Модерна козметика за коса: с снимки преди и след

Един от начините за третиране на косата, тяхната реконструкция или това, което сега се нарича биоремитация, е процедурата на каутеризация.

Технологията на каутеризация включва последователно възстановяването на вътрешната част на косата, след това на средата и след това на повърхността. За да възстановите косата си, можете да изберете топла или студена каутеризация, в зависимост от това кое е косъмът ви и какво съветник ще ви посъветва.

Ричността на процедурата

При тежко увредена коса обикновено се препоръчва студена каутеризация, а косата в критично състояние - гореща. Горещата каутеризация се извършва само в салони за красота и студено каулеризиране, макар и трудно, но също така е възможно да се извърши у дома.

Горещата каутеризация, която се провежда в салони за красота, включва няколко етапа:

  1. Първо, косата се измива със специален шампоан, който осигурява максимално възстановяване на косъма, а използването на друг шампоан е невъзможно, тъй като резултатът се постига само чрез комбинация от специални средства, полезните действия на които се "натрупват" в структурата на косата.
  2. При косата, изсушена с кърпа, серумът се прилага за каутеризация.
  3. С сешоар, косата е напълно изсъхнала, а след това майсторът ги желязова с желязото на фризьора. Този етап, по правило, е невъзможно, когато косата се каустиризира у дома. Гладещото гладене позволява жегата да "въведе" всички полезни вещества в серума във вътрешната структура на косата.
  4. Майсторът прочиства косата с течаща вода, без да използва шампоан.
  5. Този етап включва прилагане на проконцентрат към влажна коса. Действието му продължава 15 минути, след което проконцентратът се измива с вода.
  6. Майсторът обработва косата с двуфазен спрей, чието действие е насочено към възстановяването на косата, спрейът затваря кожичките на косата, което елиминира посещаваните краища, както и противодейства на негативните външни влияния.
  7. По желание на клиента косата се вписва в избраната прическа.

Каутритезацията на студена коса у дома се извършва почти толкова, колкото и гореща коса, но гладенето на фризьора не се използва. У дома тази процедура заменя сушенето на косата, нагрято след прилагане на серума за каутеризация. В останалата част, студената каутеризация на косата у дома повтаря всички горепосочени етапи. Студеното изстиване се извършва в случай, когато косата е изложена на химическа вълна, тъй като тя запазва формата на къдряне и същевременно възстановява структурата на косъма.

За да се гарантира, че ефективността на каутеризацията е максимално препоръчително да се упражнява 4 пъти подред в рамките на един месец, на редовни интервали от време. Можете да комбинирате каутеризацията у дома с допълнителни мерки за полагане на грижи, препоръчани от капитана. Тази комбинация позволява да се поддържа ефектът, постигнат по време на каутеризацията. Като правило такива продукти включват специални лосиони, аерозоли, маски и шампоани.

резултати

Каутеризацията позволява дълго време да се забрави проблема с разделените краища, тъй като уплътнява кожичките на косата.

Единственият недостатък на каутеризацията е, че не се препоръчва боядисване на косата по време на цялата процедура. Факт е, че оцветяването с химически багрила неутрализира каутеризацията и обратно, каулеризацията премахва багрилото.

Дори една процедура на каутеризация значително повлиява външния вид и състоянието на косъма, но ако косата е изчистена, то каутеризацията е по-малко забележима, тъй като отнема повече време, за да запълни "празната" структура на косата с активните вещества.

Каутиризацията в салона и студената каутеризация у дома, провеждана редовно, ще помогне на косата бързо да възстанови структурата и външния вид, косата ще стане здрава и силна, а възможностите за създаване на разнообразие от прически ще се разширят значително.

Share:
Comments