Как да подобрим състоянието на кожата на лицето у дома?

Как да подобрим състоянието на кожата на лицето?Кожата може да изпитва неудобство от променящите се условия на живот, отразява всичко, което се случва с нас, тъй като е предназначено да премахне натрупаните токсини и токсини в организма. Влошаването на здравето, липсата на сън, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето засягат кожата, стареят я, причиняват запушване на порите, появата на съдови звездички и бръчки. Забелязвайки, че състоянието на кожата на лицето се е влошило, е необходимо незабавно да задейства алармата и да определи причината, гледайки отстрани на вашия начин на живот.

Красивата и еластична кожа е една от основните орнаменти на жена на всяка възраст - благодарение на нея можете да изглеждате привлекателни и много по-млади от вашите години. Състоянието на кожата на лицето трябва непрекъснато да бъде под наш контрол, защото без грижи и превантивни мерки тя бързо ще загуби свежест и блясък.

Ако кожата не изглежда да цъфти и бръчките явно се появяват върху нея, тя е суха и безжизнена, което означава, че сте или много уморени, или тялото сигнализира за някакво скрито заболяване. След като разбра причината, веднага започнете ликвидиране на последиците и промените начин на живот.

Как да подобрим състоянието на кожата на лицето?

Състоянието на кожата на лицето реагира добре на постоянна грижа, при която главната роля се играе чрез почистване с меки средства, овлажняващи и подхранващи. Не оставяйте козметиката за нощта - маскара и сенките запушват порите, изсушават кожата около очите, предизвикват раздразнение на лигавиците. Тоналният крем и прах, върху които прахът се утаява, запушват порите, причиняват възпаление на кожата, пустули и акне. Не забравяйте да се наложи да почистите лицето си през нощта с мляко, като нанесете овлажняващ или нощен крем. Той има отличен ефект върху състоянието на кожата и измиване, трябва да се прави два пъти седмично, но не по-често, за да не се лишава кожата от естествен защитен филм.

Трябва да се отбележи, че е невъзможно да изглеждате добре, ако пиете малко течност - важно е да знаете, че повечето дневни течности се консумират най-добре с чиста вода, без да се злоупотребява със сок и кафе. Зеленият чай, билкови чайове, минерална вода имат благоприятен ефект върху състоянието на кожата.

Лошото хранене, която е доминирана от въглехидрати и мазнини, отразява зле на екстериора, както и зърнени храни, овесена каша, боб, мазна риба, мляко, зеленчуци, неподсладен плодов и постно месо подобрява тена, тъй като те съдържат всички необходими за здраве и красота витамини и микроелементи. За красотата на кожата се нуждаете от растително масло - слънчоглед, соя или зехтин. За да коригирате метаболитни нарушения, които често са прояви на обриви по кожата, помага отделно захранване, което е правото да изключи неблагоприятното продуктов микс за храносмилането, което води до недоволство и стагнация в червата. Козметични салони казват, че помага за подобряване на яденето тен покълнали зърна на пшеница, моркови, ядки, овес, зелен грах, цвекло, пъпеш и диня.

Говорейки за това как да се подобри състоянието на кожата на лицето, е необходимо да се спре и на физическата активност: работа в затворено помещение, претъпкано с домакински уреди, където въздухът е пресушен, оказва неблагоприятно влияние върху кожата, която е лишена от влага и кислород. За да компенсирате по някакъв начин този дефект, просто трябва да отидете колкото е възможно повече навън, да бягате или да се отдалечавате от централните улици с високо ниво на замърсяване с газ.

Много е важно за привлекателността на жените здрав здрав сън, желателно е да заспите преди появата на полунощ и да заспите най-малко 8 часа. Е, ако по време на сън в спалнята прозорецът е леко открехнат и потоците свеж въздух ще насищат тялото с кислород през цялата нощ (разбира се, ако прозорците не излизат на пътя).

Ако смятате, че кожата се нуждае от допълнителни мерки, свържете се с козметик и отидете на специална процедура: пилинг, масаж или креотерапия. Ще помогне за подобряване на външния вид и "рецепти на баба", сред които първото място се дава на процедури с лайка и плодови и ягодови маски.

За да може кожата да се изчисти от пъпки и да стане кадифена, трябва да я запечете над контейнера с отлепване на лайка. За да направите това, варете две торби лайка в чаша вряща вода и парна кожата на лицето, покрита с кърпа. След процедурата е необходимо да намокрите кожата с отвара и да я оставите до сутринта. Оставащото отвара трябва да се пие два пъти, през нощта и сутринта. Процедурата трябва да се извършва ежедневно, докато изчезнат обривите (обикновено 1-2 седмици).

За подобряване на тена и нормализиране на кръвообращението, триене с алое сок ще помогне - склонни към сухота, пилинг или изригвания на мястото, за да се избърше със сок или нанесени памучни маски, напоени в сок за половин час.

С проблеми, свързани с възрастта, свързани с промените в кожата и появата на мрежа от бръчки около очите и близо до устните, трябва да направите маски от мая, мед и лимонов сок. На 50 грама пресни дрожди вземете супена лъжица мед и същото количество лимонов сок. Смесете, поставете върху кожата на лицето за половин час.

Share:
Comments