаци на снопа на ноктите е необходимо да се изключи контактът на незащитените ръце с домакинските химикали, пръстта и други дразнещи фактори.

Всеки ден трябва да започнете и да завършите с укрепващи маски, включително специални масла за нокти, витамини D, A.

  • Перфектно се грижи за ноктите на конвенционалните кремове за ръце, които се допълват с маслените разтвори на витамини и ароматни масла (портокал, грейпфрут, мандарин). Маската се нанася върху ръцете, втрива се в ноктите и се затопля с козметични ръкавици. Когато укрепвате пакета, трябва да преразгледате диетата си, като добавите извара, яйца, риба, моркови и спанак към него.

  • Всекидневният масаж на ръцете с масла ще помогне да се подобри подхранването на ноктите, да се масажи най-лесния начин с обикновена малка четка, като предварително се напълни с вана с добавка на морска сол. След банята е необходимо да се постави на подхранващия крем, след което да се направи масаж с масла.
  • Когато ноктите се счупят и счупят, трябва да изберете правилните средства, за да ги покриете. Като идеална защита можете да изберете един от терапевтичните лакове, които се прилагат директно върху нокътната плоча. Лекарството за подпухнали нокти съдържа витамини и микроелементи, които позволяват укрепване на ноктите, освен това може да се използва като основа за декоративно покритие, въпреки че най-добре е да се откажете от обичайния лак за цялото лечение.
  • Ако ноктите се счупят и счупят, препоръчително е да се консултирате с добър специалист и да "запечатате" ноктите - тази процедура включва прилагане на лекарства по слой по слоя, които съчетават микроелементи, протеини и витамини. По този начин ноктите получават всичко необходимо за възстановяване, но техният контакт с вредни вещества и твърда среда е напълно изключен.
  • Заедно със запечатаното е необходимо редовно да се пилеят ноктите на свободния ръб, което стимулира растежа и обновяването им. Най-добре е носенето на картон да е с фин абразивен пирон (кристал), който не нарани ноктите. Движенията с трион трябва да се извършват в една посока, така че да не се ексфолират дори още повече ноктите.

  • За да омекотите ноктите, можете да използвате хранителна подложка със зехтин и лимонов сок или етерични масла. Например това: добавете две капки лимон, тамян, чаено дърво, роза и половин чаена лъжичка масло от жожоба и житни зърна към горещата вода. Само пет минути два пъти седмично ноктите изглеждат много по-добре.

По време на лечението трябва да изхвърлите течности, за да отстраните лак, съдържащ ацетон, и да забравите за всички видове удължители на ноктите. В края на краищата, въпреки уверенията на майсторите за безопасността на процедурата за изграждане, това често води до стратификация на преди това напълно здрави нокти.

Share:
Comments