Модерни техники за прическа и постигнати изображения

Повечето жени редовно използват фризьорски услуги. Обикновено те се интересуват не само от рязане на косата, но и от създаването на прическа, която продължава дълго време и елиминира необходимостта от "преоткриване" на главата всеки ден, за да изглежда добре.

А, този фризьор

Добрият специалист, когато започва да създава прическа, обръща внимание на няколко компонента: дължина, тип, състояние на косата, характеристики на предишната прическа, лицев овал, цвят на косата и тон на предпочитания грим на клиента. Също така е добре фризьорът да знае за характера, маниерите, образа, навиците и начина на живот на жената. Така че ще бъде по-лесно за него да вземе решение за стила на косата, който ще бъде най-подходящ.

Друг важен знак за успешна прическа - възможността да създадете на своя база няколко различни прически, подходящи за събитието, стил и настроение, защото всяка жена е уморена от монотонността.

Най-често срещаната класификация ви позволява да идентифицирате два вида прически. Първият тип се характеризира с гладки контури без резки разлики в дължината на нишките, а вторият, напротив, отличава контраста и яснотата на линиите.

Въпреки това, когато се създават прически, обикновено има няколко техники за подстригване, които могат да бъдат класифицирани по-подробно.

Най-често използваните методи, използвани от фризьорите, са прически

 1. Изострена. С помощта на специална ножица, фризьорът създава струни с различна дължина, като леко разтоварва косата. Линията на косата е след това гладко закръглена.
 2. Ресни. Линията на косата става равна.
 3. Подстригване "на пръстите." Фризьорът редувателно избира косата за брави и ги разрязва леко нагоре. Това е една от най-простите техники.
 4. Завършване - включва разрязване на косата под избрания ъгъл на наклон. Тази техника се използва за подстригване с стъпкови преходи в дължината на косата (най-често срещаната прическа на стълбата).
 5. Пушек преход. Фризьорът разрязва косата си, като прави мека линия от тилната област до краищата на косата. Създаването на такъв преход изисква бавно и задълбочено.
 6. Намаляване на косата "до не." Постепенно скъсяване на дължината на косъма от центъра и горната част до храстите и шията.
 7. Засенчване. Същност, както в предишния процес, но се прави по-внимателно и се извършва на къса коса.
 8. Платформата. В областта на горната част на главата се формира платформа с косми, наподобяващи четка.

В края на прическата, се извършва смилане, което означава изрязване на косата, която се отличава от прическата.

Стилът е от значение

Разнообразието от форми на прически и техните стилове може да се комбинира в няколко стилистични посоки.

 • Business.

Екстериорът е доста елегантен и суров. Няма изкуствени къдрици или изправяне. Дължината на косата е много индивидуална, зависи от предпочитанията на клиента.

 • Романтична.

Слоевете или бравите са колкото е възможно по-естествени, без ясни геометрични линии. Всичко изглежда нежно и малко небрежно. Минимални техники и средства за полагане, по-естествени форми.

 • Youth.

Силни линии, разкъсана прическа, стърчащи нишки, комбинация от различни дължини и цветове в един образ. Използват се много различни стилизирани инструменти.

 • Минималистичный.

Ясно проверени линии, хармонична форма и богати нюанси. Нищо в категорията "екстра".

 • Конструктивна.

Игра на геометрия и цвят, асиметрична дължина на нишките. Играта контрастира с ясно графично представяне.

Но не съществуват недвусмислени правила, съвременните художествени произведения на фризьора се чудят.

Share:
Comments