Какво да направите, ако кожата на лицето е червена и

Най-често такива усещания се появяват с много чувствителна кожа. Тя може да започне да "изгаря" от всяка дреболия, затова козметиката за чувствителна кожа трябва да бъде избрана със специално внимание. Чувствителната кожа се характеризира с много тънък защитен слой, който непрекъснато се нуждае от допълнително хранене и защита, но в същото време много козметични продукти провокират алергична реакция, която прави кожата "изгоряла".

Ако кожата на лицето изгори - Причини

Причината за сухота и лющене на кожата може да бъде недохранване с дефицит на витамини, метаболитни нарушения и кръвоснабдяване на кожата, както и липса на кислород. Сухота и летаргия на кожата могат да се появят и поради липса на влага, ако например човек консумира недостатъчно количество течност.

Вечер след измиване сухата кожа може да се свие. В най-очевидните случаи тя изглежда бавна или напомня пергамент. Постепенно сухата, отпусната кожа се покрива с фини бръчки: процесът започва от страните на бузите, след това се разпространява по кожата под брадичката и зоната на деколтето. Сухата кожа има ниска слюнка, изглежда тънка, няма блясък, често се появяват възпаления.

Изследванията на козметолозите показват, че най-добрата грижа за чувствителната кожа е подобряването на храненето, идващи от самия организъм. На практика това означава, че трябва да вземете лекарства, които могат да осигурят на организма с всички необходими вещества в него в достатъчни количества, което изисква също така и кожата на лицето, тоест, всички известни витамини, макро- и микроелементи. Те не само осигуряват кожни клетки с всички необходими хранителни вещества, но и антиоксиданти и други вещества, които предизвикват образуването на защитните свойства на кожата и да се предпазите от негативните ефекти на околната среда. Освен това не се изисква прием на витамини и минерали в чист вид, достатъчно поглъщане на компоненти, които са обикновено в подхранващи и овлажняващи кремове.

Какви компоненти да използвате в маски, ако кожата на лицето изгори?

При чувствителна кожа не се препоръчва да се използват нормални кремове, предназначени за нормална кожа - нито евтини, нито скъпи. Евтини няма да я направят добре, а скъпата скъпа концентрация на плодови киселини, които могат да причинят усещане за парене, е твърде скъпо.

Ако на кожата се появи усещане за парене, можете да се грижите за нея с масло от пшеничен зародиш, рибено масло, лецитин, мед, восък, водорасли, биотин, метионин, зехтин и др.

Share:
Comments