Какво прави човешката красота

Всеки поне веднъж се замисли дали е красив. Всеки разкриваше някои недостатъци. Има хора, които не харесват носа си (големи, криви, гърби), тези, които не са доволни от очите (грешен цвят, грешен размер, твърде близо или далеч). Някой не е доволен от физиката си (много тънка, прекалено тлъста, незает, изпомпан) и така нататък без край - всеки, ако е необходимо, може да намери поне един недостатък в себе си. Казват, че никой не е съвършен.

Какво е красота? Как да го определите? Не грим с луксозна козметика, скъпоценни камъни или скъпи маркови дрехи не правят човек по-добър. Красотата е нещо, което не можеш да купиш за пари. Това, на първо място, се грижи за себе си: чист външен вид, здравословен тен, добре поддържана коса и ръце, очарователен аромат, самочувствие и усмивка. Ослепителна усмивка. Отначало това може да е достатъчно. Но има нещо по-дълбоко, нещо вечно, към което може да се включи възпитание, грамотен говор и любезност към другите.

Време е да се хвърлят на кораба на модерността, наложени от изискванията на обществото за красота: не съществува задължение да имат фигурата на "90-60-деветдесет и", голям гръден кош, оса талия, плътни устни, дълга коса, добре оформени крака, буйни мигли, същата форма веждите и такива неща. Щастието не е така. Всеки човек е различен. Не е необходимо някой да се промени - това не е опция. Трябва да останете сами. Винаги е недоволен и критичен. Наред с всички изложители периодично търсенето и търсенето. Но никой няма задължение да угоди на другите. Трябва да приемете себе си. Трябва да обичаме себе си. Трябва да се покажеш.

Можете да имате ненадминат стил, елегантни маниери, правилните качества по всички стандарти, идеална фигура, да имате три висши учебни заведения, завидна високоплатена работа и милионер съпруг, но в същото време да бъде човек, особено нещастен, самотен, неразбран, необичаен и непорочен. нестабилни умствени и нервни системи. Красотата е способността да общувате със света и със себе си.

Всеки човек е красив по свой начин, най-важното е да подкрепи тази красота. Животът е като една история, в която двама, гледайки един затвор, забелязват различна картина: едната вижда мръсотия, а другата - звездите. По-добре е да погледнете всичко наоколо с любящи очи. И особено за тяхното отражение.

Share:
Comments