Най-новото средство за растеж на мигли - latisse и careprost

За да размажем мигли с рициново масло, както препоръчаха нашите баби, вече не е от значение. Днес най-ефективното средство за растежа на миглите са препарати, базирани на разтвор на биматопрост - Latisse, Careprost и Lumigan.

Те се появяват в продажба не толкова отдавна. Първоначално, както често се случва с лекарствата, биматопрост се използва за други цели - те са лекувани с очна глаукома. По време на лечението лекарите започват да забелязват при пациентите неочакван страничен ефект - увеличаване на растежа на миглите.

Миглите нараснаха толкова дебели и дълги, че изглеждаха като върхови. Фармацевтичната кампания много бързо осъзнава, че при този страничен ефект е възможно да се направи касов апарат и да се пусне на пазара лекарството Latisse (биматопрост 0,03%) - специален инструмент за ускоряване на растежа на миглите.

Latiss

Latis е одобрен от американския регулаторен орган на FDA, но се продава в щатите стриктно в съответствие с предписанията на лекаря - в допълнение към способността да стимулира растежа на миглите, лекарството също така открива неприятни странични ефекти.

При някои пациенти, след прилагането на Latisse, потъмняване на кожата на горните клепачи, възпаление в областта на очите и в редки случаи необратима промяна в цвета на ириса на окото до по-тъмен.

Серум за бързо промиване

Тези недостатъци Latisse използва в рекламната си кампания производители на серум за растежа на мигли Rapid Lash. Той съдържа само безопасни протеини, биотин, витамини и екстракти от лечебни растения. Продадени без рецепта.

Серум за растеж на мигли

Rapid Lash се отличава на фона на подобни серуми и на практика значително удължава миглите, но ефектът на биматопрост не е сравним с нищо. Ако го използвате без мярка, миглите ви ще растат толкова, че очите ви ще изглеждат неестествени, както се случва например с Ким Кардашиан.

Освен това, Ким, очевидно по-дълго, отколкото би трябвало, използвала Латис, тя също рисува миглите си с маскара. Резултатът можете да видите на снимката. Миглите не са режийни, а реални.

Мигли от Ким Кардашиан

Къде да купите тези средства?

В Русия Lassise не е официално регистрирана и не можете да я купите в аптеките. На Ebay, той, като лекарство, не се продава. Можете да го намерите на редки британски сайтове. Цената ще бъде около 100 паунда, около 5000 рубли.

Но излишъкът от руски интернет е наводнен от индийския наркотик Careprost (Careprost), аналог на Latisse, който се продава като безвкусен козметичен продукт, въпреки че съдържа същото активно вещество. Разходите Карепрост варира около 500-1000 рубли на бурканче.

Купете инструмента Rapid Lash може да бъде на много сайтове на руски език или на Ebay. Цената около 1500 рубли.

Latisse идва с 30 стерилни апликатори за еднократна употреба, които трябва да се прилагат внимателно в минимални количества, като се прилага разтвор по протежение на линията на миглите на горната част на клепача веднъж дневно. На долния клепач не е необходимо да се прилага.

Индийската Careprost се прилага по същия начин. Бъдете внимателни с фалшификатите Kareprost, които сега изглеждаха много. Един от признаците на оригиналната опаковка са вдлъбнатините по страните на капака на картонената кутия. Регистрационният номер на препарата върху клапана на кутията е M.L.:G/28-A/2586-A. Всички знаци трябва да съвпадат, включително тирета.

Lumigan е лекарство на Allegran за лечение на глаукома. В кутията му няма апликатори и FDA не го одобрява за растежа на миглите. Активното вещество в него е същото като при Latisse.

Share:
Comments