Масаж от yukuko tanaka за подмладяване на лицето

Съдържание:

 • Историята на масажа Yukuko Tanaka
 • Принцип на действие и ефект
 • Противопоказания
 • Показания
 • Правила за прилагане
 • Масажни техники

Yukuko Tanaka е известна козметична жена, първоначално от Япония, която разработи уникален метод за подмладяване на масаж на ръцете. Юкуко е известно не само у дома, но и в много други страни. Технологията на автора за анти-стареене Tsogan (Zogan) придобива огромна популярност сред жените по целия свят. След като достигна 60-годишна възраст, Юкуко не изглеждаше по-възрастен от четирийсет. В Русия техниката на масажа се разпространява като масаж на Асахи.

Историята на създаването на масажната техника Tsogan

Техниката на правилния масаж на лицето бе взета от бабата й Юкуко Танака на внучката й по наследство. Въпреки това, самият Юкуко направи този метод още по-перфектен, допълвайки я със собствените си изследвания на характеристиките на анатомията на мускулите на лицето, местоположението на костната тъкан и лимфната система.

Yukuko Tanaka публикува своите произведения в книгата "Масаж за лице", която беше истински подарък за всички жени, които искат да предотвратят неизбежните признаци на стареене, да се отърват от бръчките и да подредят лицето.

Принцип на действие и ефект массажа Цоган

В сравнение с други козметични техники, японската технология на ръчна експозиция има три основни разлики:

 • По време на масажа се включват всички слоеве на дермата и мускулния слой;
 • Комбинацията от точни удари с пръсти и равномерно налягане върху цялата повърхност на дланите подобрява кръвообращението в клетките на кожата;
 • Лимфната система също е добре проучена с този масаж. Лимфният поток в съдовете и възлите се подобрява и се активират процесите на елиминиране на токсични вещества и стагнация на течности.

Масажният метод Tsogan редовно има много мощен лечебен ефект върху кожата:

 • Намалява отока на лицето и кожата около очите;
 • Свеж, красив тен;
 • По-заострено овално лице, значително намаление на възрастта на свиване на контура - bryley;
 • Изглаждане на възникващи и стари бръчки;
 • Укрепване на съдовата система и мускулния корсет на лицето;
 • Увеличава еластичността и еластичността.

Кой не трябва да използва Tsogan?

Както всяка друга ръчна техника, масажът Asahi има редица противопоказания за употреба:

 • Нарушения на нормалното функциониране на лимфната система;
 • Болести, засягащи органите за ОНГ, както и обща студена и обикновена настинка;
 • Склонност към куперозни прояви;
 • Обрив на акне, алергични обриви и акне.

Трябва да се отбележи, че един от ефектите на този масаж е загуба на тегло. Момичетата, които вече имат потънали бузи, трябва да имат предвид, че тази функция може да даде на човек по-уморен и тъжни вид. В този случай, масажът трябва да се извършва внимателно, като се концентрира главно върху челото и горните скули.

В случаите, когато е невъзможно да се извърши класическият масаж Zogan, можете да опитате други методи на експозиция, например масаж на улицата или криотерапия с течен азот. Простите физически упражнения върху мускулите на врата също имат благоприятен ефект върху тонуса на кожата и насърчават подмладяване.

Кой се нуждае от масаж на Асахи?

Японският масаж е показан не само за отстраняване на съществуващите проблеми, но и за превенция на появата им. Основните индикации за процедурите за масаж са:

 • Първите бръчки и гънки по кожата;
 • Отслабеният тон на кожата;
 • Втората брадичка, пропуск на контура на лицето и летя;
 • Напукване и наличие на излишен мастен слой.

Масаж Tsogan също има специфични за възрастта характеристики на извършване на:

 1. На 20-годишна възраст техниката на масажа трябва да се основава на неутрални и лесни движения, за да се запази естествената красота и свежестта на младата кожа;
 2. След 30 години японските масажни техники ще помогнат да се премахнат чантите и черни кръгове под очите;
 3. Жените на 40 години трябва да обърнат специално внимание на елиминирането на назолабиални гънки и бръчки на лицето в долната половина на лицето;
 4. Дами на 50 и повече години трябва да получат масаж, за да повдигнат овал на лицето и да укрепят общата мускулна рамка.

