Как да вятър косата на клещи: стъпка по стъпка ръководство

Ако трябва бързо да поставите косата в къщата си с къдрици, можете да използвате клещи. Това е добър и надежден начин да създадете красива прическа, но не бива да се злоупотребява, защото топлинният ефект не отива добре на косата.

Колко правилно да вентилирате косата с клещи?

За тази цел най-подходящи форцепс с контрол на температурата, а след това ще имате възможност не само да се контролира този процес, но и защита на косата от влиянието на прекалено висока температура, която има за коса просто унищожителен ефект. За здрави, "дебел" коса тази процедура, ако го правиш твърде често, то може да има ефект, но ако тънка коса, и още повече отслабва, че от края на интензивни термичен ефект ще започне да се раздели и се счупи. Следователно за тънка коса е най-добре да използвате режима на ниска температура.

Така че, нека да поговорим за това как да вдигнем косата на клепачите.

  • Преди всичко, клепките трябва да се включат и да се нагреят до желаната температура.
  • Сухата коса трябва да се разресва правилно по посока на растежа и след това да се разделя на зони и отделни нишки. Обикновено се препоръчва да започнете прическата с косми, които се отглеждат на върха. Разделете малка нишка, отново я изрежете, повдигнете я перпендикулярно нагоре и отворете ги, вмъкнете ги в основната зона на нишката.
  • След това, клепачите трябва да се затворят и да се обърнат към себе си, като се фиксират за няколко минути. По този начин посоката на ключалката е фиксирана.
  • След това, клепачите трябва леко да се отварят и постепенно да се придвижат до краищата на косата, като ги отварят и затварят равномерно. Благодарение на тази коса в брави не са повредени.
  • На върха на косата, клепките трябва да бъдат затворени и да започнат да навиват нишката в желаната посока, с гребена между клещите и кожата.

как да вятър косата с клещи, снимка

Другите нишки се навиват по същия начин. Посоката и формата на къдриците, които сте избрали в съответствие с планираната коса: можете да получите къд по цялата дължина на нишката или само в нейните краища, така че косата да получи окончателния вид; къдриците могат да бъдат насочени навътре или навън.

След като всяка част се обработва, къдриците трябва леко да се перат с естествена четка от четина и да се сложат.

Имайте предвид, че кърлингът може да се използва не по-често от 1-2 пъти седмично, тъй като косата е изложена на топлинни ефекти, а това е много вредно: структурата на косата е счупена, пресъхнала, губи блясъка си и коприната. Ето защо, ако не искате косата ви да се превърне в безжизнен пластир, не злоупотребявайте с кърлинг клещи.

Share:
Comments