Калциевият пилинг е ефективен начин за почистване и

В процеса на жизненоважна дейност се образува слой мъртви клетки върху повърхността на кожата. Този рогов слой може да бъде с различна дебелина, но при всички случаи той дава на кожата сив, тъп външен вид, подчертава всички бръчки и предотвратява самопочистването на порите. В резултат на това те са изкормени, акне, акне и кожата се влошава рязко. За да се отървете от мъртвите клетки, съвременната козметология използва издраскване и лющене.

калциев пилинг с хлорид

Химическият пилинг включва разтварянето и разтрошаването на мъртвите клетки, затова е по-ефективно и по-малко вредно от очистването - отстраняване на роговия слой чрез механична абразия. Въпреки това химическият пилинг не винаги може да се извършва у дома. Тази процедура е дълбока, средна и повърхностна. Първите два типа изискват изпълнение само от опитен козметолог в специализирана институция. Отнема много време, за да се възстанови след средна и дълбока кора. Пилингът с калциев хлорид се отнася до повърхността, така че не се изисква процес на възстановяване, безболезнен и не причинява увреждане на кожата, ако се извършва съгласно всички правила.

Използването на калциев хлорид в козметичната практика не е новост, а по-скоро забравена стара. Ефективността на процедурата обаче не намалява.

Какво представлява пилингът на калциев хлорид

Когато се поставят върху лицето на калциев хлорид, връзките между мъртвите клетки се счупват и те започват да се отхвърлят по естествен начин и да се отложат от кожата. В този случай живите клетки на повърхностния слой на кожата не страдат. Когато се премахне роговият слой, младите, активно растящи клетки остават под него, придавайки на лицето си млад и свеж вид.

В допълнение към подмладяване на кожата, отстраняването на грубия възбуден слой отваря запушени пори, улеснява тяхното пречистване и стесняване. Когато слой от мъртви клетки излиза от повърхността на лицето, различни пилинг, зачервяване области, пигментация и малки белези след акне напускат.

Привличането на пилинг с калциев хлорид е неговата ефективност, простота и способност да се води самостоятелно, у дома. Без значение е цената на процедурата - калциев хлорид е евтин и достъпен за всички. За да изпълнявате пилинг, нямате нужда от специални устройства или конкретни знания. Достатъчно е да действате внимателно и внимателно. В интернет има много видеоклипове, написани да помогнат на тези, които правят такава манипулация за първи път.

Въпреки възможността да следват своята красота и младост от най-известните козметолози, много филмови и шоу-бизнес звезди предпочитат да правят калциев пилинг сами, затова е проста и ефективна.

Извършване на този вид процедура могат да бъдат хора от двата пола на различни възрасти. Показано е на младите хора с кожни проблеми - високо съдържание на мазнини, пъпки и акне, "запушени" пори и комедони, неравномерно облекчение, пигментация и пост-акне. Кората им помага да се отървем от тези проблеми, да направим кожата по-чиста, по-гладка и красива, за да се отървем от обриви и последствията от тях. За по-възрастните хора, пилингът преди всичко помага за борба с бръчките и пигментацията, подмладява и освежава.

Как се извършва процедурата

За да извършите пилинг, трябва да купите в най-близката аптека 10% разтвор на калциев хлорид. От допълнителните инструменти и устройства ще ви трябват памучна вата и бар от бебешки сапун. Теоретично може да има сапун, но в детските няма никакви багрила, парфюми или агресивни добавки. Това е най-нежно и деликатно лекарство, тъй като много практикуващи домашно приготвени пилинг го предпочитат към сапуна за деца на други сортове и видове.

  1. С памучен тампон върху лицето се нанася слой от калциев хлорид. Необходимо е да се избягва зоната около очите и устните - има много тънка и чувствителна кожа, която не може да бъде докосната.
  2. Тогава ръцете се измиват добре и сапунирани с бебешки сапун. С тези ръце сапун към линията на кожата, е много нежно и нежно да масажирате лицето. В резултат на това се образуват люспи, състоящи се от сапунена пяна и частици от мъртва кожа. Те се носят в буци, а под тях остава чиста, гладка и млада кожа.
  3. Когато целият пилинг на лицето е завършен, е необходимо да се измие с чиста студена вода, за да се премахнат всички следи от калциев хлорид и сапун. След първата процедура резултатът ще бъде много забележим.
  4. Измийте лицето си с кърпа, но не го избършете. Тъй като нови, млади клетки се отварят след пилинг, кожата става особено чувствителна към различни козметични процедури, затова най-добре е да продължите да се грижите за себе си, като използвате специални маски, серуми и кремове, в зависимост от вида и нуждите на кожата.

Резултатът от пилинг

След манипулацията, кожата веднага изглежда по-млада, свежа и с по-светъл, равномерен цвят. Тъй като мъртвите клетки се отстраняват от кожата, предотвратявайки отделянето на секрети от порите, те се изчистват от повърхностните замърсители и кожата вече изглежда много по-чиста. Възползвайки се от факта, че порите са максимално отворени, можете да почистите лицето чрез прилагане на специални маски.

Фините бръчки, дължащи се на сухата кожа, след като пилингът изчезне напълно, величината на дълбокото намалява, облекчаването им се заглажда. Пигментираните петна стават осветени, а малките изчезват напълно. Омекотява облекчение на кожата, причинено от белези след акне. В резултат на процедурата за пилинг с калциев хлорид, кожата се подмладява, става свежа, гладка и еластична, а в нея се синтезират колаген и еластин. Пилингът е полезен при много видове кожни проблеми, въпреки че може да има и противопоказания, включително индивидуална непоносимост към калциев хлорид.

Броят и честотата на процедурите зависи от състоянието на кожата и нейната дебелина. Дебелата, мазна и груба кожа може да се третира по-често и с тънък, сух и крехък трябва да действа по-деликатно. Във всеки случай правилно изпълненият пилинг бързо ще доведе кожата до отлично състояние.

Share:
Comments