Моден грим с лилави сенки - идеи и майсторска класа от

Почти всички козметични марки предлагат палети от лилави сенки. От полупрозрачна мъгла до дълбоки нюанси те покоряваха магазините и модните подиуми. Грим художници като лилаво, но в съзнанието на масите, той е твърдо свързан с нелепият грим от 80-те години, когато цветът на сенките беше избран не за очите, а по принцип "това, което мога да купя". В действителност, нюансите на тайнствения виолет могат да бъдат избрани за почти всеки образ, тон на кожата и цвят на очите. Ще опитаме ли?

грим на очите с лилави сенки

Палитрата от лилаво

Помнете, че като дете ние рисувахме с акварел? Можете да получите лилав цвят чрез смесване на червено и синьо. Колкото по-червено, толкова по-топъл е тонът на сенките, толкова по-синя - толкова по-свежа е тя. Изберете виолетови сенки по цветен тип:

 • Момичетата с топла нюанс на кожата вземат по-дълбоки, червено-виолетови сенки, за да подчертаят блясъка на кожата и цвета на очите си. Особено става с кафяви очи;
 • "Северните" красавици трябва да се ориентират към хладни нюанси с по-голяма част от синьото в палитрата.

Много художници за грим говорят за гъвкавостта на лилавите сенки:

 • Прозрачните нюанси помагат визуално да "изгладят" зачервяването и умората на очите. Те се прилагат към ъгъла на века и леко изолирани от блясък;
 • Малко по-плътен, приложен върху горната част на клепача и сдвоен с корела под очите, ще създаде ефект на привлекателен външен вид и ще скрие синините под очите:
 • Сенки от няколко нюанса, от по-леки до плътни и наситени, ще ви помогнат да създадете ефект на големи очи.

Нанесете правилно пурпурните сенки

Виолетовите сенки - универсално решение за тези, които все още не могат да се похвалят с отпочинал външен вид. Жълтеникавите очни протеини, покрити с мрежести капиляри, могат визуално да станат по-здрави с помощта на виолетови сенки. Нанесете ги спретнато и се опитайте да избегнете нюанси с преобладаване на червени и кафяви тонове, за да не изглеждате сълзи.

Основното правило за справяне с тъмните кръгове не е да въвеждат долния клепач със сенки или очна линия. Опитайте се да избегнете подплата на външния ръб, за да не станете като панда. Най-добре е да използвате козметика, добре е да я засенчвате и да използвате малко светло лилаво или виолетово очна линия по вътрешния край на клепача, по-близо до склерата. Това ще изисква качествена хипоалергична козметика, но веднага ще облекчи ефекта на уморените очи. В горния клепач избягвайте плътни сенки на "земен" оттенък, за да не очите ви потънали и уморени.

Дневният и вечерният грим с лилави сенки варира значително. В вечерната версия можем да използваме повече тъмни цветове, очна линия, различни моливи и пайети. В деня вариант това ще бъде прекалено умишлен избор.

Цветна карта: лилави сенки и цвят на очите

Стилистите са сигурни, че част от виолетовата палитра все още е ваша, независимо от цвета на очите. Но си струва да вземете предвид естествения цвят, в противен случай гримът рискува да претовари екстериора.

 • Кафяви очи

Кафяви очи можно подчеркнуть фиолетовыми тенями в зависимости от их оттенка:

 • Дълбоките кафяви очи ще играят със сенки от патладжан и боровинки, плюс лека или неутрална основа;
 • По-леките орехи ще играят с виолетови сенки;
 • Медът на очите може да бъде оформен с такива решения като деликатни лилави нюанси и контрастиращо жълто.

Кафяви очи нуждаются во внимательном подходе при расстановке цветовых оттенков. Обязательно используйте не только яркие цветные, но и более мягкие по цвету базовые тени.

 • Зелени очи

Те казват, че зелените очи са красиви сами по себе си, а твърде много грим върху клепачите не е правилният избор за техния собственик.

Редкий насыщенный изумрудный цвет глаз отлично «сыграет» в сочетании с ультрамариновыми тенями, а также фиолетово-красными насыщенными цветами. Если цвет глаз более склоняется к медовому и золотому, лучше взять более приглушенные оттенки с землистыми нотками, так как ультрамарин визуально добавит глазам желтизны. Зелени очи с оттенком голубого выглядят прекрасно со сливовыми тенями, либо макияжем в розовых и фиолетовых оттенках.

