Ленено масло - живот за миглите

"Очите са огледалото на душата." Всеки трябва да знае тази стара поговорка. Но не красивото огледало заслужава красива рамка? Очертаването на очите е миглите, а ако те са кратки и редки, е малко вероятно очите да изглеждат красиви в такава ненатрапчива рамка. Ние се грижим за косата, лицето и кожата на тялото, но много често забравяме, че миглите също изискват грижи. Но ние ги използваме безмилостно: поставяме спиралата на няколко слоя, обръщаме я и понякога дори сме мързеливи, преди да си легнем, за да премахнем спиралата от миглите. За какво да се изненадате, ако миглите отговарят на такова омаломощаващо отношение по свой начин - просто отслабват, стават тънки и отпадат. И това е естествено, защото без добра грижа, дори тревата няма да нараства гъста и силна, какво можем да кажем за такова чувствително нещо като мигли.

прилагане на ленено масло в грижата за миглите

Все пак не всичко е загубено. Ако се грижите за миглите правилно, можете да възстановите тяхната плътност и дори да ги удължите. Слушайте нашите препоръки и ще научите рецепти, чрез които можете не само да възстановите и укрепите миглите, но и да увеличите растежа им.

Ленено масло за мигли. рецепти

Защо това масло? Тъй като това е най-полезно за косата, и съответно миглите могат да получат много жизненодаваща сила от употребата й.

Важно условие - маслото трябва да бъде първото притискащо студено пресоване. Следващото третиране на семена дава ниско качество масло и с ниско съдържание на хранителни вещества. Съхранявайте маслото в бутилки с тъмно стъкло.

Състав на лененото масло

Яркото и прозрачно слънчогледово масло включва такива незаменими компоненти като:

 • витамини А, Е, F, голяма група В;
 • минерални вещества - калий, магнезий, цинк;
 • протеин;
 • лецитин;
 • полиненаситени мастни киселини Омега-3 и Омега-6.

Няма такъв орган или система в нашето тяло, за които лененото масло не е полезно.

Косата, включително миглите, може просто да се възстанови с помощта на ленено масло.

рецепти с ленено масло за вежди и мигли

Народна лекарства за мигли с ленено масло

 1. Ако миглите изчезнат, можете да опитате ленено масло, което трябва да се разтривате в тях, преди да си легнете. Лененото масло може да бъде заменено с разтвор на витамин Е с рициново или маслен разтвор. Лечението трябва да бъде придружено от приема на витамини А и В.
 2. Също така можете да направите смес от следните масла: бадем, розово, ленено семе, масло от гроздови семки и пшеничен зародиш. Ако нямате пълен набор от тези масла, можете да изберете 2-3 масла. При подготовката на смес от масло трябва да се вземат на равни части. Ако розовото масло е под формата на етерно масло, тогава трябва да вземете само няколко капки. Лененото масло трябва да се приема перорално със силна загуба на миглите. Продължителността на курса беше няколко месеца подред.
 3. Леко загрява една чаена лъжичка ленено масло, добавете към него 5 капки прясно изцеден магданоз. В получената смес накиснете памучните тампони и нанесете върху затворени клепачи. Продължителността на компреса е 20 минути. Отстранете остатъците от сместа с хартиена кърпа. За възстановяване на силата на миглите, процедурата трябва да се извършва две седмици с честота през ден. Пригответе състав от ленено семе, рициново масло и сок от алое. Вземете всяка съставка на чаена лъжичка. Ватовите дискове, импрегнирани с медикаменти, плътно затворени очи. След 20 минути избършете маслото, което не е абсорбирано в кожата и миглите със салфетка.
 4. Фармацевтичните витамини А и Е в ампули ще подобрят ефекта на лененото масло. За тази маска трябва да вземете една чаена лъжичка масло и да я комбинирате с 2 капки от витаминния комплекс. Използвайте специална четка, за да приложите продукта върху миглите от средата и върховете. Оставете за един час. Избършете останалата част от маската с хартиена кърпа.
 5. Чудесен начин за подсилване и подхранване на фоликулите е прилагането на ленено масло по линията на растежа на мигли. Направете го най-добре през нощта.
 6. Можете да масажирате клепачите, за да увеличите растежа на рецепти и да ги подсилите. За да направите това, подгответе смес от ленено масло, сок от алое и прясно нарязан пресен магданоз. Всички компоненти трябва да се вземат с една чаена лъжичка. Веднъж на ден с тази мазна зелена смес масажира кожата на клепачите. Резултатът ще бъде очевиден след два месеца на употреба.
 7. Половин чаена лъжичка ленено масло се комбинира със същото количество сок от моркови и две капки течен маслен витамин А.

Няколко общи правила за маслотерапия за възстановяване и хранене на мигли. Първо, избягвайте да влизате в очите. Лигавицата е много чувствителна и ще почувствате дискомфорт. На второ място, маската не трябва да се оставя върху миглите повече от 15 минути. По-дълъг престой на голямо количество масло върху кожата на клепачите може да доведе до подуване. И трето, най-подходящото време за мазни процедури е вечер. Така че, след няколко месеца, миглите ви ще изглеждат добре.

Share:
Comments