Красива грима за очите у дома: научаваме се да рисуваме от

Съдържание:

 • Правилник за компетентност:
 • - Как да нарисувате очите със сенки: как да изберете цвета на сенките в зависимост от цвета на очите
 • - коригиране на формата на очите с правилно избран грим
 • - как да нарисувате стрели (с молив или молив)
 • - Как да нарисуваме правилно очите с маскара
 • Поетапни уроци по грим
 • - ежедневни опции за всеки ден
 • — «Smoky eyes» на все случаи жизни
 • - вечерни възможности за грим
 • Как да направите грима продължи по-дълго
 • Видео — уроки

Много жени се интересуват от това колко красиво да се гримира у дома. Повечето красавици имат добро познаване на технологиите, но често не могат да разберат огромното разнообразие от цветове и инструменти, използвани за извършване на грим на очите. В същото време очите, красиво подчертани с декоративна козметика, могат изгодно да подчертаят красотата на формата и цвета, да направят жената много по-привлекателна и външния вид - по-изразителен.

Има някои доста прости правила за грим, които могат да бъдат бързо овладяни и прилагани на практика от всяка жена. Очите са огледало на душата, но те се нуждаят от правилната рамка. Тази роля се изпълнява от висококачествена декоративна козметика за очите.

веднъж-красивите очи правят снимка

Как да направите грима - деликатес на грима

Красиво боядисаните очи правят жена визуално по-млада, подчертават красивия цвят на ириса. Ако се спазват определени техники, можете да увеличите визуално визуализацията си или да коригирате формата си, като ги направите много по-изразителни. Обикновените правила на грима за очите ще предизвикат поредица от действия и ще бъдат ръководство, как да се научите как да бъдете боядисани от нулата.

За да се направи висококачествен грим, всяка жена трябва да има определен минимум декоративна козметика, която се използва за работа с очите:

 1. База под тени.
 2. Сенки в отделни опаковки или в палети с подходящи нюанси.
 3. Моливът е тъмен и светъл за очната линия (за лигавицата се нуждаете от специален тип молив - каял).
 4. Омекотяване на удобен тип - крем, гел, течност, "писалка".
 5. Маскара за желания нюанс.

Това е минималният набор, който всяка жена допълва с продукти, които й подхождат и която предпочита да използва.

е необходимост да се грим-Eyes молба-грим в очи

Избор на сенки в зависимост от цвета на очите

За най-красивите дами, основната трудност на грима е как да оцветите очите си със сенки. Има няколко правила, които са лесни за запомняне:

Изборът на сенки за очите е най-добре на принципа на контраста. Тези сенки подчертават сянката на очите и я правят много по-ярки и сочни. Например, сините очи прекрасно подчертават кафявите нюанси на сенките, сивите очи са красиви със сини, синьо, зеленикави тонове, зелените очи стават просто изумруди в квартала на лилаво и сливи цветя, а кафявите очи са добри с много цветове, най-важното е да ги вдигнете в цветна температура.

Топките нюанси "питат" за по-меки топли нюанси на нюансите, а студените косми ще имат добър цвят със сив, син, студен зелен и виолетов диапазон.

Някои цветове са неутрални и прилягат добре с различните цветове на очите. Това са всички нюанси на сиво и черно, студено сиво-кафяво, което често се нарича "Taup" или "top".

Модните червени сенки могат да превърнат жената в сълза или болна от възпалени очи, но ако е червено, я направете по-тъмно в външния ъгъл на окото и нарисувайте тънка линия близо до линията на миглите с тъмен молив или очна линия, как гримът става много стилен и ефектен.

Смята се, че за деня матовите нюанси са най-подходящи или имат мек ненатрапчив сатен блясък.

Блестящи, силно блестящи, измръзващи и блестящи сенки са подходящи за вечер, а цветните пигменти често се използват за създаване на сцена или карнавален грим.

Направете очи грим може да бъде няколко специално предназначени за тази цел, или да се прилагат един или два продукта. За големи експресивни очи, е достатъчно да се използва само разделителна и разширяваща се спирала, внимателно разпределение на миглите. За да увеличите очите и да промените формата си, ще ви трябва повече грим и усилие, но резултатът си заслужава.

