Морски злато - злато за мигли

Лечебните свойства на морски зърнастец са известни от древни времена. В наши дни широко се използва масло от морски зърнастец, което е мазна оранжево-червена течност с характерен мирис и вкус на морски зърнастец. Тъй като масло от морски зърнастец се произвежда от неконвенционални технологии, то има по-високо съдържание на каротеноиди в изхода. Използването на масло от морски зърнастец може да увеличи устойчивостта на тялото към инфекции и също така увеличава съдържанието на гликоген в мускулите, сърцето и черния дроб. Маслото от морски зърнастец е един от компонентите на комплексната терапия за пептична язва на стомаха и дванадесетопръстника.

рецепти с масло от морски зърнастец за мигли

Въпреки това не се препоръчва твърде дълго и в големи количества да се използва масло от морски зърнастец, за да се избегне хипервитаминоза, тъй като съдържа много витамин А.

Козметично приложение на масло от морски зърнастец

  1. Маслото от морски зърнастец се използва широко в козметологията за грижа за стареене на кожата и косата. Тя помага да се увеличи растежа на косата, доказано е ефективен инструмент за грижа за сухата коса. Състоянието на морски зърнастец масло за ускоряване на образуването на тъкани се използва за възстановяване на кожата след слънцето и радиация изгаряния.
  2. Помага да се възстанови и поддържа еластичността на кожата. Увеличава общия тон на епидермиса, изглажда фините бръчки, докато дълбочината го прави по-малко забележима. Омекотяването, храненето и хидратацията, с които маслото от зелен зърнар дава щедрост на кожата ни, се запазва от пилинг и малки пукнатини дори при неблагоприятни условия.
  3. Независимо от факта, че маслото от зърна има богат жълто-оранжев цвят, все още се използва за осветяване на кожата на места с лунички и пигментация.

преди и след прилагане на масло от морски зърнастец, снимка

Масло от морски зърнастец за мигли

Ефектът на маслото от морски зърнастец върху миглите е подобен на този, който има върху скалпа. Това означава, че можете да укрепите крушките, да ускорите растежа и да намалите загубата на такива ценни малки косми. Овлажняване и хранене те също ще осигурят златно масло. Така нашите мигли ще бъдат силни и еластични.

рецепти:

  • За грижа за миглите, такава смес е перфектна: масло (морски зърнастец, ела или кастор) и няколко капки витамин А.
  • Ако изчезнат миглите, можете да използвате този инструмент: сухи или свежи розови ханша много фино котлет, разбъркайте 1 супена лъжица. лъжица от тази маса с 2 супени лъжици. лъжици масло от морски зърнастец и 2 супени лъжици. лъжици масло от репей. Поставете получената смес в запечатан контейнер на тъмно място. След 10 дни щам. Полученото масло трябва да се смазва ежедневно миглите на миглите.
  • Пригответе смес от морски зърнастец, рицин и ела. Маската омекотява миглите по цялата дължина.
  • Същият състав може да се използва и без добавяне на масло от ела.
  • Вземете супена лъжица масло от морски зърнастец, рицин и куче роза, изсипете 3 капки течен витамин А. Можете да промените маската, редуващи се в състава й, витамин и натурален сок от моркови.
  • По желание можете да добавите някои от етеричните масла към масло от морски зърнастец. Тя ще бъде полезна за хранене и укрепване на ресничките. Важно е да се наблюдават пропорциите за една супена лъжица масло от морски зърнастец, една капка от основните добавки.

По принцип няма строги рецепти, които се основават на маслото от морски зърнастец. В края на краищата, тя може да бъде добавена към любимите ви продукти за грижа за мигли и комбинирана с повечето други растителни масла.

Използването на масла за възстановяване на миглите и грижа за тях трябва да бъде изключително точна. Не попадайте в окото, когато прилагате лекарства за мигли и не забравяйте да премахнете остатъчното масло след определеното време. Това ще ви помогне да получите точно резултата, който очаквате.

Share:
Comments