Как да направите пиърсинг у дома?

Пиърсинг у дома. Как да се грижим за пиърсинг?Пиърсингът е един от най-старите начини за декориране на тялото. Пиърсинг хора от различни народи и различни епохи са направили в продължение на векове и дори хилядолетия. Древните египтяни пробиха пъпа - не само украшение, но и символ - проницателен пъп, посочен като принадлежащ на благородството. В съвременния свят пиърсингът, веднъж установен в хип-ята култура, постепенно стана популярен сред представители от всички възрасти и социални слоеве.

Къде да приложите пиърсинга

Най-често се носят обици в ушите, веждите, носа, пъпа и зърната.

Експертите силно препоръчват да пиърсинг само в салона на доказан майстор! Но има занаятчии, които са готови да направят убождане у дома. За да сведете до минимум пункцията на грешното място, не пропускайте, не увреждайте нервните окончания и кръвоносните съдове, трябва ясно да определите и обозначите точка на кожата за бъдеща украса.

След като предприеме този отговорен бизнес, иглата трябва да се държи здраво и уверено, да се пробива бързо и безпроблемно точно. При всякакъв вид пиърсинг най-важното е хигиената и стерилитета, така че пробиването и инструментите са напълно дезинфекцирани. Ръцете не са изключение, измийте със сапун, избършете и изтрийте с алкохол. Ако е възможно, тогава си струва да използвате стерилни медицински ръкавици.

Характеристики на процедурите

Пиърсингът на ухото е най-популярният начин на пробиване, не е толкова трудно да се направи: няма риск да се влезе в съда, няма твърде много биологични потоци на лобчето. Пробийте гърба на лобчето, поставете катетър в катетъра и го издърпайте, като го държите. Ако пробиете ухото с обикновена шевна игла, обичът ще бъде малко по-трудно за вмъкване. Дръжте ушната телта опъната и не я пускайте докато бижутата не са на мястото си. Най-лесният начин да използвате обици. Често след успешното първото преживяване на пиърсинга на ушите, има желание да се направят още няколко дупки.

Веждата се пробива отдолу нагоре, след като е взела кожата. Лентата се изтегля и дезинфекцира мястото на пробиване. Важно е пиърсингът да е колкото е възможно по-близо до края на веждите и доколкото е възможно от носа на носа: ако убодете носа, съществува риск да влезете в активния биотоп. Можете също така да повредите очните нерви и да получите остра зрителна слабост. Веждите пробиват хоризонтално, вертикално или диагонално. Ако след пробиването на кожата почувствахте остра и силна болка, тогава се появихте в съд или нерв. Извадете иглата, натиснете болката с памук, а пункцията трябва да се направи другаде в областта на веждите.

Крилото на носа е също толкова популярно място за пиърсинг. Преди да пробиете ноздрите, дръпнете закопчалката по стената, така че процедурата да не е най-естетическа, за разлика от резултата. Често има случаи на пиърсинг в преградата между ноздрите.

Все по-често пиърси и език, въпреки че е доста опасно: под езика има големи плавателни съдове. Затова се прави пробождане между тях, отдолу нагоре. Важно е иглата да бъде строго вертикална, в противен случай тя ще бъде грозна и неудобна. След като пункцията е направена и лентата е инсталирана, е необходимо да изплакнете устата. Първият път трябва да изплакнете веднъж на ден и всеки път след хранене.

В допълнение, популярните пиърсинг пиърсиха пъпа и зърната, както и интимни пиърсинг. Но такива пробиви задължително се правят в кабината с помощта на опитни специалисти - пирсери.

Противопоказания за пиърсинг

Въпреки желанието да се откроиш, да показваш индивидуалност или обратно, да станеш негов идол, трябва да помислиш за рационалността на такова решение. И в някои случаи пиърсингът е неприемлив по здравословни причини. Така например, от пукнатини на тялото е необходимо да се въздържим:

  • хора, които имат лошо съсирване на кръвта;
  • в присъствието на кожни заболявания;
  • по време на инфекциозни и други заболявания;
  • при повишена телесна температура;
  • млади жени и момичета, които планират да имат деца;
  • тези, които имат диабет, пиърсинг и е напълно противопоказан.

Ако този списък не включва вас и желанието да пробиете кожата си остава непроменено, струва си да се обмисли предварително какви бижута да купите. Обикновеният метал е евтин, но е много вероятно да причини изпотяване и възпалителният процес ще продължи дълго време. Евтините орнаменти могат да се опитат да се носят, когато е преминало достатъчно време след процедурата на пиърсинг и раната вече е напълно излекувана. Първо трябва да използвате само специални материали. Злато, сребро, платина, титан, ниобий, тефлон, хирургическа стомана. Бижутата от тези метали не причиняват алергии и дори помощ при ранно изцеление.

Какво е изпълнено с пиърсинг?

Инфекцията и алергията не са толкова редки странични ефекти на пиърсинга. Инфекциозният процес в раната завършва приблизително на всеки пета пункция.

Освен това, ако нещо се обърка, има опасност да се надуе, понякога може да достигне кръвта! Ако устните са пробити, съществува риск от загуба на зъби, докато се пробиват ухото или носа - рискът от деформация на ушната мида или ноздрите. Пункт езика, можете да получите ларингеален оток, и в резултат на това, атака на задушаване. От гнилостните процеси в раната могат да страдат и зъби. Но пробиването на гениталиите или пъпа може да доведе до усложнения по време на раждане.

Не извършвайте процедурата на празен стомах, защото може да попаднете в застой.

Всички инструменти, които ще трябва да се използват в процеса на пробиване, трябва да са стерилни. Простото триене с алкохол не гарантира.

Правилната грижа за пункции е единственият начин да се избегнат проблеми. Рангът редовно се дезинфекцира, няколко дни след процедурата не се вземат алкохол и таблетки, които разтварят кръвта (аспирин и т.н.). Най-трудното е да се грижиш за пробиване на езика и гениталиите.

Направете пункция на място в тялото, където трябва да носите дрехи, бъдете подготвени за някои моменти на дискомфорт. За дрехите ще трябва да забравите за известно време. Началото на лятото е най-успешното време за даване на новостите на тялото ви. Дрехи са необходими минимум, така че ще бъде по-лесно да свикнем с пиърсинг.

Въпреки това правилно извършеното пробиване и спазването на всички хигиенни изисквания помага да се избегнат нежеланите инфекции и да се получи естетичен пиърсинг.

Share:
Comments