Правила за масажната техника Zogan

Създателят на техниката Yukuko Tanaka показва необходимостта от спазване на всички принципи и особености на този тип масажни процедури. Не забравяйте да обърнете внимание на процента на подкожната мастна тъкан, а ако тя е малка, тогава всички манипулации трябва да се правят с повишено внимание.

Масаж Асахи се характеризира със следните принципи, чието преследване ще осигури комфорт и коректност на процедурата:

 • Масажът се извършва само върху кожата, изчистена от декоративна козметика. За да ускорите процесите на обновяване на клетките, можете да използвате еднократно седмично специално почистване;
 • Преди масажът за по-добро приплъзване на лицето трябва да прилагате козметично масло или крем. Ако това не е направено, движенията на масажа могат да имат травматичен и опънат ефект върху слоевете на епидермиса. Също така е важно да не прекалявате, тъй като това може да предизвика подуване. Избраното лекарство трябва да бъде хипоалергично, след процедурата, остатъците трябва да бъдат напоени с тъкан.
 • По време на масаж на Zogan е важно да се поддържа правилното положение на гръбначния стълб. Създателят на техниката ви съветва да правите масаж в седнало или изправено положение с равномерен гръб. Можете също така да масажирате и да лежите на хоризонтална повърхност.
 • Един от принципите на ефективността на масажа Asahi е редовността на процедурите. Тази техника е подходяща за ежедневна употреба. При наличие на подпухналост масажна сесия е най-добре сутрин. За да започнете, масажирането може да стане за 5 минути, след което времето трябва постепенно да се увеличи до 25 минути. Първото подобрение се проявява в две до три седмици от ежедневните процедури.
 • Една от основните характеристики на японския масаж е директното стимулиране на лимфната система. За правилното извършване на самомасаж трябва да се запознаете с анатомичното разположение на лимфните възли в областта на лицето и шията.

По време на процедурата по масаж по метода Zogan е необходимо да спазвате следните правила:

 • Всички движения в рамките на конкретно упражнение трябва да се извършват в една посока;
 • На челото движенията на масажа трябва да се извършват с помощта на индекс, среден пръст и неназован пръст. Зоната около очите леко стимулира с един пръст. Бузите и контурите на лицето се обработват по цялата повърхност на дланите и палците;
 • Пръстите трябва да се движат доста интензивно, но не трябва да има усещане за болка. Болката е сигнал за нарушение на правилната масажна технология;
 • По време на лечението на кожата на лицето на лимфния поток, налягането трябва да бъде до известна степен намалено;
 • Много е важно да държите гърба си прав по време на този масаж. Можете да задържите процедурата или да седите. Можете също така да опитате да масажирате и да лежите на гърба си, но това не е много удобно;

След всяко действие е необходимо да направите специално финално упражнение. За да направите това, се нуждаете от подложки или напълно показателни, средни и пръстеновидни пръсти от двете си ръце с лек натиск за стимулиране на лимфните възли близо до ушите. Натиснете не повече от две секунди. След това трябва да се придвижите надолу по контура на лицето в посока на шията и ключиците, като запазите ритъма. По този начин изтичането на лимфа от лицевите тъкани започва и процедурата може да се счита за пълна.

Средната масажна сесия трябва да отнеме от 7 до 20 минути. Масажните процедури по японски метод могат и трябва да се правят ежедневно, за да се получи резултатът възможно най-скоро.

Японска масажна технология

Масажната техника на Zogan се състои от няколко основни техники, които преследват различни цели и помагат да се постигнат определени ефекти.

 • Основно движение

Всяко упражнение в японски масаж трябва да бъде завършено от главното движение. Подложките на пръстите трябва да се движат гладко, започвайки от ушите и следвайки страните на бузите до областта на ключиците. Това основно движение трябва да се извърши три пъти.