Важно! Извличането на козметика за очите се ръководи от хипоалергенни агенти. Ако някоя от видовете козметика предизвика алергия, безмилостно се раздели с нея.

подбор-цветните нюанси-в-в зависимост върху цвят очи

Корекция на формата на очите с правилния грим

Честните собственици на големи очи могат да използват само маскара - и очите им блестят със скъпоценни камъни. Тези жени, които имат малки очи, нямат такова предимство, но козметиката ще им позволи бързо да направят очите си по-големи.

Най-лесният начин да увеличите бързо очите е да подчертаете водната линия на долния клепач с лек молив-каял. Бял цвят изглежда малко неестествено, така че е най-добре да спрете на бежов или розов каял. В двойка с него е възможно да се използва тънка линия от тъмни podvodki по линия на растежа на миглите на горния клепач, леко се отклони от контур, а след това гъсто да се направи горната мигли тъмно мастило. Тази техника ви позволява визуално да увеличите очите си и да направите очите си "широко отворени". През деня моливът на линията за вода трябва периодично да се актуализира, така че той винаги трябва да присъства в козметичната чанта на всяка жена.

С помощта на сенки, молив или очна линия, можете да промените формата на окото.

 • Ако нанесете светли сенки на дълбоко настроени очи, те ще изглеждат по-видни и големи.
 • Очите могат да бъдат коригирани с тъмни сенки на горния клепач и мастилото, без да се използва контур.
 • Можете да дадете красиво очи с формата на бадем, като удължите клепача на долния клепач към външния ъгъл на веждите. Стрелката, направена в тази посока през горната част на клепача, ще даде на окото ефективна форма на "котка".
 • Затворените очи могат да бъдат визуално "разредени", потъмнявайки външния ъгъл на окото и подчертавайки вътрешния. Когато очите са твърде широки, те пристигат точно обратното.

корекция, очи в помощ-грим

Как бързо и точно да нарисувате стрели с молив или очна линия

Някои жени не знаят как да използват молив за очите, като по този начин се лишават от много практично и ефективно средство за грим. Факт е, че очната линия може да бъде от различни видове. Меките и пластмасовите са предназначени за оперение, те не държат линията и не са подходящи за извършване на точен контур. Плътни и по-малко мазни се използват за чисти тънки линии и могат да заменят шушулките, те наричат ​​стрели с различни форми и размери.

Освен това можете да направите очите си с молив като сянка и да я използвате като "фон" за създаване на смокиня.

стрелки опции

Как да нарисуваме стрели пред очите, разгледахме подробно стъпките по стъпка в този майсторски клас.

Не можете да получите красива линия на стрелата наведнъж. Особено трудно е да се направят симетрични, т.е. да се наричат ​​същите дължини и ширини на всяко око.

Някои полезни препоръки:

 • За да нарисувате красива стрелка, трябва да поставите лакътя на работната ръка върху здрава, стабилна повърхност, да започнете да изтегляте от външния ъгъл на окото, да изтегляте линията, да изчертаете контурите на горните мигли, да я свързвате с опашката и накрая да изтегляте областта на вътрешния ъгъл на окото.
 • Стрелките могат да бъдат тънки, средно дебели, големи, двойни, монохромни и двуцветни, като подчертават контурите само на горния клепач или на двата клепача. С помощта на молив можете да направите оригиналния очна линия само в долния клепач.
 • За начинаещи можете да опитате да нарисувате стрелки със специален маркер. Обикновено ви позволява бързо и лесно да изчертаете желаната линия и с нея можете да регулирате дебелината на стрелката без проблеми. За да направите това, трябва само да увеличите или намалите интензитета на натискане на маркера. Но повечето от тези подсистеми имат значителен недостатък - те бързо или бързо изсъхват.
 • Опитните млади жени предпочитат да използват гел или сметана. Произвежда се от многобройни козметични компании в сладки малки буркани, нанесени със специална четка - с тънък връх или скосена. С помощта на подобен инструмент можете да нарисувате най-тънките стрели или да изобразите широк, в стила на 60-те години, който сега е и на мода.
Важно! Спазвайте срока на годност на козметичните продукти за очите. В старата козметика се съдържат много микроорганизми, които могат да причинят конюнктивит и много други заболявания на окото.

