Как да се отървем от сагги кожата на стомаха?

Какво ще стане, ако след раждането коремът се е отпуснал, а отпуснатата кожа, която е загубила еластичността, виси с непривлекателни гънки? Как да върнете фигурата на предишните хармонични пропорции, ако спазването на тежки диети или изтощителни фитнес класове не решават проблема, как да премахнете кожата от корема.

Най-честият комплекс при жените е намаляването на самочувствието, дължащо се на голям или увиснал корем. Това не е изненадващо, тъй като в съвременния моден акцент се поставя върху стомаха: еластична, опъната корема изглежда изключително секси и дава облика на своя собственик, независимо от възрастта, истинска грация и елегантност, обаче, в началото на миналия век, когато публично изложен стомах (най-малко, в Европа) и, че е невъзможно да си представим, оса талия приложен не по-малко значение, и жени на света през 18-ти и 19-ти век, пострадали адските мъки, талия затягане корсет, за да му се даде необходимата чистота на мода (оттук и, между другото, и частта за Örök героини на класически романи).

Целият ужас е, че около 58% от руснаците, които се съгласяват да издържат на най-жестоките диети, да пият съмнителни хапчета, да купуват скъпи мехлеми, само за да си възвърнат твърдия стомах, не могат да разчитат на дългосрочен резултат. Дори ако успеете да загубите тези допълнителни килограми, кожата на стомаха ви ще виси и ако преминете към нормална диета, теглото ще започне бързо да се връща.

По каква причина кожата на стомаха ви виси?

Голям брой жени са изправени пред този проблем. Може да има няколко причини за това:

  • 1. Обикновено увеличение на теглото. Последствията от недохранването, заседналия начин на живот, честото натоварване и хормоналните нарушения в организма могат да бъдат бърз набор от излишни килограми. Получените мазнини гънки се простират на кожата на корема.
  • 2. Бърза загуба на тегло. Комплектът тегло води до факта, че кожата на корема е опъната. След като се отървете от мразените паунда, кожата не може да се върне в първоначалното си състояние самостоятелно.
  • 3. Бременност. Под натиска на фетуса, кожата на корема също се простира. В резултат на това, след раждането, почти всяка жена на корема си е висяла гънки.
  • 4. Ако начина ви на живот не е достатъчно активен, той може да доведе до отслабване на мускулите на пресата. В резултат на това стомахът става омекнат и кожата на него виси.
  • 5. Стареене. С възрастта кожата започва да губи предишната си еластичност по много естествени причини. Ето защо през годините този проблем може да възникне дори при тези, които никога не са страдали от наднормено тегло.

Начини за решаване на проблема

Сред най-простите и същевременно ефективни начини за решаване на проблема с увисналото коремче може да се изясни следното:

  • 1. Правилно хранене и режим на пиене. Ключът към успеха ще бъде балансирана диета, лишена от вредни продукти. Предайте брашното, сладко, мазно и пържено. Яжте зеленчуци, плодове, нискомаслена риба и месо. Ако абсолютно не можете да правите без сладкарски изделия, то те могат да бъдат само сутрин. За да остане кожата еластична, тя трябва да получи достатъчно количество течност. Пийте много чиста вода. За да премахнете токсините и токсините от тялото, пийте чаша топла вода всеки път преди да ядете.
  • 2. Водни процедури. Отличен ефект дава дневен контрастен душ. И колкото по-широк е температурата на водата, използвана от амоняка, толкова по-бързо можете да постигнете осезаем резултат. Най-добре е да комбинирате студен и горещ душ в съотношение 1: 1. Ще бъде излишно по време на процедурата да се извършват масажиращи движения в коремната област с листно средство за почистване, изработено от естествени материали, например луфа.
  • 3. Измийте. Пилингът и търкането на тялото е отличен начин за борба с увисналата кожа на корема. Чудесен ефект може да се постигне, ако използвате кафе за тази цел. Въз основа на това е възможно да се подготвят различни формулировки за процедурата.
  • 4. Масаж. Затегнете кожата и я дайте необходимия тон може да бъде с помощта на масаж. Най-добре е да потърсите професионална помощ, но можете сами да го направите. Най-големият ефект може да бъде постигнат, ако използвате изтръгната техника. За да направите това, масаж, трябва да лежи по гръб и точни движения захванете кожата на корема. Първите движения трябва да са лесни. След това интензитетът трябва да се увеличи. Процедурата може да се счита за завършена, когато кожата стане червена. По правило продължителността на такъв масаж не надвишава няколко минути.

5. Козметични продукти. В съвременните магазини можете да намерите широка гама от различни кремове, гелове и лосиони, които помагат да се реши такъв проблем. Достатъчно е само да се разтрива лекарството всеки ден в проблемните области на тялото и след известно време кожата ще стане по-еластична и по-стегната.

Решаване на проблема хирургически

На Запад този проблем беше решен отдавна и кардинално, като се направи избор в полза на коремната пластика. В САЩ тази операция е извън конкуренцията между пластичната хирургия като цяло: около 70% от американците от двата пола от 31 до 65 години са направили абдоминална пластика! И популярността на тази пластична хирургия непрекъснато нараства: затова миналата година абдоминопластиката прибягна до 3,3 пъти повече американци в сравнение с предишната.

Абдомиопластиката прави възможно деформирането на предната коремна стена, което е ефективно средство за борба с нестабилността и увисването на коремната кожа, премахвайки стрии след раждането и неравности по коремната повърхност. Благодарение на намаляването и затягането на корема, абдоминопластиката спомага за предотвратяване на дисфункциите на гръбначния стълб и вътрешните органи, както и появата на застояли явления в областта на таза и крайниците. Благодарение на коремната пластика, стана реално да се намери нова, прилягаща фигура без корем.

За да се извърши операцията, клиниката ще отнеме от 1 до 3 дни. Пълната рехабилитация трае от 1 до 3 месеца, в зависимост от обхвата на операцията, общото здравословно състояние и колко внимателно пациентът отговаря на следоперативния режим. Както можете да видите, можете да лишите проблема от различни начини. Но преди да вземете решение за кардиналните мерки, струва си да опитате по-безопасна рецепта.

Share:
Comments