Колко правилно да се смесват боите за коса?

Понякога гамата от цветове за коса, предлагани от различни производители, не може да задоволи взискателния женски вкус, така че трябва да потърсите нещо ново, като комбинирате различни нюанси. За да получите най-близкия до очаквания краен резултат, струва си да дадете предимство на една марка при смесване на бои. В края на краищата връзката между формулите и химическия състав на боите от различни производители не са еднакви. При смесване на различни цветове, те могат само да повредят косата или да дадат напълно непредсказуем цвят.

Резултатът от оцветяването зависи от няколко фактора:

  • - структура на косата,
  • - естествен или оригинален цвят на косата,
  • - наличието на сива коса,
  • - средства за грижа за косата,
  • - време на излагане на боя и обща температура на оцветяване.

Как да смесим боите за коса?

  • За да получите свой собствен сянка, можете да комбинирате съответстващите цветове, за да получите техния състав. Например, смесване в равни пропорции на обичайните черни и червени медни цветове, можете да получите богат черен цвят, който на слънце или електрическа светлина ще излее червеникаво-медна като жица.
  • При силно къдрава коса допълнителен сянка може да е невидим. Неравномерната структура на повърхността на косата (подобна на лента) не позволява появата на блясъка да изглежда, че подчертава многостранния цвят на косата.
  • Сухите цветове са по-лесни за смесване и варират. За да получите по-дълбок нюанс на косата, добавете кафе или черен чай към преварена вода с разбъркваща боя. Преди образуването на кремообразна каша при висока температура, тези компоненти ще имат време да отделят своя пигмент за боядисване.
  • За косата са блестящи и меки, опитайте да добавите хромоенергичен комплекс (НЕК) към цветната смес. Той съдържа хитозан, богат комплекс от витамини, необходими за екстракт от коса и кестен. С обезцветяване на косата HEC ще бъде незаменим. Той възстановява изгорялата или сухата коса с всякакъв цвят.
  • Когато тонизирате косата с нова комбинация от цветове, можете да използвате добавката към цветната смес непосредствено преди да приложите HEC. С това смесване тонизирането ще продължи по-дълго, а косата ще блести.

Не забравяйте, че при всяко оцветяване, тънката и лека коса абсорбира пигмента за оцветяване по-бързо и по-интензивно, затова е полезно леко да се намали времето на излагане на косата с тази структура. Тъмната и гъста коса може да бъде боядисана много неохотно. Ако цветът, който сте избрали в резултат на смесването на цветовете, трябва да продължи да е с няколко тона, по-леки от естествения ви цвят, е по-добре да олекотите косата леко предварително, за да постигнете желания резултат.

Когато избирате правилния цвят, не забравяйте за топлата или студена сянка на кожата си, като изберете хармонизиращ тон. Изчислете времето на ефекта на цветната смес върху косата, като се има предвид тяхната структура и характеристики. С внимателно отношение към косата им, те ще бъдат обещание за доброто ви настроение в продължение на много дни.

Share:
Comments