Мечтае за вечен molodosti- масаж на лице против бръчки

Сценарист Джулиет Benzoni в известната си поредица от романи "Мариана" разказва легендата за италианската принцеса Лусинда на. Лусинда е невероятно, невероятно красива, хората дори казват, че красотата й - в резултат на сделка с Дявола. Мъжете отидоха от съзнанието й и тя се наслаждаваше по силите си върху тях. В продължение на много години, лицето й беше безупречен, но една сутрин, се възхищавах в огледалото, красота забелязал бръчката в ъгъла на устата му. Тя е такава шок за принцесата, че животът е загубил всякакво значение за нея - тя не искаше прекрасните си черти изкривени старост, и се счита за най-добрия незабавна смърт за себе си съдба. Но идеята, че несравнимо й тяло ще тлеят в гроба е твърде непоносимо. Поради това, голяма Лусинда изгорени sebya-

Този ужасен, но в същото време една красива история носи по-дълбок смисъл. Не е ли достатъчно в днешно време жените, които са готови на всичко, за да останат по-дълго млада и чаровна, дори и само малко закъснение неумолимото течение на времето? Пластична хирургия, инжекции Ботокс, и много повече - без значение какво тогава може да бъде усложнения и странични ефекти, защото красотата, като вълчи езически идол, винаги изисква жертви.

Тези "жертви", обаче, понякога може дори да са приятни. Ще говорим за това метод за борба с признаците на стареене като бръчки на лицето. Това е често срещан лечение салон, но такъв масаж може да се направи независимо у дома. Основните изисквания: удобна позиция (легнало или седнало с изправен гръб), топла стая. Движенията трябва да са гладки, без амплитуда; в области от възпаление на кожата и около очите, не се претоварват. Всеки движение се повтаря няколко пъти, докато напрежението стихва и се появява приятно усещане за спокойствие и релакс.

лицева масажна техника

Преди да започнете масажа малко търкайте дланите, за да ги стопли.

Класически вариант масаж на лице против бръчки - със зехтин, можете да добавите и една или две капки лавандула. Основните техники на този масаж:

 • - изглаждане на подложката на кожата с пръсти в посока към средата на челото към слепоочията;
 • - "триене" малките пръсти на движение в областта между веждите;
 • - движение с натискане на средния пръст от веждите до линията на косата и на веждите до храмовете;
 • - изглаждане движения пръстен пръсти около брадичката;
 • - гали ръцете си от ключицата до шията и лицето на горната част на челото;
 • - кръгъл масажиране с върха на пръстите в областта на дъвкателните мускули (от двете страни на лицето);
 • - разтягане ръце ушите нагоре.

Друг комплекс от класически и може да се направи със сухи ръце, но с крема (който и да е ежедневен крем) на бръчки на лицето ще бъде по-ефективна. Основни техники (повторени няколко пъти):

 • - светлина гали движения с ръце на ъглите на устата към ушите, от носа до брадичката, от центъра на челото към слепоочията;
 • - кръгови "кликвания" на движението през лицето от долу нагоре (подложки на вашия индекс, среден и безимен пръст);
 • - кръгъл масажирате ръцете ушите с лек натиск, изтръпване лоб подложки на палеца и показалеца;
 • - масажирате скалпа с пръсти (палмово лежат на храмовете, а върховете на пръстите на ръцете се движат отпред назад);
 • - кръгови движения с пръстите на долната част на бузите на брадичката от ушите;
 • - изглаждане подложки големи кожни пръсти над горната и под долната устна в посока от центъра към ъглите на устата;
 • - леки натискане движения с върха на пръстите върху клепачите с очите затворени, или чрез леко почукване на клепачите (много внимателно, не повече от 2-3 пъти).

Ако го направите масаж на лицето против бръчки редовно (поне веднъж седмично), то ще бъде значително по-ефективен, тъй като има релаксиращ ефект, подобрява циркулацията на кръвта, като по този начин се бори срещу стареенето на кожата и избледняване.

Share:
Comments