Най-добрите рецепти с мед за красотата на вашата кожа

Скъпа за лицето, най-добрите рецепти с мед за красотата на вашата кожа. Маски за лице на медМедът и пчелните продукти са почти най-популярните средства в народната медицина и козметологията. Още в далечното минало прабабите ни умело използват мед за козметични цели. Днес почти всички козметични компании произвеждат козметика на базата на мед и пчелни продукти, която е много популярна. Домашните производители също не изостават и широко използват меда като основа за ефективни козметични препарати.

Понякога обаче е трудно да се разбере състава на даден козметичен продукт и да се разбере дали има някакви естествени продукти от пчеларството. Това е така, защото всички европейски страни са приели една фармакологична система INCI и сега етикетите не показват суровините, от които се произвежда този козметичен продукт, а основните активни вещества. Обикновено надписите Glucose Oxidas, apilacum или glucosaminum показват, че съдържат мед или други продукти от пчеларството, а "пчелното млечице" е пчелно млечице. След като тези вещества се съдържат в козметичния състав, може да се приеме, че медът и пчелните продукти са били използвани за производството му, въпреки че някои производители продължават да посочват кои продукти се използват.

Но не е необходимо да купувате мед козметика в магазините, но е напълно възможно да го приготвите сами вкъщи.

Предлагаме Ви няколко рецепти

 Медните маски винаги са били едно от най-ефективните средства за грижа за кожата. Те работят много по-интензивно от готовите кремове и отлично омекотят и подхранват кожата.

Медът има силни хигроскопични свойства и благодарение на това абсорбира добре екскретите на кожата. Медът също така прави кожата по-свежа, кадифена, помага за предотвратяване на бръчки и изглаждане на съществуващите бръчки.

В дома можете да подготвите медови маски за всички видове кожа.

За нормална кожа

  • Яичная маска.

1 яйчен жълтък да победи, добавете 1 чаена лъжичка. лъжица натурален ябълков сок, 1 чаена лъжичка. лъжица мед и грижливо смилайте. Получената овесена каша трябва да се нанесе върху лицето, след 10-15 минути, да се изплакне с вода при стайна температура.

  • Лимонова маска.

На 1 супена лъжица. лъжица мед добавете 5-10 капки лимонов сок, смилайте и нанесете върху предварително почистеното лице за 15-20 минути, след което измийте маската с хладка вода.

  • За мазна кожа

Маска от брашно.

Бийте 1 протеин, добавете 2 супени лъжици. лъжици брашно, 1 супена лъжица. лъжица мед и разбъркайте добре, докато се образува хомогенна тестообразна маса. Нанесете върху лицето, след 10-15 минути, изплакнете с топла вода.

  • С акне

Маска из отвара ромашки.

Подгответе отвара от лайка, както следва: 1 част от тревата, излейте 10 части вряла вода и 5 минути. варете във водна баня. В 50 мл топла бульон разредете 2 супени лъжици. лъжици мед. Веднъж седмично смазвайте почистеното лице с това съединение, задръжте за 20-25 минути, след това изплакнете.

  • За суха кожа

Маска за сирене за вино.

1 чаена лъжичка. Сложете кашкавала смесено с 0,5 чай. лъжици мед и 1 чаена лъжичка. лъжица мляко или кефир в състояние на хомогенна каша. Нанесете върху лицето 15-20 минути, след това изплакнете с топла вода и избършете кожата с парче лимон.

  • За комбинирана кожа

Билкова маска с мед.

Почистете добре една от тези билки в хаван: глухарче листа от лечебни plantain, големи plantain, цветя лайка, коприва коприва или мента. След това добавете малко вода и разбъркайте в равни пропорции с меда. Получената маска трябва да се постави върху лицето, измива се с топла вода след 15-20 минути.

Преди да използвате мед и пчелни продукти, трябва да знаете дали имате някакви противопоказания за това.

Противопоказания за употребата на мед козметика са:

  • прояви на алергия към мед и пчелни продукти,
  • присъствие на лицето на разширени съдове и капилярни звездички, много бързо нарастване на косата на лицето,
  • наличието на диабет, ексудативно диатеза, бронхиална астма и заболявания, свързани със задържането на въглехидрати в организма.

Ако имате някое от изброените заболявания, трябва да се консултирате с Вашия лекар, ако можете да използвате козметика на базата на мед и други продукти от пчеларството.

Share:
Comments