Красив грим кафяви очи - 3 опции

Съдържание:

 • Палитрата от кафяв грим
 • Комбинацията от нюанси
 • Всекидневен грим с кафяви сенки
 • Грим в кафяви тонове с фокус върху стрелката
 • Златен кафяв вечерен грим с искри

Шоколадовият цвят в грима е бил използван успешно от много дълго време. Тайната на популярността му сред жените е почти независима от сезона, въпреки че сега той е тенденцията. За мнозина това е пример за създаване на леки копринени преходи и мистериозно трептене, което води до асоцииране с страстния и мистериозен Изток.

Гримът за очи, направен в кафяви тонове, е много гъвкав и се отнася до класическия вид. Такъв грим се различава от естественост и ненатрапчивост, въпреки че изглежда благороден и елегантен. Ето защо използването на този цвят не се ограничава само до дневните изображения, но също така е страхотно за вечер. Нейната отличителна черта е способността да се подреждат необходимите акценти в грима, както и - да се скрият някои от недостатъците на кожата на собственика. Но както при работа с всички други цветове, ви е необходим компетентен подход към използването на някои трикове, в противен случай може да получите неуспешен, вместо грандиозно ярко изображение.

Избор на правилната палитра: кафе, какао, шоколад

Кафявата гама е много разнообразна: топли и студени тонове, ярко наситени или заглушени, излъчващи червеникава или сива мъгла. Независимо от разпространението на такъв грим с него, трябва да бъдете много внимателни. Неправилно избраният оттенък може да подчертае лицето на кожата на възпалението или sosudiki, общият изглед ще бъде уморен и болен. Когато избирате подходящата опция, има много фактори, които трябва да имате предвид: времето на деня, поводът и стилът на дрехите, както и личните характеристики, например цветния тип.

Браун грим трябва непременно да бъде подходящ повод. През деня не е необходимо да се концентрирате твърде много внимание върху грима. Ще бъде подходящо да се използват спокойни и неутрални нюанси, които не привличат вниманието на всички, например златисто бежово червило. Вечер можете да се отдадете на въображението си и да използвате ярки и наситени нюанси, за да създадете изображение: горчив шоколад, кафе и т.н. Червилото може да бъде шоколад или какао, със златист оттенък.

Комбинацията от нюанси

От особена важност е влиянието на цветовия външен вид върху използването на определена гама козметика:

 1. Лято - най-често срещаният колотип с мека кожа и пепеляво сива коса. За него почти всички нюанси на бежово и кафяво.
 2. Есен - се характеризира с топъл тон, често червена коса. В този случай можете да избирате бежови, медни, медни, бронзови или червеникави нюанси, но с червено трябва да внимавате.
 3. Зима - студена външност с контраст на порцеланова кожа и тъмна коса. Ето защо козметиката трябва да бъде същата: бежово или кафяво със сив подтоном.
 4. Пролет - нежни цветове на външен вид, сламена коса и др. Грижата трябва да бъде колкото е възможно по-естествена и прозрачна, а цветовете на кафето перфектно подчертават очите.

Необходимо е да се спазва мярката: не използвайте всички средства за оформяне на един цвят - това ще изглежда скучно и монотонно. Идеална възможност за шоколадовия диапазон ще бъдат следните нюанси:

 • за топли кафяви сенки ще се появи заглушен бежово-розов цвят или корозия - например може да е руж или червило; Освен това можете безопасно да използвате тюркоазено, зелено, сьомга, крем и др.
 • Тъмният шоколад под формата на сенки е в хармония със златото или карамела на устните;
 • Студените кафяви са комбинирани с много цветове: сребристо и сиво, черно, синьо и червено.

Използването на допълнителни нюанси ще добави дълбочина и промяна на грима.

Кафявите нюанси правят ежедневния грим

Важен компонент на отличен грим е предварителната подготовка, т.е. създаване на база за грим. За да направите това, трябва да почистите лицето си, за да изравните повърхността, след това да приложите основата и главния тон, като скриете кръговете под очите.

Как да направите такъв грим - ще ви кажа стъпка по стъпка. Основата на формата на грима за очите ще бъде малка стрелка. За да направите това, вземете плоска четка, на която пишем желания цвят на кафяви сенки. Четката образува стрелката по ръба на горната част на клепача, в долния клепач стрелката трябва да се изтегли от външния край до границата на ученика. Долната стрелка трябва да е леко засенчена.

