Модерна прическа на италиански - прическите с фотографии,

Съдържание:

 • Предимства и недостатъци на допустимите отклонения
 • На кого е подходящ италианецът - изберете според вида на лицето
 • Техника на изпълнение в домашни условия
 • Варианти на прическа с бретон и без:
 • - къса и средна коса
 • - за дълга коса
 • Варианти и начини на оформяне
 • Прически италиански и каскадни - разлики

Сред прическите за жени, които са в състояние да дадат на косата допълнителен обем (което често не е достатъчно) са начело, както и тези, които не изискват много усилия, за да създадат стилен и модерен образ. "Италиански" - подстригване е само от тази категория: тя е като жени от всички възрасти и поддръжници на различни стилове.

Тази прическа бе измислена през 80-те. последният век стилист Алънд Тоси. Самият той - първоначално от Милано, може би следователно без философски лукавство, той нарича своето потомство "италианец". Жените, които избират такава прическа, благодарение на нея стават елегантни, очарователни и вълнуващо красиви - точно както истинският родник на слънчевата Италия.

"Италиански" функции

Прическа "Италиански" е уникална. Неговите отличителни черти:

 • - подходящи за дами на всяка възраст;
 • - принадлежи на собствениците на различни видове лица;
 • - добре се определя като на гъста, непокорна коса, и на тънки и крехки, изискващи създаване на обем.

Извършва се в няколко варианта, което дава възможност за експериментиране, подчертаване на предимствата и точно скриване на несъвършенствата на лицето. Така че, ако едно тийнейджърка избере такава прическа, то ще изглежда най-добре, хармонично прилягайки в образа, прическа "италианска" за къса коса (или дори за ултра-късо).

Един възрастен от романтичен склад ще се доближи до дълга прическа, когато къдриците се спускат на меки вълни, давайки на господарката и очарованието си. Сърцето на всеки човек ще започне да трепери, когато вижда красив непознат някъде в театъра или в парка на разходка.

Дамите, които са начело на "златната есен" също като "италианците". Те предпочитат подстригване "италиански" за средна коса или за кратка дължина до брадичката: тази прическа подмладява, освежава лицето.

Обърнете лицето си, тясно, триъгълно или овално? Няма значение: един добър фризьор ще вземе опцията, която ще накара другите да се съсредоточат върху вашите заслуги, оставяйки зад кулисите малки "недостатъци" на природата.

"Италиански" е стъпка прическа - един вид италианска каскада, когато влакна коса красиво рамкирани лице. Защо каскада? Само за основа на тази прическа е направена от познатата "каскада", малко подобрена.

Поставете "италиански" прости: дори не можете да направите нищо, просто измийте косата си и я изсушете, като например разплитате бретон от едната страна. Тази прическа осигурява както наличието, така и отсъствието на взрив, и най-различната дължина и форма - в зависимост от формата на лицето на дамата. Не изискват внимателна грижа и редовни посещения на фризьора: прическата запазва всичките си очарование дори и за няколко преоблечени косми. Е, разбира се, понякога трябва да отрежете съветите, за да не се хванат.

Универсалността на "италианеца" се подчертава от факта, че не само жените от най-справедливия пол, но и мъжете го харесват. Те се превръщат в супер кратка версия на тази прическа и отиват в търсене на самотни красиви непознати.

И има ли някакви недостатъци на тази прическа (между другото, има второ, по-малко общо име - "Aurora")?

Внимание: Ако косата ви е много дебела и силно къдрава, струва си да се откажете от италианеца. Тя просто ще бъде невидима и изгубена в такава коса.

Друг важен момент: ако имате голяма глава в сравнение с телесните обеми, по-добре погледнете и други модели на допустими отклонения: "Италиански" ще увеличи допълнително главата.

Това е всичко: няма повече забрани за тези, които искат да опитат тази подстригване.

"Италиански" и вида на лицето ви

Определено ли е лицето ви? Със сигурност сте много внимателни при избора на прическа. Опитайте този вариант на съкратеното "италианско": много бързо нарязана коса на върха, за да създадете "капачка" - това ще ви помогне да се уверите, че лицето се простира визуално.

Това не е цялата тайна: можете да добавите към изображението на "пипер", което прави малък chelochku, по-малко от средата на челото. Такава прическа "италианка" с бретон ще ви превърне в злобен, весел човек, който обича живота и бърза да се наслаждава на всичките си радости.

Сега помислете за обратното: лицето е тясно, значително удължено. Задачата на стилиста е леко да заобикаля линиите, за да постигне гладкостта си. Избираме "италиански" за къси коси и го допълваме с дебел дълъг взрив.

Триъгълно лице ще изглежда най-изгодно, ако направите "аурори" дълги до брадичката и ще видите краищата на косата, като обръщате специално внимание на линиите, които лежат по линията на скулите.

Квадратната страна: тук също е оптимално да спреш на коса от косми със средна дължина.

Обърнете внимание: за квадратно лице, толкова подробно, колкото бретон, е много важно. Нека тя да бъде асиметрична. Необичайната форма е много добра за собствениците на този тип лице. Слоеве, които съставляват основната дължина на прическата, стека, така че леко да покриват скулите.

Овалното лице не изисква корекция. Собственикът му имаше късмет:

 • - дълго;
 • - Средно;
 • - къс италиански -

всички тези прически могат да се практикуват безопасно поне последователно. Освен това можете да разгаряте или да откажете това - както искате.

