Как да премахнете гвоздеите широко?

Гел или акрилни удължители на ноктите стават все по-популярни услуги, които се предлагат както от салони, така и от майстори, които отиват в къщата. В допълнение, че тези нокти изглеждат красиви, те крият дефекти и неравности на естествените нокти, често служат като добра защита срещу увреждане и излагане на битови химикали.

Независимо от това, важно е да знаете, че в някои случаи, изграждането на ноктите е противопоказано:

 • - Не увеличавайте ноктите, ако има гъбични заболявания на нокътната плоча.
 • - Преди да отглеждате, не можете да направите оформящ маникюр.
 • - Акрилните или геловите гвоздеи са противопоказани, ако са засегнати собствените ви нокти.
 • - Удължаването е противопоказано при бременност и е предразположено към алергии към метакрилати.
 • - Специално внимание трябва да се обърне на процедурата за удължаване на ноктите за тези, които страдат от заболявания на ендокринната и храносмилателната системи, се лекува с антибиотици или се подлага на химиотерапия.

Как да използвате почистващия препарат за гел-ноктите

Гелът е по-мек и естествен, отколкото акрил. За да се увеличи гел гвоздеи по-трудно, отколкото акрил, за изтриване, съответно.

Гел за нокти се препоръчва да се вземат само от специалист.

Преди да премахнете гел-гвоздеи сами, трябва да осъзнаете, че материалът, от който са направени, не е податлив на разтворители, това е единственият начин да се намали. Ако направите това сами, рискът от увреждане на естествения нокът е страхотен.

Към днешна дата съставът на гела, от който се правят гел-ноктите, се променя, някои салони предлагат нови съединения, по-лесно е да ги отстраните. Нови "меки" гелове се отстраняват, като се използва течност за отстраняване на гел-ноктите. Например марката Soak Off е подходяща. Тази марка произвежда гел и течност за отстраняване. Очевидно е, че марката на самия гел и на марката течност трябва да съвпадат: намокряването няма да отстрани гела на друга марка. Има още една серия инструменти - Изкуствен нокът Remover.

Ако обаче нямате същата марка течност като гела, гел-гвоздеите ще трябва да бъдат отрязани с биберон и най-добре е да се свържете с маникюра.

Как да премахнете гел ноктите сами?

Подгответе се за доста продължителна процедура. Съхранявайте с ноктите с различна степен на абразия, полиране на буфер, памучни джанти, ножици за нокти, ацетон или лак за отстраняване на ноктите и защита на очите. Части от гел за нокти са много остри, те могат да летят по време на шума и подаване. Също така, прахът от ноктите може да попадне в очите, така че те трябва да бъдат обезопасени. Така че, стъпка по стъпка.

 1. Свободната част на гела гвоздея се отстранява с помощта на ножици или пинсети.
 2. Започнете да рязате горния слой на нокътя с пирон с голям абразив. Правете това много внимателно, като защитавате живия ноктите и кожата на пръстите. От време на време трябва да отърсвате праха и да наблюдавате напредъка.
 3. За да видите дали отрязваме гела или вече нокът, можете да навлажнете памучния диск в ацетон и да го държите на нокътя. Ще видите разликата и границите между гела и живата чиния.
 4. Когато се отстрани по-голямата част от гела, трябва да преминете към фино гранулирано пили за нокти. Кликнете върху ноктите трябва да е по-лесно и да продължите подаването.
 5. Ако гелът започна да отлепва ноктите с малки люспи, тогава е време да преминете на бръснене с баба. Ние завършихме целия процес.
 6. Сега трябва да си измиете добре ръцете и да нанесете щедър слой питателна сметана. Обърнете специално внимание на върховете на пръстите и ноктите.

Много майстори предпочитат акрилни нокти - те са по-лесни за моделиране и много по-лесно да се снимат.

Какво означава (течност) да се използва за отстраняване на акрилни нокти.

Акрилните нокти са достатъчно здрави и издържат до три месеца. Въпреки това не е трудно да се отстранят къщите им. Процедурата е напълно аналогична на салона.

Тъй като акрилът е чувствителен към ацетон, той се отстранява - както в салона, така и у дома - с помощта на тарелки с ацетон.

Как да премахнете акрилните нокти сами?

Внимавайте предварително, че стаята е добре вентилирана. Изсипете ацетона в купата и я поставете в купа с топла вода. Спуснете ноктите в ацетон, така че течността да покрива напълно ноктите. След няколко минути акрилът ще набъбне. Изчакайте акриловият слой да се отдалечи лесно от естествения ви нокти. Отстранете акрилните нокти и след това отстранете останалия акрил с ацетон. Повърхността на естествения нокът трябва внимателно да се смила с баба. Премахване на акрилни нокти, помнете, моля, че ацетон моментално се възпламени! Не държите банята с ацетон в близост до източника на огън и не загрявайте водната баня на газа!

Тази опция често се използва.

 • Носете защитни очила и започнете да сваляте свободната част на нокътя с клещи или клещи.
 • С големи абразивни пили за нокти, трябва да премахнете горния защитен слой на изкуствения нокът. Той не може да се разтвори дори в ацетон и няма да позволи разтваряне на останалата част от ноктите.
 • Всеки гвоздей внимателно се покрива с памучен тампон, импрегниран с ацетон или течност за отстраняване на лак със съдържанието му.
 • Завийте ноктите с памучно фолио за памук възможно най-плътно, така че въздухът да не попадне вътре и ацетонът да се изпари.
 • За да смекчите акрила, това ще отнеме приблизително 35-40 минути. След това под фолиото ще има желеобразно вещество, което трябва да бъде отстранено доста бързо, докато акрилът отново се закали.
 • Памучният диск с ацетон трябва да почисти остатъците от акрил от ноктите, да измие ръцете ви със сапун, да изсъхне и да смаже с много крем.

Дори да се окаже, че да се отстранят украсените гвоздеи у дома, а не да се причиняват сериозни наранявания, все пак винаги трябва да се обърне специално внимание на нежните нокти. За тази цел се препоръчва използването на парафинови вани или използването на морска сол, витамини и подхранващи маски, масаж с лечебни масла от бергамот, бор, лайка, морски зърнастец и много други. Не забравяйте, че здравето на ноктите зависи пряко от това, което ядем. И на увредените нокти и е повече от необходимото пълният комплекс от витамини и минерални вещества.

Ако можете да премахнете разказаните нокти правилно и без отрицателни последици, то следващия път шикозният маникюр ще ви даде още по-естетическо удоволствие.

Share:
Comments