Светли сенки оцветяват областта под веждите и вътрешния ъгъл на окото.

Средната част на горната част на клепача е ябълка, украсена с перла, която използва широка четка. В същото време правим движението на движенията на кожата, което ще осигури по-дълъг ефект. В този сянка можете да избирате кой да е, а не задължително кафяв мащаб.

Последната стъпка е да извлечете ясни стрелки. Вземаме специален четчик и го пускаме по продължение на цилиарната серия. Уплътняването до външния край на клепача трябва да започне от зеницата. За ясна стрелка е по-добре да вземете черен цвят или наситено тъмно кафяво - това ще скрие някои недостатъци, когато декорирате стрелките и ги намалите.

В молив донасяме лигавицата на горните и долните клепачи, рисуваме миглите с маскара.

Всекидневен грим с кафяви сенки фото

Гримове за кафяви, сиви, зелени и сини очи в кафяви нюанси със синя стрелка

Гримът ще изисква матова текстура на сенките.

Тъмно кафяв или шоколадов цвят поставяме "движещи се" движения на повърхността на върха на мобилния век, като по този начин не достигаме до ъглите на очите - външни и вътрешни.

На все още горния клепач изчертаваме достатъчно ясна граница със сянка, която ще бъде по-лека от предишната, като по този начин формира необходимата форма на очите.

Неутралните бежови сенки оцветяват областта под веждите и вътрешния ъгъл на окото. Правим добро оперение между този цвят и светлокафявата зона - границите между тях не трябва да бъдат.

За контраст използвайте син цвят или друго ярко очна линия, която е подходяща за цвят на очите. Уникалността на кафявото е, че той действа като основен неутрален, така че почти всеки може да се противопостави. Имаме стрелка с необходимата форма и размер за горния клепач по миглите.

Долният клепач е декориран с тъмнокафяви сенки и едно и също очна линия. Ако е необходимо, можете леко да затъмните външния ъгъл на очите в черно, за да създадете някаква дълбочина.

Краката на миглите покриват с черно мастило или за по-смелите - можете да използвате спирала в цвета на линейката.

Грим в кафяви тонове с фокус върху стрелката фото

Вечерна версия с шоколадова гама

Вечерният грим се различава от деня с по-тъмните и по-ярки нюанси, както и наличието на блясъци. Базата ще бъде взета и от популярен стрелец.

Събираме кафяви сенки върху четката и я правим стрела над горния клепач, започвайки от средата на зеницата и продължавайки към външния ъгъл на окото.

Върху външния ъгъл сгъстяваме стрелата, а към вътрешния ъгъл слагаме сянка в гънката. По този начин се оказва, че сенките се налагат по дължината на растежа на миглите, удебелени в областта на външния ъгъл на очите на горната част на клепача, а също така се засенчват в гънката на горния клепач - областта на "окото на бика" в центъра на горния клепач остава небоядисана.

Долният клепач носи същите сенки по линията на растеж на миглите.

Свободната зона в средата на горната част на клепача ще бъде покрита с перлени сенки. Тази област ще бъде сравнима по размер с краищата на ириса на окото. Не са необходими кафяви сенки.

В ъгъла на очите поставяме бели сенки, затъмняваме ги с кафяво, изтриваме границата.

Тази област е покрита с блестяща слюда, по-добре сребриста сянка. Тя трябва да бъде плитка и дискретна, в никакъв случай да не съдържа големи "блясък". Границите между различните нюанси не трябва да са еднакви.

Средната свободна част на горния клепач също е покрита с блестящи сенки, този път с бежов нюанс. Използването на блясък в грима дава по-празничен поглед към целия външен вид.

За да увеличите визуално обема на миглите по линията на растежа на миглите, изчертаваме стрелката с тръбите в класическата версия - черна. Краят на стрелката може да бъде леко засенчен с черни сенки.

Златна кафява вечерна грима с искряща снимка

Миглите в вечерната версия на грима трябва да са обемни, ако е необходимо, можете да лепирате допълнителни снопове. Гримът трябва да бъде хармоничен - лошо оцветените мигли и интензивният блясък на клепачите в комбинация помежду си изглеждат лоши.

Гримът с наситени и блестящи шоколадови преливания в стил на щука лед се използва от почти всички холивудски актриси и звезди от първата величина при всякакви вечерни събития. Сред тях има такива фенове като: Кейт Уинслет, Кетли Холмс, Тейлър Суифт, Лейди Гага и много други.

Share:
Comments