 • Сини очи

Основата за грима на сините очи може да се превърне в спокойни нюанси на средни цветни нюанси. За малки акценти в ъглите на очите и очната линия можете да използвате тъмно лилаво, но основната грима палитра се настройва от нюанси с много синя и заглушен тон. Колкото по-наситено е самият цвят на очите, толкова по-малко в сенките трябва да са червени и по-сини. Тъмните очи са подходящи за лавандула, но светлите лилави сенки най-добре се оставят на собствениците на по-леки очи.

 • Сиви очи

Притежателят на сиви очи имаше късмет. Те буквално могат да експериментират с цвят без контактни лещи и да прикачат любимите си очи на сенките. Дълбоките и ярки виолетови сенки ще направят сивите очи виолетови, по-светлосини. Вие не можете да направите без дизайна на очна линия, особено когато става въпрос за вечер грим. Можете да използвате молива молив начертайте в няколко сенки.

Важно: лилавите сенки могат да бъдат причудливи по отношение на приложението. Това ще изисква качествени четки и гъби за оперение и здрава ръка. Ето защо, преди да сте отговорни за влизане в света, трябва да експериментирате предварително с грима и да изберете изображението, което ще бъде най-изгодно.

Майсторски клас от гримьор

Яркият грим е много богат и красив. Основното нещо е, че е необходимо, правилно е да се изберат оттенъците, да се работи добре и точно. Ако следвате прости препоръки, всеки грим ще бъде грандиозен.

Първо ще подготвим основната база за грим. Спомняме си, че прилагаме сенки и други средства за извършване на грим на очите и веждата на тонална основа. Ако тонерът е избран правилно - гримът ще се поддържа перфектно. Тя ще служи като твърда основа за грим и ще улесни процеса на щамповане. Ако имате дебел тип кожа, по-добре е да използвате допълнителни средства, които ще блокират разпределянето на потта.

Тонизиращият агент се нанася с тънък слой на цялото лице, на клепачите и веждите. Кориторът крие тъмни кръгове под очите. Тъй като гримът е достатъчно наситен, нарисувайте ясна вежда.

Зоната под веждите е покрита с тънък слой от хайлатера и ние я разстиламе в гънката. Необходимо е за висококачествено засенчване на сенки, което ще се прилага отгоре.

С пухкава четка прилагаме лилави сенки в зоната за сгъване. В средата, цветът ще бъде по-интензивен и по краищата прозрачен. Tusovka ще отиде във вътрешния ъгъл на окото и от външния ъгъл до опашката на веждите, откъдето гънката свършва. Това означава, че в никакъв случай не излизаме извън мобилната възраст.

Запълваме тюлето с лилаво. Лилав сянка служи като субстрат за виолетово и се разтваря с лека мъгла.

Долу клепачите ни носят интензивен кафяв цвят от вътрешния ъгъл до външния, насочвайки туфата към опашката на веждите. Както можете да видите, туфът от горната част на гънката и долния клепач на долния клепач се съединяват и следват в същата посока.

Горният клепач се почиства от разбити сенки с четка на тонална основа. Макар този слой да е лепкав, ние поставяме златисти накити оттенъци стриктно до сгъвката и през мобилната ера. Лилаво със златисти в контраст ще изглежда много изгодно.

Вътрешният ъгъл е изпълнен с леки златни сенки, които ние засенчваме през долните и горните клепачи. Получени са много гладки естествени преходи от цвят на цвят.

Посоката на стрелата, която вече знаем, остава само да се направи, следвайки посоката на щамповането. Опашката се отстранява от външния ъгъл и се настройва желаната дължина.

Свързваме линия от вътрешен ъгъл с опашка и с помощта на podvodki задаваме необходимата ширина на стрелката.

Боядисваме маскарала от миглите и довършваме ярки очи в контрастни тонове.

Използвайки виолетови сенки, помним, че най-важното е умението и практиката, а след това всеки сложен грим ще работи лесно. Не се страхувайте от експерименти и бъдете винаги красиви!

Share:
Comments