Как да използвате правилно маска

Повечето жени са твърдо убедени, че знаят добре как да използват правилно спирала, защото най-често това е първото средство за декоративна козметика, което момичето започва да използва в живота си.

Въпреки това, повечето от нас несъзнателно разваля нашата спирала, правейки бутални движения назад и напред, опитвайки се да придобие спирала върху четката. Това е фундаментално погрешно действие, което ускорява развалянето на продукта. При такива движения въздухът се изпомпва в тръбата, което насърчава окисляването на кланичния труп и вредните микроорганизми. Продуктът може да се влоши, а очите с такова мастило - силно е да се възпали.

За да направим външния вид по-изразителен, а миглите са по-дълги, ние оцветяваме очите си с зиг-заг движения, привеждайки четката в самата основа на миглите. По този начин ги боядисваме по цялата дължина, отделяме ги и ги удължаваме, покривайки ги с тънък и равномерен слой от труп, без бучки и залепване.

Маскарата е бързо развалящ се продукт, времето на живот обикновено не надвишава 3 месеца, затова не се опитвайте напразно да "възстановите" изсушената или сгъната маскара. Все още няма да е добре и равномерно да си ляга, или ще се разпадне под очите няколко часа след прилагането. Такава спирала трябва да бъде изхвърлена и купена свежа. Купуваме само копие, което е "запечатано" в целофан и има стикер, посочващ датата на производство. Просрочена спирала е колекция от бактерии и гъбички, които могат да доведат до сериозни очни заболявания.

веднъж десния око-багрило мастило

Поетапни уроци по грим

Една проста инструкция стъпка по стъпка ще помогне на жените да научат основите на грима за очите, а след това да използват знанията си, за да изпълняват по-сложни вариации. По този начин ясно ще покажете как можете да рисувате постепенно очите си и да помагате лесно да запомните поредицата от действия.

На нашия уебсайт можете да намерите много стъпка по стъпка снимки за създаване на грим за очите или да гледате специални видеоклипове. Тези уроци ще ви помогнат да научите процедурата и да я повторите правилно в грима си.

Много гуру грим препоръчвам първо да оцветиш очите си. Това се дължи на факта, че по време на прилагане, сенки и други продукти на декоративна козметика могат да се разпаднат, мръсна площ под очите. Ако се прилага крем за лице и прах, премахвайки следите от сенки и трупове, можете да смажете слоя грим и да разрушите цялото произведение. Ако очите са направени преди да се приложи тон и прах, може да бъде нежно премахване на следите от боя, нанесете тон или BB крем, прах и прикриване признаци на синини и отоци под очите, коректор. В резултат на тази техника можете да получите перфектна, перфектно изпълнена и много чиста грима за очите.

Ежедневен вариант

За да направите очите за всеки ден, жените с големи очи просто трябва да приведат линията на растеж на мигли с молив или очна линия и да покрият миглите с маскара.

Ако искате да направите по-изразително, можете да използвате тази схема:

 • Приложете основни светлинни сенки върху очите - върху целия горна част на клепача.
 • На сянката, малко по-тъмна от меката пухкава четка, подчертайте гънката на горния клепач, приближавайки цвета по-близо до външния ъгъл на окото.
 • Поставете горния клепач възможно най-близо до линията на растеж на миглите и дори по-добре - между тях. Това ще направи очите по-големи и очите ще бъдат по-изразителни.
 • Покривайте горните мигли с тъмно мастило (брюнетки и кафяви коси - черни, блондинки и червено-кафяви).
 • За да го направите, лесно е да олекотите вътрешния ъгъл на окото с леки сатенени сенки и да направите областта под веждите по-лека.
Важно! Съхранявайте грима за очите в затворени кутии далеч от слънчева светлина, на хладно място. Често измийте четките и апликаторите, избършете опаковката и измийте козметичните торбички. Това ще помогне не само да запази видимия външен вид на козметиката, но и да защити срещу възпроизводството на патогенна микрофлора. ежедневно грим очиСтъпка по стъпка уроци по ежедневие: урок 1, урок 2, урок 3

Универсалните "пушени очи"

Опушен грим на очите никога не излиза от модата, само оттенъци на сенките и степента на интензивност на цвета. Най-често класическият "smokey-ayz" се прави върху субстрата на сенките, за да се получи желаната плътност на цвета. Един добър начин да направите сянка на молив е да вземете молив с мека пластична текстура, да го нанесете върху горния клепач, след това внимателно да засенчвате с мека четка.