 • Упражнение за борба с подуване в областта на очите

Следвайки посоката от външния ръб на окото към вътрешния, трябва да направите гладко движение. Достигайки моста на носа, за да спре за няколко секунди, а след това се върнете в външния ъгъл и се движете в дъга под вежди. Спрете за 3 секунди и, като разхлабите налягането, продължете да се движите навътре, плъзгайки се по долния клепач. Укрепването на натиска отново се връща към външната част на зоната под очите. След това е необходимо леко да натискате временните лостове и в края да изпълнявате основното движение.

 • Упражнение за изглаждане на бръчките в областта на челото

Първо трябва да натиснете леко с анонимен, индекс и среден пръст в центъра на челото за три секунди. След това, запазвайки същата сила на натиск, преместете се в храмовете по зиг-заг път. Разгънете дланите си и направете последното основно упражнение.

 • Упражнение за повдигане на ъглите на устните

С подложките на пръстена на пръстена и средния пръст, направете леко бутане в центъра на брадичката. След това направете гладко кръгово движение по контура на устните. Достигането на кухината над горната устна за пауза за 4 секунди.

 • Упражнение за изглаждане на назолабиални гънки

Това упражнение се извършва с помощта на средните пръсти на двете ръце. Движението започва в кръг от крилете на носа нагоре и надолу. След това използвайте средния пръстен и пръстена за придвижване към скулите. Завършете упражнението с основното действие.

 • Упражнение за предотвратяване на увисването на овалното лице и бузите

Започнете движението от центъра на брадичката с помощта на три работни пръста. Преместете се до външните ръбове на окото и останете там три секунди. След това продължете гладкото движение към времевия регион. Накрая изпълнете основното упражнение.

 • Упражнение за увеличаване на тона в бузата и долната част на лицето

Масажните манипулации първо се извършват от едната страна. С дланта на лявата си ръка трябва да създадете опора в челюстната кост вляво. Едновременно с това вдясно трябва да преместите цялата равнина на дланта от ъгъла на челюстта до вътрешността на окото. Спрете за 3 секунди и след това продължете да премествате временната област в долния клепач. Освен това спуснете дланта си и изпълнете основното движение. Извършете три повторения от всяка страна на лицето.

 • Упражнение за укрепване на вътрешната рамка на бузите

Трите главни пръста са притиснати до центъра на гърба на носа и след това започват да се движат към слепоочията. Извършете основно упражнение.

 • Превантивно упражнение от извивката на бузите

Сгънете ръцете си по такъв начин, че лактите и китките ви се притискат една към друга. Отворете палмите, за да нанесете върху областта на устните. След това ги вдигнете до носа, така че да покриват бузите си. Движенията трябва да бъдат придружени от умерен натиск. Задръжте в това положение в продължение на три секунди, след което дланите се движат нагоре към храмовете. Завършете крайното упражнение.

 • Упражнявайте се срещу втората брадичка

С помощта на една длан, трябва да натиснете на средата на брадичката, а след това да продължите да се движите към трагуса на ухото. Завършете основното упражнение.

 • Упражнение за подравняване на кожата в А-зоната

Палците са прикрепени към брадичката, а останалите са сгънати на крилата на носа. Натискайте докато разтягате кожата. Задръжте за три секунди в това положение и направете основното упражнение.

С правилното и редовно изпълнение на всички масажни упражнения могат да бъдат премахнати от десетина години, да направят кожата млада, красива и здравословна, както и да подобрят черти на лицето. Трябва да се обърне голямо внимание на спазването на всички правила и точни движения, тъй като нарушаването на технологията може да доведе до обратен ефект и да предизвика преждевременна тъкан.

Важно е всички масажни манипулации да се извършват с достатъчно масло или крем. Също така, точното движение на лимфния поток е важно. Ако всички действия се извършват правилно, скоро кожата на лицето ще зарадва с тон и свеж вид.

Share:
Comments