Как правилно да оцветите косата с цветна къна и да се

Ако решите да боядисвате косата си в червен цвят, не е необходимо да използвате обикновената боя за магазини или салони. Естествената къна ще ви помогне да получите точния нюанс, който не само ще оцветява косата, но ще се отнася и към тях, ще ги направи по-еластични и по-послушни.

къна Хена, която се използва за боядисване и третиране на косата, е прах от листата на растението Лавсъния. Неговите храсти растат в страни с топъл климат (в Индия, Тайланд, Иран, Африка).

С помощта на цветна къна можете да боите косата си в различни нюанси - от светло златисто до тъмно кестен. В допълнение, това естествено боядисване ще помогне за излекуване на пърхота, косата ще стане по-еластична и обемисти. Ако вземете безцветна къна - извлечена от растения от рода Cassia, можете да подобрите състоянието на къдриците, без да променяте цвета си.

Как да боядисаме косата на Хена

1. Преди да боядисвате, отидете на фризьора и малко разцепете разделените краища. В противен случай те ще бъдат боядисани в по-наситен нюанс.

2. Измийте главата си, а след това изсушете косата малко - те трябва да останат малко влажни. Внимателно подредете нишките.

3. Вземете 2-3 супени лъжици къна и добавете гореща вода, за да получите гъста каша. Оставете да се охлади леко, така че масата да е топла, но да не гори, а след това да добавите репей, зехтин или масло от жожоба (1 супена лъжица). За да направите сянката по-тъмна, смесете къна с басма - в равни пропорции.

4. Поставете ръкавици, покрийте врата си и след това продължете с оцветяването.

5. Нанесете къна, започвайки от тилната област, постепенно се премествате към челото. Внимавайте боята да не падне върху откритата кожа, защото ще бъде много трудно да я измиете.

6. Опаковайте главата си в полиетилен (или поставете шапка).

7.За да получите тъмно червен цвят с червен оттенък, боята трябва да се измие не по-рано от час и половина. Ако искате цветът да бъде по-малко наситен, изплакнете боята след половин час. За да се измие къна е възможно и с шампоан, и без него.

8. Оцветете косата с къна около 1 път след 2-3 месеца, т.е. тя прави косата му по-тежка. Ако повтаряте тази процедура по-често, тогава главата ви ще загуби сила.

Много се оплакват, че след оцветяване с къна коса понякога придобиват подчертан червен нюанс. Това може да се избегне, като се запази багрилото за около 10-20 минути (това е достатъчно, за да се постигне ръждив нюанс). И вие също можете да отглеждате къна в отвара от лайка - тя потиска червеникав оттенък.

Безцветна Хена за коса

Ако сте напълно доволни от цвета на косата си, но искате да се лекувате, опитайте безцветна къна. Укрепва добре косата, прави я копринено. Бъдете внимателни. Ако сте имали козметика, тогава използвайте безцветна къна е силно обезкуражена, особено ако косата също е олекотена. След безцветната къна сянката на тази коса може драстично да се промени, до блатото.

Безцветна коса за коса с коса

Прахът се разтваря в гореща вода (само едно саше), след което равномерно покрийте получената смес със скалпа и цялата дължина на косата и поставете полиетиленова капачка. След 30-40 минути измийте главата без шампоан. Процедурата може да се повтаря на всеки 1.5-2 седмици.

Въпреки своята естественост и ефективност, къна (цвят) все още има редица недостатъци, които трябва да обърнете внимание при избора на боя:

• Това прави косата по-тежка, следователно, ако тя често се използва, косата ще загуби своя обем; • с течение на времето, къна може да изсуши както косата, така и върховете й, затова не се препоръчва да я използвате твърде често; • с негова помощ няма да се окаже, че за пръв път ще се боядисва върху сивата коса, това може да се постигне само след 2-3 процедури; • Хена е винаги експеримент, много е трудно точно да се предвиди какъв цвят ще бъде след оцветяването, всичко зависи от естествения цвят на косата и времето на оцветяване; • За да се измие къна след оцветяване, се изисква значително количество вода, тя също може да остане под ноктите (ако не е поставена на ръкавици).

Share:
Comments