Ние изпълняваме "италиански" у дома

По принцип, с голямо желание, можете да се опитате да направите подстригване себе си, стоящ пред огледалото. Това изисква известно количество кураж и увереност в способностите им, но колко пари и време могат да бъдат спасени, ако се научите да правите "италианеца" у дома!

И така, какво ще е необходимо? Списъкът е малък:

 1. Често срещан дървен гребен;
 2. - ножици;
 3. - фиби "раци" или щипки за коса;
 4. - парче плат за покриване на дрехите.

Косата ви трябва да е леко влажна - това е необходимо, за да не се бърка с дължината, тъй като сухата коса може да се навие и да се заплита. Добре гребете косата си, поставете плата така, че когато работите с ножица, косата не пада върху вашата рокля.

 • Сега трябва да се разделим. Тя ще премине от ухо към ухо, докосвайки най-високата точка на главата. Закрепваме косата със скоби.
 • След това внимателно разделете страничните и временните зони, също фиксирани с фиби.
 • Страничните и временните деления трябва да бъдат разделени на гърба на главата чрез двойка резници.
 • В областта на париета хванете една нишка и я скъсете до желаната дължина. Когато вземем останалите нишки, тогава тяхната дължина ще бъде равна на тази, първата. Всички линии с подстригване са насочени към лицето. Прокадите трябва да са успоредни един на друг.
 • Настъпил е обратът на времевите отдели: те са изрязани със стълби, след което преминаваме към страничните и окципиталните зони.

За да проверите дали прическата правилно е направена, ние събираме цялата коса по върха на опашката. Тяхната дължина трябва да е еднаква. Ако се окаже, че не е съвсем гладко, е необходимо да се работи малко повече върху изображението.

Кратка и средна коса: опциите за прическа са "италиански"

Ако сте собственик на права или леко къдрава коса, експериментирайте с къса прическа "италианска". Трябва да се има предвид, че всички линии на прическата трябва да имат ясна диплома.

Може би ще ви хареса кратък "италиански" с интересен взрив, направен под формата на арка. В този случай дължината на брекетите не се различава много от общата дължина на косата и се оказва необичайно, много меко и романтично изображение.

Много добър в този случай, бретон, поставен от едната страна. Просто правете "италианеца" и на сутринта, преди да напуснете къщата, изсипете си бретон от едната страна. Имайте предвид, че бретонът трябва да е дълъг и дебел.

Коя коса отговаря на определението за "средна дължина"? Обикновено фризьорите говорят за прически на средна коса, което означава дължината на раменете.

Тук даваме обема на косата на върха, след което те спускат "стълбата" надолу и бретонът може и да не е изобщо. Ако е така, нека бъде лесно, тъй като трябва да се обработи изтъняване ножици. Между другото, вариантът с дебел дълъг взрив - за тясно лице също не е лошо.

Изглежда страхотно "италиански", с перфектна плоска дължина. По този начин косата на основната дължина леко леко лежеше, давайки на образа известна игривост.

Италианско момиче за дълга коса

Италиански прическа за дълга коса - за тези, които обичат да подчертават своята женственост. Бравите падат каскадно, излитат с всяко движение на собственика си. Пролетният бриз играе с леки струни, играе с тях, хвърля или отстранява от лицето ...

Можете да направите без бретон, особено ако имате овално лице или близо до овално лице.

Ако изборът е направен в полза на бретонът, го изрежете плавно, спретнато. Вълшебно изглеждат малко къдрави дълги къдрици в съчетание с перфектно прави бретон, чиято линия минава точно над линията на веждите.

Как да опаковате?

"Italiana" лежеше на косъм от всякаква дължина. Най-често, за да създадете точното изображение, използвайте четка (кръгла четка за коса) и сешоар.

Измитата коса е пенирана, давайки чрез действието на четкане необходимия обем на върха, след което се поръсва с лак. Ако поставите страничните нишки, така че те да "изглеждат" по посока на лицето, образът ще се окаже пламен, млад.

Сега ще направим всичко точно обратното: просто вдигнете косата на върха, като им дадете обем, а след това лежейки, посочвайки върховете. Много строга такава прическа също не може да бъде наречена, но защо се нуждаем от прекомерна тежест?

Можете просто да гребен косата си, можете да боядисвайте отделните нишки, можете да навиете косата на curlers, като им даде още повече обем - за "италиански" всички опции са приемливи. Трябва да се ориентирате към собствения си вкус, обстоятелствата, които изискват стилизиране, както и формата на лицето и косата Ви. Всичко в ръцете си - експериментирайте!

"Cascade" и "Italian": намерете седемте разлики

Е, вероятно не си струва да търсите всички седем разлики, но тези две подобни прически правят разлика. И двата вида се изпълняват от стълба, поради необходимия обем.

Но понякога само опитен стилист със сигурност ще каже, че неговият клиент е "италианец". Тяхната техника се основава на "каскадни" техники, но линиите не са толкова строги и строги. "Italiana" се отличава с задължителното наличие на пухкава "капачка" върху короната, както и с мекота и не толкова строго дефинирано градиране.

Ако се сблъскате с въпроса: какво да изберете - "каскада" или "италианка", изхождайте от това, което бихте предпочели: строгост и пълнота на линиите или леко нехайство, "подценяване"? Опитните изкусители, опитни в тънкостите на мъжката психология, често избират втората възможност и правят "италианеца". Интересното е, че винаги е свежо, тя предоставя много възможности за експерименти, така че можете да излезете с него, както се казва, "за празника, за света и за добрите хора".

Благодаря ви, майстор Милан, който ни даде, жени, такава прекрасна прическа!

Share:
Comments