Как да се грижим за цветно кодирана руса коса

Оцветяването, известно още като американско мелиорация, е начин за оцветяване на косата, когато се използват един или повече оттенъци. По технологията оцветяването на светлината на косата не се различава много от мелиорацията, но след отстраняването на обезцветяващия разтвор от косата се нанася едно или повече багрила. Освен това, следвайки инструкциите, багрилото се оставя да престои за известно време и след това се измива. След това шапката се отстранява и цялата коса се измива с шампоан.

Какво дава оцветяване

При оцветяването на светлината на косата, важна роля играят вкусът и професионалните умения на стилиста, чиято задача е да създаде впечатление за естествен цвят. За да получите този ефект, космите отгоре и отдолу са оцветени по различен начин: понякога те са близки нюанси, а понякога, напротив, контрастиращи. Благодарение на принципа на естествения цветен преход, ефектът от вътрешната светлина на косата се появява.

Как да се грижим за косата си

  • Избор на шампоан

За да запазите красотата и яркостта на цветната коса за дълго време, трябва да изберете правилния шампоан за тях. Стандартните шампоани са доста агресивни, бързо измиват пигментни пигменти от косата. Ето защо, цветната коса изисква специализиран инструмент, на който е написана фразата "за цветна коса". Основната му разлика от конвенционалния шампоан е по-ниско ниво на рН и лек ефект. Активните компоненти на препарата не унищожават пигментите и не изсушават косата. В допълнение, в такива шампоани задължително съдържа полезни добавки - екстракти от билки и плодове, масла или витамини. Всичко това ще помогне да поддържате скалпа здрав, а косата - блестяща и копринена.

  • Използваме балсами и маски

Уверете се, че използвате балсами и маски. Те ще предотвратят крехкостта, сухотата и тъпата на косата. Това е много важно, ако си спомните, че всяко оцветяване (и оцветяването е един от популярните му сортове) винаги изсушава косата. Колко зависи от качеството на материалите и уменията на стилиста, но поддържащата терапия няма да бъде излишна. След всяко измиване на косата нанесете върху тях балсам, и веднъж или два пъти седмично се поглезете с маска с ефект на храна и овлажняване. Такива свойства притежават средства, съдържащи екстракти от лавандула, розмарин, градински чай или лайка, а също и морски водорасли.

За допълнително хранене се препоръчва да се прилага за космените продукти, съдържащи масло от боб, арганови или макадамични ядки. Но тук трябва да бъдете много внимателни: на опаковката трябва да е етикетиране, или поне да се спомене, че съставът е безопасен за цветна коса.

  • Правилно стека

Също толкова важно е да изберете добри средства за оформяне и фиксиране на косата. Не забравяйте, че за цветни къдрици са подходящи тези лакове, гелове или мусове, в които няма абсолютно никакъв алкохол. Това е чудесно, ако лечението е обогатено с витамини и минерали, полезни за здравето на косата. Ако е възможно, не използвайте лакове със силно фиксиране и сложете косата си с меки аналози - практически във всяка линия, представлявана от големи марки.

  • Запечатайте цвета

Този метод е подходящ за тези, които искат да запазят оцветяването за възможно най-дълго време. Просто трябва да се регистрирате за процедурата по ламиниране или да го направите у дома си. В резултат пигментните пигменти изглежда се залепват в косата и не се измиват ден след ден. В допълнение, косата след ламиниране става по-гладка, блестяща и изглежда страхотно.

Share:
Comments