Как да вземем терпентин бани

Терпентинът е продукт, който се получава от смола - смола от иглолистни дървета. Той има уникални свойства за премахване на токсините и подмладяване на тъканите. Козметичният ефект от приложението му е толкова силен, че е сравним с хардуерните процедури. В същото време е евтино, разтворът се подготвя просто, което позволява дори в градски апартамент да се прилага затягане на кожата и изглаждане на бръчките.

Терпентински бани или, както се наричат ​​и бани "Залман", бяха въведени в медицинската практика от нашия сънародник, професор А.С. Zalmanova.

Лечебни бани с терпентин се използват и в Древна Гърция. Професор Залманов усъвършенства състава на терпентиновото решение, предлага нови схеми за неговото приложение, включително с цел подмладяване на кожата.

Баните на Залман

Без да се впускам в медицинските подробности, ще кажа, че къпането в банята на Залман възстановява кръвообращението в повърхностните слоеве на кожата. Кожните клетки започват да получават повече кислород и заедно с тях и хранителни вещества. Бръчките се заглаждат, кожата става свежа. 

Много жени жени с терпентин помогнаха да се отървете от целулита. В допълнение, тази процедура може бързо да извърши мека детоксификация на цялото тяло.

Как да си направим баня у дома

Решение за подготовката на вани на Zalman може да бъде закупено във всяка аптека. Сега се произвеждат два вида базови разтвори: така наречената бяла-бяла епизод на скипофит и жълто-жълт разтвор на скопофит. Какви са те различни и какво решение да купите?

Бялата емулсия се състои от терпентин (45%) и вода (50%).

Жълт разтвор - от терпентин (50%), рициново масло (20%), олеинова киселина (15%) и вода (13.4%). Рициново масло и киселина са предназначени да омекотят ефекта на терпентина, както и да улеснят проникването му в кожата.

Бялата емулсия причинява ритмично стесняване-разширяване на капилярите. Това може да е известно повишаване на кръвното налягане. Бял шпиофит силно дразни кожата, която се проявява под формата на изтръпване или изгаряне. Жълтият разтвор разширява капилярите, помага за премахване на токсините. В този случай, кръвното налягане, като правило, намалява.

Залманов пише, че и двете форми на терпентин вани се допълват взаимно и трябва да бъдат избрани индивидуално за нуждите на всеки пациент. Ако човек е по-малко здрав и е необходим само ефектът от подмладяване на кожата, следва да се използва следната схема.

Ако вашето "нормално" (обичайно) систолично налягане е по-малко от 140 mm Hg. Трябва да се вземат само бели терпентинни вани. Ако налягането е над тази цифра, тогава трябва само да използвате жълтите вани. Когато налягането намалее, можете да преминете към схемата "една жълта вана, след това две бели".

Някои се оплакват, че след прилагането на жълтия шпиофит е трудно да се измие ваната. Ако това ви притеснява, можете да минете през процедурата за вземане на вани в SPA салона, клиника или санаториума. Нещо повече, струва поне веднъж да се види как да се прави тази процедура правилно.

Как да вземете банята на Zalman правилно

Курсът обикновено се състои от 25-30 бани, взети през ден. Процедурата се прави най-добре вечерта преди лягане, час и половина след хранене. В триста литра вода - обемът на стандартна вана - разтваряме 10 ml шпиофит. Температурата на водата първо се коригира на 37 0 С, с последващо увеличение до 39-40 0 С постоянно изливане на топла вода, докато се охлажда.

Трябва да почувствате леко усещане за изтръпване на кожата. Това е сигнал, че заспалите капиляри започват да се отварят. С правилната дозировка на разтвора този ефект ще продължи още 20-40 минути след варенето.

Продължителността на самата процедура обикновено е 15 минути, след което тя трябва да се изплакне и да се отпусне за около час и половина. По това време е добре да пиете - вода или билков чай. Многото изпотяване показва, че тялото е интензивно освободено от излишната течност и шлака. След час и половина трябва да смените бельото си и за предпочитане да заспите, а сутрин да се радвате на отражението си в огледалото и да усетите вълнението на жизнеността.

Share:
Comments