Начини на тъкане на косата

Дори и най-обикновената плитка, в която красивата дълга коса е плетена, има необяснимо очарование. Благодарение на плитките, жените с дълга коса винаги могат да направят приятна и красива прическа. Сега плитките отново са на върха на модата, но те са станали много по-разнообразни и ви позволяват да създадете прическа в почти всеки стил. Косата, събрана в плитката, подчертава деколтето и красивата поза. И още едно, чисто практично съображение: колко удобно е в силна топлина да плете косата в плитка и да я сложите на главата си - и красива, а не гореща!

Начини на тъкане на косата

Ние сме свикнали с традиционните тъкачни трикотажни изделия в три направления. Ако запълниш ръката си, не я затруднявай: трябва да се изплете цялата коса назад, да се разделят на три еднакви (!) Части и плитка, последователно да се промени местоположението на нишките: първо третата брава да се смени между първата и втората, после първата - между втората и третата След това - второто между първото и третото и т.н. Профилът е подплатен до края, а след това неговият край е фиксиран с еластична лента, лента или скоба.

Схема за плетене на обикновена плитка от 3 нишки

Сгъваемият плит в четири или пет направления е по-сложен вид тъкане. Много красиви изглежда тъкане "spikelets" и френски плитка - тяхната основна черта е, че тъкането започва от parietal зона.

Схема на тъкане плитки от 4 направления

Тъкане на плитки в ежедневните прически

Имайки достатъчно опит и умения, можете бързо да направите прическа с красиви френски пигтейли, преди да напуснете за работа или за обучение. Тази прическа създава ефекта на гъстата коса и обем, дори ако косата ви е средна по дължина и не е твърде дебела.

  • Отпред, направете прави раздяла и разделете косата на две части. Докато работите с космите от едната страна, от другата страна те трябва да бъдат фиксирани с еластична лента, фиби или клипс.
  • Разделете всяка половина коса на три направления и плисете френския плик, като се редувате с хълбоци от страната на раздялата и от лицето.
  • Поставете двете странични плитки на нивото на врата и продължете да ги тъчете, както обикновено, до самите краища на косата, след това закопчайте плитката с еластична лента.
  • Когато двете оплетки са готови, нанесете ги с кръст, пъхнете краищата под основната част на косата и закрепете фиби с фиби. В заключение, фиксирайте косата с лак.

Декоративная коса

Ако имате дълга красива коса, не искате да скриете красотата си и предпочитате да я носите свободно, а за удобство можете да направите малка плитка под формата на джанта или лентата. Тази плитка е особено удобна, ако косата е къдрава и непокорна - те няма да паднат над очите ви и да се намесват.

  • Отстъпете от челото на 6-7 см и направете раздяла от ухото до ухото през главата.
  • Започнете тъкането на френския плик от едно ухо и го донесете по линията на разделяне на другото ухо.
  • Краят на плитката се закрепва зад ухото с фиба и основната маса коса се разтваря и леко се промива за допълнителен обем.
  • Прикрепете прическата с лак.

Много обикновена плитка от много дълга коса изглежда много елегантна, ако я сложите на фигура осем точно над шията, като фиксирате плитката с фиби. Тази прическа напълно прилича и като вечерен вариант, само в този случай тя може да бъде украсена по-изящно - гардероби с кристали и перли или декоративна панделка.

Тъкане на африкански костюми

Африканските плитки стават все по-популярни поради екзотичния си външен вид, както и поради възможността за няколко седмици да се отърват от необходимостта да полагат косата си всеки ден и все още имат модерна и добре поддържана коса.

В африканските пигтейли се използват като собствена коса и нишки от изкуствена коса. Експертите предупреждават, че африканските плитки не трябва да се правят за тези, които имат повредена или отслабена коса, а също и ако косата падне зле.

За тъкане на африкански плитки цялата повърхност на скалпа е разделена на малки квадратни секции. Изкуствените нишки се фиксират със специален възел в основата на собствената коса на клиента. Профилите могат да имат кръгла или плоска форма. Всеки плетен африкански петел е запечатан в края със специално устройство, така че да не се разкъсва и краищата на косата не се залепват.

След като завърши работата, капитанът разказва за основните правила за грижа за африканските пирати. Те могат да бъдат отменени за няколко седмици или дори няколко месеца, но в този случай, след известно време, е необходима корекция на прерасналата коса.

Някои други варианти на схеми за тъкане на плитки.

Сцит от 3 направления

Плетена плитка от 3 нишки, диаграма, снимка

Плетена плитка от 4 направления

Плетена плитка от 4 направления, диаграма, снимка

Облекла от 5 направления

плетене на плитка от 5 нишки, диаграма, снимка

Други варианти на тъкане:

Share:
Comments