Как да решим проблема с тромавите бузи?

Ако преди малките румени бузи се смятат за един от основните признаци на красота, днес момичетата се опитват да се отърват от тях по всякакъв начин, за да покажат своите изразителни скулптурни скули на света. И дори въпреки факта, че дори и днес бучените бузи предизвикват нежност, красотите трудно могат да бъдат убедени в нещо. За да се справим с този проблем не е толкова просто, с помощта на грим, размерът на прикриването е почти невъзможно и пластичната хирургия е твърде радикален метод за решаване на такъв малък проблем. Независимо от това, съществуват редица методи, които с пациентски и ревностен подход могат да доведат до видими резултати.

Гимнастика за лице

Гимнастика за лицето (или, както се нарича още feysaerobika) - това е един от най-ефективните методи, за да се отървете от тромавите бузи, които трябва да бъдат заменени от изразителни скули. Точно както можете да моделирате фигурата си чрез физически упражнения, подобен ефект може да бъде постигнат чрез излагане на някои мускули на лицето на стрес. Това не само ще ви позволи да дадете на бузите си правилната форма, но също така ще подобрите кръвообращението, което има благоприятен ефект върху общото състояние на кожата.

Основното правило на лицевата гимнастика е редовността, в противен случай просто няма да донесе видими резултати. И дори когато желаната цел е постигната, в никакъв случай не можете да напуснете тренировка, резултатът трябва постоянно да се поддържа.

Упражнения срещу тлъсти бузи

За тези, които искат да моделират красивите скули и леко намаляват обема на бузите, се разработва специален набор от упражнения:

  1. За начало трябва да седнете на един стол и да хвърлите главата си назад. След това долната устна се опитва да хване горната, като си помага с долната челюст.
  2. Седни направо и донесете долната си устна напред, опитвайки се да придвижите челюстта възможно най-малко.
  3. Без да променяте ситуацията, опитайте да намалите ъглите на устните си колкото е възможно по-ниско. Свържете с това движение и бузите и мускулите на врата.
  4. Наведете главата си, така че брадичката ви да докосне гърдите ви. Сега, доколкото е възможно, плъзнете ги на дясно и ляво рамене последователно.
  5. Вземи върха на молив или дървена пръчка за суши в зъбите и извади думи или шарки във въздуха.
  6. Постоянно изправен, хванете здраво раменете си. Издърпайте врата възможно най-високо и оставете това място за няколко секунди.
  7. Стойте направо, разстенете раменете си. Първо, спуснете главата си и опънете брадичката. След това главата трябва да бъде хвърлена назад, докато брадичката трябва да се движи нагоре.
  8. Издърпайте устните си напред и ги сгънете с епруветка. Започнете бавно, за да произнасяте гласните звуци (можете да пеете по песен), без да отваряте устните си.

По време на тренировка трябва да усетите мускулното напрежение. Ако правиш всичко правилно и редовно, след това в рамките на месец първите резултати ще бъдат видими.

Массаж лица

Ефективен метод в борбата срещу тромавите бузи е масажът на лицето. За да се направи процедурата сама, достатъчно е да се овладеят две основни техники:

  • - С палеца е лесно да масажирате долната челюст, като се движите от брадичката до щифтовете на ушите;
  • - подложките на пръстите са лесни, но доста интензивни по бузата, назолабиални гънки и брадичка.

По време на масажа не забравяйте да използвате някакъв вид растително масло, за да улесните плъзгането на пръстите си по кожата.

Водни процедури

За да се ускори ефекта от масажирането и упражненията за лице, е полезно да се водят процедури за вашите бузи. Най-простият вариант е студено измиване, което може да се извършва както обикновено течаща вода, и билкови отвари. Можете също така да навлажнете кърпа в студена течност и леко да масажирате бузите си. Отлични контрацептиви или компреси, които значително подобряват тонуса на кожата и мускулите на лицето.

Правилната диета

Сгъстени бузи - това е до голяма степен резултат от подпухналост или подкожни мастни натрупвания, така че в борбата срещу този дефект, храненето играе важна роля. За да избегнете излишната течност в тялото, трябва да ограничите употребата на продукти като сол, захар, алкохол, силно кафе и всички видове пушено месо.

Въпреки това, когато се опитвате да премахнете излишната влага от тялото, човек не трябва да ограничава използването на вода. Трябва да спазваме стриктно дневния курс, който е 2 литра. Също така включвайте в менюто си колкото е възможно повече зеленчуци, плодове, зърнени храни, ядки и млечни продукти.

Корекция с грима

Гримът е универсално оръжие, когато трябва бързо и безболезнено да коригирате външния си вид. Така че не е нужно да чакате ефекта на гимнастиката, диетите и масажите да се похвалят с постно бузите и изразителните модели скули. С помощта на прости техники и козметика можете да постигнете желания резултат.

За бузите не изглеждаше толкова кръгло, че е необходимо да се използва тъмно руж или специални средства за моделиране на тъмно нюанс. Също така трябва да подчертаете леко дъното на скулите със същия тон. Когато се изпълнят ударите, трябва да вземете мека четка и да затъмните тъмния коректор към брадичката.

Направете визуално по-стройно и удължено лице, което затъмнява района близо до храмовете. В този случай под скулите трябва да се постави прах с по-лек тон, за да станат по-обемисти. Не забравяйте внимателно да засенчвате всичко.

Ако сте загрижени за проблема с тромавите бузи, не незабавно попадат под ножа на хирурга, дори ако имате достатъчно пари за това. Има по-консервативни методи, които с правилния подход не само ще спомогнат за постигането на желания ефект, но и ще имат общ положителен ефект върху състоянието на кожата и мускулите на лицето. В допълнение, не забравяйте за такъв мощен инструмент, като грим.

Share:
Comments