Как да облекчим боядисаната коса у дома?

Съдържание:

  • Осветление волос в салоне
  • Начало методи за осветяване на косата

Когато жена иска да промени нещо по външния си вид, тя рисува косата си в различен цвят.

Блондинките в това отношение са по-лесни, ако решат да променят цвета на косата до по-тъмен, но брюнетките и жените с кафяви коси трябва да бъдат изяснени предварително. Всичко това не става за коса напразно, качеството им може значително да се влоши, косата може дори да започне да пада. Следователно, боядисаната коса трябва да бъде избистрена правилно.

По отношение на ефекта върху косата и получения резултат процесът на осветяване на оцветената коса може да бъде разделен на три вида: подсветка, правилно избелване и нормално осветление. Има разлика между тях.

Как да облекчим боядисаната коса?

Най-важното е частичното отслабване на пигмента. В същото време, косата става малко по-лека, с изключение на отделните нишки. Ето защо, за изясняване на цветната коса този метод не е много подходящ.

Осветяването на косата дава по-светъл цвят, дължащ се на изкуственото окисляване на пигмента в структурата на косъма. Тази процедура се нарича "зачервяване на боята" и е най-вредна за косата.

Боядисаната коса, разбира се, може да бъде изяснена по този начин, но структурата на косата е сериозно повредена и съществува риск тя да не може да бъде възстановена.

Как иначе да се облекчи боядисаната коса?

Има и други начини за осветяване на цветната коса. Единият от тях се нарича превръзка. По същество това е същата оксидация, само по-краткосрочна и използваща по-пестеливи вещества. При оформяне повърхността на оцветената коса се обезмаслява, процентът на метаболитния процес се увеличава и се разкриват скали за коса.

Традиционният и може би най-известен метод за оцветяване на боядисана коса е използването на водороден прекис. Под влиянието си, оцветяващият пигмент се разрушава и изплаква от косата. Това е много вредна процедура за косата.

Светлината на косата е винаги агресивен ефект върху косата, затова е най-добре да се свържете с професионален фризьор. Можете да вземете компонентите в грешно съотношение или да ги прекарате по-дълго от очакваното и последствията могат да станат много сериозни.

Извършвайки такива опити у дома, рискувате или да загубите косата си, или да ги причинявате огромни щети, които неизбежно ще повлияят на тяхното качество и в резултат на това ви се появяват.

Как да облекчим косата без боя у дома?

Светли златни ключалки винаги са били считани за знак за красота и женственост. Не е изненадващо, че много красавици решават за радикална промяна на цвета, понякога, в ущърб на здравето на косата. Независимо от това, е възможно да се направи без жертви, ако за осветление на главата на чувате използват безопасни методи за дома.

  • лайка

лайка – это, пожалуй, самое распространенное растение, которое применяется не только в народной медицине, но и в косметологии. Эта трава помогает бороться с перхотью, придает волосам объем и силу, а также помогает сделать локоны немного светлее. Этого эффекта можно добиться только в том случае, если вы не подвергали волосы окрашиванию. Такие натуральные красители как басма и хна также делают невозможным осветление волос при помощи ромашки.

Така че, ако наистина сте готови да направите косата къдрици златни, тогава трябва правилно да запасите лайка. Тя трябва да се използва възможно най-често във всякакви форми (кондиционер, маска и т.н.). Продължителността и честотата на процедурите зависят от броя тонове, които искате да облекчите косата си. Но във всеки случай, след около седмица ще можете да се насладите на първите резултати.

  • Мед

Въпреки че тъмната коса изглежда много впечатляваща, момичетата просто не могат да чакат да ги облекчат. Тази тенденция продължава от древни времена. Дори тогава медът е бил използван за тази цел. Този инструмент се използва успешно не само за олекотяване на косата, но и за избелване на зъбите и подобряване на тена. Заслужава да се отбележи и високото съдържание на витамини в меда, благодарение на което косата е не само козметична, но и терапевтична.

