Как да си направим прически?

Способността да създавате прически в дома си е абсолютно плюс. Първо, спестява пари, второ - спестява време, трето - нерви. Не е нужно да се регистрирате в салона, да отидете там, да чакате своя ред, да обясните на уморения господар какво точно трябва да се случи в крайна сметка и не е нужно да плащате пари за резултата, който съвсем не ви харесва. Освен това в къщи можете безкрайно да изпробвате различни варианти на прически, сякаш се опитвате да ги направите на лицето и образа си като цяло.

Ако сте честен посетител на салони за красота, най-вероятно вече визуално знаете как да направите коса. Може би си струва да се опитате да повтаряте едно и също нещо у дома, най-вероятно ще стане още по-добре.

Коя прическа да изберем?

Има конвенционално подразделение на прическите според гардероба, с който е планирано, и какво събитие да посетите. Така че има ежедневни прически, те се носят всеки делничен ден, когато няма планирани празници или социални приеми. И, съответно, празнични - това е сравнително сложна прическа, те изискват повече време за опаковане и специално умение да ги носите.

Според общия етикет, прическите са разделени според стила: бизнес, романтика, младеж, спорт и т.н. Така че гладката, чиста коса, положена от черупка или събрана в куп, обикновено се приписва на стил на бизнес, но насилствените къдрици или къдрици се събират нагоре - на романтична.

Опции за прически

За постигане на абсолютна гладкост е възможно с помощта на гладене за изправяне на косата. Сухата коса, поръсена със специално средство, предпазваща от високи температури, изправете нишката зад нишката. Можете да ги оставяте в тази форма, само като направите изящна раздяла - права, наклонена, зигзагообразна или вълнообразна - по ваш вкус. Косата, събрана в задната част на главата, образува ниска опашка - косата е удобна във всяко едно отношение, а козметиката не е пречка и може да бъде коригирана по всяко време, ако внезапно косата е разчленена.

Ако не знаете как да направите сами прическите, опитайте се да разберете снимките, обикновено това е достатъчно. Една от обичайните високи прически е "черупката". За да направите това, трябва внимателно да гребете косата, да я събирате на гърба на главата и постепенно да се извивате от основата, как да ги слагате на главата, постепенно с всяко изкачване да се изкачва и съответно до краищата на косата. Черупката може да бъде укрепена с шипове, клипс за коса или клип за "раци". В тържествени случаи, преди да се навива "коклес", косата се свива и леко се пени, ако тази коса е скрита в прическата на короната, тя ще й даде допълнителен обем. Като опция, краищата на косата не са скрити в черупката, но се освобождават отвън, се оказва, че има някаква комбинация от черупката и опашката.

Бих искал да подчертая как да направя прически, ако няма време, и трябва да се появите например в една социална партия. Ако има резерв от 10-15 минути, по-добре е да измиете главата си и да го изсушите със сешоар, защото косата може да не е перфектна, но косата винаги трябва да е чиста. Не изсушавайте косата докрай, необходимо е те да останат леко влажни. В тази форма ги събираме в пакет на върха, фиксирайте я с еластична лента, а краищата, поръсени с лак, се компресират с длани, за да им се даде обем. Ако обвиете, но не стегнати, косата около гумените ленти и сте закопчали с лента, носна кърпа или просто стилет, ще получите изискана прическа в стила на Жаклин Кенеди. Просто много бързо можете да изграждате валяци, да завъртите косата от върха до корените и да фиксирате винтовете.

Модната тенденция през последните години е да имате перука под ръка, която винаги ще ви помогне, ако имате проблеми с косата.

Майсторски класове за създаване на прически в дома на снимка

194-8 194-13

Share:
Comments