Маски за плътност на косата в дома

Степента на плътност на косъма се определя от броя на космените фоликули, които достигат 100-150 хиляди. Според експерти това е генетично присъщо и не може да бъде радикално увеличено. Въпреки това, съществуват редица фактори, които допринасят за косопад, забавяне на растежа им, влошаване на качеството. Основният фактор е топлинната обработка, честото оцветяване, стреса и соматичните заболявания. Ето защо, за да възстановите косата, можете да направите и маска за плътността на косата у дома.

маски за плътността на косата

Маски за плътност на косата у дома:

1. В случай на загуба на коса:

  • - Солените маски помагат. След измиване на главата се нанася сол на масата по линията на разфасовките, главата е покрита с филм, оставена за 15 минути, а след това главата е изплакната. Ако направите тази маска след всяко измиване на косата, след 6-10 процедури загубата на коса спира;
  • - Изцедете сока от свежи листа и нахуруциум цветя и го разтривайте в скалпа и вземете сок от пресните листа в рамките на 10-12 грама на ден. Избягвайте контакт с очите!

2. При силна загуба на коса: инфузия на силен чай се втрива в скалпа вечер за 7-8 дни.

3. При фокална алопеция:

  • - отлепете скилидките чесън на гъста каша, нанесете я на огнищата на алопеция веднъж на ден в продължение на 2 часа, след което изплакнете с шампоан. Курсът е 7-10 дни, може да се повтори 2-3 пъти на интервали от 10 дни;
  • - раздробявайте напълно 100 грама свежи листа от натурций, 100 грама листа от коприва и 10 грама коренища от гъши крака, изсипете 0,5 л 90% алкохол. Често се разбърква, настояват 15 дни, след това се напряга през няколко слоя марля. Преди употреба добавете малко парфюм или парфюм. Разтрийте се на огнищата на алопеция всяка вечер, след като измиете главата си. Избягвайте контакт с очите!

4. В случай на алопеция:

  • - веднъж дневно в продължение на 2-3 седмици разтривайте в скалпа алтернативно тинктури на аралия, женшен, заманихи високо и екстракт от алкохол eleutherococcus бодливо;
  • - раздробява се цялото, с опетняваща коприва ужилва и оставя надупция (в равни пропорции), залива се 60% алкохол (2 часа алкохол: 1 час вода), за да се покрие напълно сместа. След 10 дни натоварване и смазване на главата за 2 седмици.

5. С дифузна алопеция: нарязвайте 100 грама листа и свежи семена от надур, свежи листа от коприва и боклук, изсипете 0,5 л 90% алкохол, настоявайте за 15 дни, напръскайте, добавете няколко капки парфюм. Полученият лосион се натрива с твърда четка.

6. От тухлите направете отвара и го разтрийте в главата. Използвани плодове, филизи и листа.

Share:
Comments