Можете да използвате молив, кремави сенки вместо сенки или да нанесете обикновени сухи сенки върху молива или кремави сенки, за да дадете сянка на дълбочина и кадифе. За тази цел, използвайки пухкава четка, сенките се наслагват върху горния клепач, като изчертават формата и контурите му.

За да получите красива мъгла около очите, сенките трябва да са добре засенчени. За тези цели използвайте буйна четка с неутрални светлинни сенки, изтеглени върху нея, които внимателно следват очертанията на тъмните сенки.

Можете просто да завършите грима с маска върху миглите или да поставите очна линия, да направите стрелка, а за "голям изход" да поставите изкуствени мигли за по-голяма изразителност.

грим-токси-лед-стъпка по стъпка с фотография

Варианти на смокини лед стъпка по стъпка с подробни снимки: вариант 1, вариант 2, вариант 3, вариант 4

Вечерен грим

Лесно е да превърнете ежедневния грим или опушен айз в една вечер с помощта на лъскави и блестящи сенки и "метални" очна линия. За да ги сложите, е възможно на всички клепачи или да се използват фрагментарно, например, да налагат блестящи сенки или блясък само в центъра на горния клепач. Този метод ще направи очите по-изпъкнали и изразителни.

Линията на брилянтно очна линия изглежда впечатляващо и в същото време по-скромно от прекалено лъскавите сенки. Може да се комбинира с обикновен черен очна линия, като се правят много изразителни двойни стрелки.

Първо, стрелката е привлечена с черен молив или молив. След това, когато "грабва", точно над него, по горния си контур, линията се носи от ярко оцветена или лъскава метална тръба. Този грим е съвършено допълнен от извити фалшиви мигли.

снимка опции-вечер-грим очи

Няколко красиви вечерни грим опции за очите, които виждате по-горе: урок 1, урок 2, урок 3, урок 4.

Осъществяване на устойчив грим

Значителна част от жените имат "мазнини" за клепачите, на които не се съдържат дори и най-скъпите и висококачествени козметични продукти. След няколко часа носене на грим, той "плава" и губи ясните си очертания. За да предотвратите това, трябва да използвате специална основа за оформянето на клепачите.

Това лекарство просто се прилага тънък слой върху кожата на горния клепач и позволява закрепване. На този фон, всяка сенка е по-ярка и по-сочна, напълно изгасена и носена два пъти по-дълго, отколкото без основа.

При липса на база можете да използвате нискомаслени кремообразни нюанси, които трябва да бъдат леко на прах, или мека очна линия, която трябва да бъде добре засенчена. За светли сенки е добре да използвате бял молив, а за светло и тъмно е подходящ черен молив. Той ще направи сенките по-богати и изразителни, ще им даде дълбочина и сочност.

Правилното използване на козметиката за очите може да направи женското лице по-изразено и по-светло, като подчертава неговата оригиналност и красота. Когато правите ярък грим за очите, трябва да запомните, че за да не изглеждате вулгарно, трябва да се съсредоточите единствено върху един акцент. Ако това е очите, тогава трябва или да не изберете устни, или да използвате неутрален блясък или червило.

Козметиката за очите помага да се създаде определено шик и изтънченост, но това ще стане само ако гримът се изпълнява безупречно. Безпочвената спирала, размазани сенки, неравномерно очна линия и маскара, лежещи бучки по клепачите и изпъкнали под очите, бързо ще доведат до нищо на всички усилия и по естество ще направят една неприятна дори и много красива жена.

И в заключение ви препоръчваме да гледате няколко видео урока, в които професионалистите ще говорят за сложността на прилагането на грима.

Видео уроците са стъпка по стъпка у дома

Share:
Comments