Красиви вежди у дома

Красиви вежди. Грижа за веждитеВъпреки че в рейтинга на частите на женското лице, които са насочени главно към вниманието на мъжете, очите и устните са уверено водещи, не забравяйте за веждите. Добре поддържани, умерено плътни вежди - великолепна декорация за женското лице, те му дават яркост, изразителност. В украински фолклор, например, красиви вежди - почти основен знак на момиче атрактивност. Това се потвърждава от специалистите по физиономия ("четенето на лицето"): според тях жените с дълги, красиво очертани вежди винаги са голям успех за мъжете.

Правилно ни е грижа

Грижата за веждите като цяло е проста и като правило не отнема много време, но не може да бъде пренебрегвана по никакъв начин: ако чистите и красиви вежди придават на външния вид особена привлекателност, само същата непроизведена, безформена "разчленена" може да развали най-сладкото лице.

Формата и дебелината на веждите понякога определят начин (например, 30-40e на XX век са много популярни тънък, извити извити вежди - въвеждане в мода актриса Марлене Дитрих), но разбира се, че е по-добре в този случай да се придвижат от индивидуалните характеристики. Има редица от правила за избор на вежди форма, в зависимост от формата и вида на лицата, прически и т.н. За да намерите най-подходящата за вас опция, ще помогнете на професионален козметик или художник за грим. След това можете редовно да коригирате формата на господаря в кабината или да го направите сами - с пинсети. Отрязването е по-удобно да се направи след горещ душ или вана - то тогава ще бъде практически безболезнено. Космите трябва да бъдат издърпани по линията на растежа им. Специалистите съветват да не се отстранят остатъци от върха на веждите - на първо място, той намалява тяхната визуално, от друга страна, може да доведе до прекомерно разширяване.

Понякога, дори и при идеално изтръгнати вежди, може да се наложи допълнително оформящо помощно средство: за тези случаи има специални гелове и други формули за вежди.

Здравословен външен вид

Пълната и подходяща грижа за веждите обикновено включва такива прости процедури като драскане и масаж. Комбинирането се препоръчва всеки ден, в посока от носа към храмовете. Много е полезно да се овлажнява четката в някои хранителни масла - маслини, репей, рицин. Масажът на веждите, който може да се извършва и ежедневно, е малък комплекс от прости движения: изтръпване, тласъци и кръгови масажи с върховете на пръстите ви. Тези прости действия могат да подобрят външния вид не само на веждите, но и на цялата зона около очите.

цвят

Если вы недовольны своим естественным цветом бровей, его легко исправить с помощью косметики. Также это может понадобиться, если вы радикально поменяли цвет волос – к примеру, слишком темные, черные брови в сочетании со светлыми волосами будут смотреться крайне неестественно и некрасиво. цвят бровей может быть темнее цвета волос не более, чем на 1-2 тона.

Най-простото средство е молив за веждите. Основните правила за неговото използване:

  • Моливът винаги трябва да бъде добре заточен.
  • Веждата трябва да бъде боядисана не с една непрекъсната линия, но с отделни малки линии - това ще изглежда по-точна и естествена.
  • За да скриете следите от прилагането на молив, можете да използвате прах.

В салоните за красота можете да предложите и постоянно оцветяване на веждите или постоянна грим: тези вежди винаги ще изглеждат богати - от шест месеца до няколко години.

Отделете известно време за добра грижа за веждите - това ще ви помогне да се чувствате много по-уверени и привлекателни, защото красивите вежди са почти толкова важни, колкото експресивните очи и съблазнителните устни.

Share:
Comments