Как правилно да засенчвате сенките, правете грим на очите

Често се случва да се прави грим на майсторския клас или независимо, момичетата са изправени пред факта, че не знаят как да държат правилно четката и в каква посока да засенчат сенките. Само в този майсторски клас ще разгледаме няколко вида сенки за засенчване и как да ги приложим правилно с различни четки.

как да засенчвате сенките правилно, снимка

За да работите със сенки, ще ви трябва следните четки:

  • малък апартамент под формата на език;
  • среден апартамент за засенчване на сенки;
  • пухкава четка;
  • голяма плоска четка.

Ключът към висококачественото щамповане е не само силно пигментираните нюанси и четки с естествена дрямка, но и подготвена кожа за нанасяне на грим.

Преди всичко правим цялото лице чисто и тонизирано. Не забравяйте за тъмните кръгове под очите, защото гримът може да изглежда небрежен, ако не ги махнете.

Също така, за точността на грима, веждите отговарят, което е нещо като рамка. Максимирайте я до цвета на косата си и я придайте на подходящата форма.

Накрая, нанесете основата на клепача под сенките и го оставяйте да абсорбира малко. След това вървете много леко с четка с тон, като използвате прозрачен невидим слой. Фиксирайте повърхността на сенките под цвета на кожата над горния и долния клепач.

Например вземете бод с детайл от молив, тъй като допълнително засенчване на сенките ще съвпадне.

Тъй като моливът е мазна текстура, най-добре е да използвате синтетична четка с добро качество или със смесена купчина. Четката трябва да бъде с такава големина, че би било удобно да извършвате кратки и бързи движения. В идеалния случай тя ще бъде под формата на език.

По принцип, в посока, всички палци са разделени на три страни. На първо място, това е набор от стрелки в горния клепач. Ако стигнем до средата на века или до вътрешния ъгъл, все още се опитваме да се задушаваме в началото в една посока. Само в ъгъла на окото трябва да промените посоката, която ще разберете сами, като правите този вид грим.

Тази стрелка tushuem в посока към долния ъгъл на главата на веждите. Купчината четка трябва да лежи почти на клепача. Захващаме края на частта с четката, като отстъпваме около 2-3 мм отвътре. Не забравяйте да рисувате постоянно молив или сянка за дълбочината на цвета. Постигаме плавен преход. Капакът трябва изцяло да повтаря формата на детайла. Това означава, че всички линии трябва да се спазват.

По същия начин ние извършваме засенчване на цялата част, просто сменете посоката. В долния клепач тушуем молив в посока на ушната лъжица. В горния клепач в посока към храма. Ние следваме правилата на щамповането, които са описани за стрелката. Спазвайки оригиналната форма и придържайки се към всички линии, ще видите как линиите на купчината ще бъдат съединени в красив венчелистче.

Има важно правило, което ще ви помогне в засенчването на сенките: върху мазнините текстурите не засенчват сенките, те трябва да бъдат покрити първоначално сухи и след това да работят върху тяхната повърхност. Това важи за молива. С пухкава четка прилагаме основния нюанс на сенките в цепката.

Сега можете безопасно да нанесете сенките на желания цвят. Например, поставяме светлокафяв оттенък върху кожата и дори по-дълбоко по-тъмно кафяво. Още по-дълбоко прилагайте черен оттенък, ако това изисква грим. Техниката на засенчване на сенките е същата като в бод на молив, но само с нов тъмен цвят вървим навътре в дълбочина.

Отличен асистент в този случай е пухкава четка. Тя може много бързо да засенчи сенките по горния гънки, като само повтаря формата си.

Също така, ако кафето ви не е напълно успешно и ръбът е малко отчетлив, тогава такава четка може да засенчи ръба в правилната посока, без да компрометира грима. Трябва само да въведете няколко неутрални сенки върху него. Ъгълът на окото също може да бъде украсен, като е пухкава четка, но по-плътна.

Друг малък съвет. За да се направи ябълка, се използват ронливи или обикновени сенки. Най-добре е да ги приложите с плоска, широка четка, а не tushuya, а просто пляскане.

Съхранявайте с добри четки, сенки, търпение и ще получите перфектния бод.

Share:
Comments