Масло от жожоба за здравето на вашите мигли

Маслото от жожоба е невероятно растително масло с наистина забележителни свойства. Нейният източник е вечнозеленият храст на жожоба, който расте предимно в пустинните райони на Северна Америка. Орехите от жожоба, от които се получава студено пресовано масло, се събират ръчно. Съставът на маслото включва важни аминокиселини и протеини. Маслото от жожоба не се подлага на бързо окисление, тъй като е течен восък.

масло от жожоба за мигли и вежди

Характеристики на масло от жожоба

Маслото от жожоба има много полезни свойства: има противовъзпалителен ефект, помага да се отървете от зачервяване, подуване и изгаряне на кожата. В допълнение, благодарение на своите нормализиращи свойства, той намира универсално приложение за всички типове кожа, сухи и мастни. Маслото от жожоба също е много полезно, тъй като помага за подобряване на структурата на миглите, тяхното възстановяване и растеж, както и красивия им вид.

Съставът на масло от жожоба включва:

  • гадолеинова, ерукова, олеинова, нервна, палмитинова, палмитолеинова, бехенова и други мастни киселини;
  • аминокиселини;
  • есенциални мастни киселини;
  • колаген;
  • витамин E;
  • протеини.

Това се дължи на съдържанието на аминокиселини и протеини, че това масло ще бъде много полезно за миглите.

Необходимо е внимателно да се прилага масло от жожоба на тези жени, чийто растеж на косата на лицето е донякъде влошен. Те трябва да се опитат да не получат чисто масло върху кожата или да използват само смеси. Концентрацията трябва да бъде една част от жожоба за десет части от друго базово масло.

Преди да започнете да се грижите за миглите си с масло от жожоба, трябва да проведете тест за поносимост и липса на алергични реакции. За да направите това, нанесете капчица масло върху китката или върху вътрешната страна на лакътната гънка. Ако след 20 минути на мястото на прилагане на маслото няма нежелани прояви като обрив на зачервяване или изгаряне, то тогава продуктът ви подхожда и можете да го използвате.

маслото от жожоба преди и след това

Практическо приложение

За удобно прилагане на средствата с масло от жожоба, вземете използвана спирала, добре измийте бутилката и самата четка. След това изсипете в загрятото растително масло, затегнете и след един час добре изплакнете. Сега ще имате удобно устройство за съхранение и използване на маслени смеси за мигли.

Масло от жожоба за мигли. рецепти

  1. За да се грижите ефективно за миглите и веждите, можете да подготвите следния състав: до една четвърт чаена лъжичка масло от жожоба, добавете 1 капка етерично масло (жасмин, индийско орехче, сандалово дърво или боровинки) и леко го нагрявайте. После налейте в тънкия маслен фланел от памучна вата. Те трябва да бъдат поставени върху веждите, покрити с тънка ивица пергаментна хартия, обезопасени с превръзка и задържани за 10-15 минути.
  2. Подобрете цялостното състояние на миглите, веждите и кожата на лицето ще помогнат да добавите няколко капки масло от жожоба в топла вода, която ще измие лицето ви поне веднъж на ден. Наложително е веднага след измиването да се приложи овлажняващ балсам за клепачите.

Ако има сериозен грим, например живописен, след отстраняването му, силно се препоръчва използването на масло от жожоба в чиста форма или в комбинация с други растителни масла за миглите.

Чудесно комбинирани с масло от жожоба като: репей, гроздови семена, слънчоглед, рицин, маслини, ленено семе. Комбинациите от две или повече масла допълват полезните си свойства и нашите мигли получават повече ползи.

Тези масла са основни и могат да бъдат подсилени с етер. Например, розмарин, лавандула, розово, лайка, грейпфрут и др. Съотношението на базата и етеричните масла трябва да бъде както следва: една капка етер за една супена лъжица на основата.

Share:
Comments