Медът дава възможност да се олекотят дори много тъмни къдрици, с които не всеки цвят може да се справи. Преди да започнете директно осветление, трябва да почистите скалпа и косата. За да направите това, използвайте шампоан с добавка на малко количество сол за маса (създава ефект на пилинг). Можете също така да добавите сода, така че косата да стане по-мека и по-послушна. Освен корените и цялата област на косата, медът се прилага (за най-добър ефект, той трябва да е течен, така че да не се разрежда с вода). Не си струва да загрявате главата си, тъй като това може да отслаби ефекта. След 40 минути, трябва да си измиете главата отново (без шампоан) и да изсушавате естествено косата си. Не използвайте сушилнята, горещият въздух може да отхвърли всичките ви усилия.

  • Лимон

Едно от най-ефективните средства за осветяване на косата е лимоновият сок. За тази процедура трябва да разпределите почти целия ден. Също така внимателно проучете прогнозата за времето, така че горещото слънце да не пречи на облаците.

Не е нужно да измивате главата си преди процедурата. Достатъчно е просто да поръсите косата с вода. Сега навлажнете къдрите в лимонов сок и поставете косата си на слънчева светлина. Тъй като течността изсъхва, омесете косата със сок. Ако се страхувате да го използвате в чиста форма, след това го разредете малко с вода. До края на деня ще забележите, че къдриците са много по-леки.

  • Корица

Доста ефективно средство за осветяване на косата е канела. На две норми на прах ще ви трябва една норма на любимия си балсам. Разпределете композицията равномерно по цялата дължина и добре загрейте главата (първо с пластмасова торба или капачка и след това с кърпа). Ако смятате, че маската трябва да се задържи до 8 часа (в зависимост от това колко тъмно е естественият цвят), препоръчително е да го направите през нощта. Извършвайки тази процедура три пъти седмично, ще дадете на косата си невероятен златист цвят. Отделно, заслужава да се отбележи аромата на канела, който ще остане дълго време на вашите ключалки.

  • Истинска Хена

Хена - е невероятно полезно средство, което укрепва косата, насищайки я с полезни елементи. Също така е доста ефективен в борбата с пърхота. Друга хубава точка за използване на къна е, че има лек изясняващ ефект.

За да направите косата няколко тона по-леки, трябва да купите бяла къна. Също така, тя се продава на специален разработчик, без който не е възможно да се постигне желаният ефект. Всички компоненти се разреждат с вода, така че масата да е със средна плътност. Средно тази маска се съхранява около 40 минути. Но ако косата ви е тънка и суха, къна ще действа много по-бързо. Ще бъде добре, ако при приключване на процедурата приложите лечебно балсамо или маска към ключалките.

  • Водороден пероксид

Водороден пероксид – это один из самых эффективных и доступных методов осветления волос. Для того, чтобы произвести легкое обесцвечивание, достаточно будет препарата с концентрацией до 5%. Вымойте волосы, обработайте их питательным бальзамом, после чего высушите без применения фена. Перекись из флакончика перелейте в пульверизатор, из которого будете опрыскивать локоны. Через 30 минут сполосните волосы едва теплой водой и снова нанесите бальзам.

Ако косата ви е доста тъмна по естество, тогава технологията за осветление ще трябва да бъде леко променена. Така че за приготвянето на оцветителя ще ви трябва 40 грама водороден пероксид (8%) и течен сапун, 30 грама вода и лъжица амоняк. Не е нужно да измивате главата си преди процедурата, но лечението се прилага точно като обичайната боя за коса. Не обвивайте главата си в полиетилен и кърпи, за да не се изгорите. Процесът на оцветяване отнема около час, след което трябва да измиете косата си с шампоан и да изплакнете с вода, подкиселени с оцет.

Осветяване на косата с пероксид, имайте предвид, че този метод, въпреки че е най-ефективният от горните, но причинява сериозно увреждане на косата. Ако вашите ключалки са тънки и сухи, тогава е по-добре да се въздържат от такива процедури.

Share:
Comments