Как да възстановите косата здрав вид и блясък?

Красивата и добре поддържана коса, заедно с блестящите бели зъби и гладката, деликатна кожа винаги е била считана за един от най-важните качества на женската красота. Не е толкова важно колко дълго е косата ви, важно е дали те блестят, съветите им не се разделят или ако не станат прекалено силни при пениране.

За да поддържате или възстановите здравето на косата, трябва само да се придържате към няколко прости правила, които ще бъдат разгледани по-долу.

7 Тайните на здравата и силна коса

  • Преди всичко, ако искате да имате здрава коса, опитайте се да не използвате твърде често различни пени, лакове и мусове, които съдържат алкохол. Алкохолът, съдържащ се в средствата за оформяне, е в състояние значително да повреди косата, да ги направи крехки и слаби.
  • В допълнение, не постоянно изсушете косата си със сешоар. Ежедневното сушене или оформяне с помощта на струя горещ въздух може напълно да лиши косата от блясък, да наруши естествената им структура. Така че, през топлия сезон, е напълно възможно сухата коса да се изсуши без да се използва сешоар, а само да се измие добре с кърпа. Ако не можете напълно да спрете сушенето на косата със сешоар, препоръчително е да промените настройките на устройството и да изберете режима, който ще има минимален ефект върху влошаването на здравето на косата. Не забравяйте също, че в процеса на сушене на косата със сешоар, устройството не трябва да се доближава до повърхността на главата по-близо от петнадесет сантиметра.
  • Също така в ежедневните процедури за грижа за косата може да има тайна за здравата коса. Състои се от правилния избор на шампоан. Сега на рафтовете на магазините можете да намерите много шампоани от различни марки, които са предназначени специално за този или онзи тип коса. В този случай, ако изберете правилния шампоан, миете косата си всеки ден, ако можете - това няма да доведе до факта, че или скалпа или косата ще загуби необходимото количество природен смазване. При избора на шампоан, обърнете внимание на нивото на рН, - толкова по-ниска е тя, толкова по-малко щети ще накара препарат косата.

  • Не забравяйте също, че за да запазите косата си здрава, не е достатъчно да използвате само шампоан. След измиване винаги трябва да прилагате балсам или балсам за косата си. Вместо балсам можете да използвате зехтин, няколко капки от които се нанасят върху влажна коса. В допълнение, зехтинът ще бъде истинско спасение за суха коса - той ще изглади възбудените люспи и ще накисва косата с витамини.
  • Отговорът на въпроса за това как да възстановите здравата коса на косата също може да бъде покрит при избора на температура на водата за измиване на косата. Топлата вода, както и сушенето със сешоар, оказват негативно влияние върху косата, а струята студена вода като завършване на процедурата за миене може значително да подобри здравето си. Изплаквайки косата със студена вода, укрепвате структурата си, косата става по-силна и блестяща.
  • Едно от важните условия, засягащи красотата и здравето на косата, е грижата за гребените. Тъй като използвате гребени ежедневно, те натрупват мазнини в кожата, които започват да взаимодействат с праха, утаявайки се от въздуха. След това, това вещество се прехвърля на косата, което не оказва най-добро влияние върху състоянието им. За да се избегне силно замърсяване на гребените, ги изплакнете приблизително веднъж седмично с топла вода и сапун.
  • Много добър за възстановяване и укрепване на здравето на косата ще помогне маска от растителни масла. За такива маски можете да използвате репей, пшеница или ленено масло. Няколко чаени лъжички се нанасят върху косата и се втриват в скалпа, а след това скалпа се превръща в целофан филм. Тази маска може да се държи на косата в продължение на тридесет минути, след което тя трябва да се измие добре с шампоан.

Следвайте тези правила и косата ви винаги ще изглежда шик!

Share:
Comments