Как да направите педикюр у дома си гел с лак с стъпка по

Gel-lacquer е спечелил огромна популярност сред женската половина на човечеството поради своето имущество за дълго време, за да запази ноктите (до 20 дни), без да избледнява, а не триене. Освен това гел-лакът прави нокътната плоча по-силна и подготовката за нейното приложение не я уврежда.

Съдържание:

 • Какво е педикюр с гел-лак
 • Какво ще ви трябва?
 • Педикюр със шеллак покритие на етапи
 • Така че шеллакът се държи по-дълго
 • Идеи дизайна

Гел-лакът се използва както за маникюр, така и за педикюр. Но любителите на процедурите в салона знаят, че педикюр с гел покритие - удоволствието не е евтино. Особено, ако искате да покриете ноктите си с плътен цвят, но с оригинален дизайн. Има алтернатива на това. Всеки може да се научи как самостоятелно да направи педикюр гел лак в дома си.

Какво е педикюр с гел-лак

Гел-лакът често се използва при покриване на ноктите на краката. Той стана много по-популярен от обикновения лак, гела или биогел. Това се дължи на нежното му действие върху нокътната плоча и дълготраен резултат.

Основните предимства на това покритие са:

 • Ако всички правила се спазват, резултатът се запазва за най-малко 3 седмици;
 • неговото приложение, за разлика от обичайния гел, не изисква силно смилане на нокътната плоча;
 • лесна употреба, лесно се нанася и отстранява;
 • след отстраняване на ноктите бързо възстановени;
 • широка гама от нюанси, ефекти;
 • защитава ноктите от отрицателното въздействие на околната среда.

Какво ви е необходимо за процедура у дома

За да направите сам педикюр, е необходимо да подготвите:

 • Ултравиолетова лампа. Това е основното средство за провеждане на процедурата. С помощта й изсушете шеллака. Времето, необходимо за това, зависи от мощността на лампата. При мощност от 36 вата, геловият лак изсъхва за около 2 минути, като се използва лампа с по-ниска мощност, изисква повече време за изсъхване. Експертите препоръчват закупуване на LED лампа, тя е много по-скъпа от останалите, но изсъхва ноктите й за 10 секунди.
 • Пила за ноктите. По-добре е да се даде предимство на инструмента с маркировката 220-240. Но можете да използвате конвенционален мек пирон.
 • Обезмаслител за обработка на ноктите след полиране. В дома, обезмаслителят може да бъде лакочистител или медицински алкохол.
 • Мека синтетична салфетка. Използва се за лечение на ноктите с обезмаслител. Vatu в този случай е по-добре да не се използва, така че след като може да остане вили.
 • Bondex (лекарство, което подобрява адхезията на гел-лак към нокътната плоча). Използва се в работата му от професионални майстори на маникюр и педикюр, но в условията на къщата (ако няма възможност да се получи лекарството), тя не може да бъде използвана.
 • База (продукт, който се прилага под шеллак). За педикюр използването му е задължително. Асортиментът от бази за маникюр и педикюр е доста голям. Има препарати, съдържащи минерали и витамини, които подсилват ноктите.
 • Гел лак. Можете да закупите поотделно всяка бутилка или да купите цял комплект, който съдържа всички необходими цветове.
 • Topcoat (означава че предпазва Shellac). Тя трябва да бъде качествена, по-добре е да избирате без лепкав слой.

Особено внимание при избора на средства трябва да се даде на основата и покритието. Силата и продължителността на резултата до голяма степен зависят от тяхното качество.

Трябва да се има предвид, че геловия лак не се отстранява по същия начин като конвенционалния лак. За да го премахнете без проблеми, без да повредите ноктите, трябва да натрупате специални инструменти:

 • 1. Конвенционално алуминиево фолио.
 • 2. Оранжеви клечки, специално предназначени за маникюр (ако не са, можете да използвате клечка за зъби).
 • 3. Памучни тампони.
 • 4. Шпатула за маникюр.

Стъпки на покриване на ноктите с гел-лак

Какво ще ви трябва?:

 • Алкохол или специална подготовка за отстраняване на лепливия слой;
 • Оранжева пръчка;
 • Гел за отстраняване на кутикула;
 • пинсета;
 • Пистолетът;
 • Основа и горна част за гел-лак;
 • Цветен гел-лак.

Това е колко грозни бяха пръстите ни пред педикюра.

1. Вземаме файл и изтриваме остатъците от лак, успоредно подравнявайки пластмаса. Премахваме излишната дължина. F: 5-7

2. Кутикула се отдръпваме с оранжева пръчка и прилагаме средство за отстраняване на кожицата.

Педикюрен гел лак снимка

3. След 1 минута натиснете кожата обратно, под влияние на агента, тя се отдалечава добре от ноктите, ако има нещо излишно, отстранете пинсети.

4. Натъркваме ноктите с лекарство, за да премахнем лепливия слой.

5. Поставяме основата и изсушаваме в лампа.

6. След това идва цветът. Тъй като краката ни са най-често в затворени обувки, по-добре е да се използват плътни нюанси, които изглеждат добре в 1 слой.

7. Всички нокти, с изключение на палеца, са покрити отгоре и изсушени.

8. За останалите 2 нокти лепило леко лепило, след което се припокривайте нагоре и се насладете на красив педикюр.

Всички материали се сушат в ледена лампа в продължение на 30 секунди. Стикерите се използват най-добре черен и / или бял на ярък фон, което ще създаде допълнителен и красив контраст.

Съвети, които ще помогнат за запазването на резултата за дълго време

Има няколко препоръки, като се има предвид, че когато работите със шеллак, можете да поддържате педикюрата в перфектно състояние за възможно най-дълго време. Опитни майстори препоръчват:

 1. Поставете всички съставки върху нокътя в тънък слой и внимателно. Структурата на шеллака позволява да се прилага равномерно дори малка част от него. Ако покриете ноктите с изобилие от гел-лак, съществува опасност след няколко дни покритието да излезе от гвоздеите със слоеве. Направяйки педикюр под формата на яке, свободният ръб се покрива два пъти.
 2. Не бързайте при изсъхване на ноктите. Лакът трябва да се изсушава само под лампата.
 3. Всеки продукт (включително основата и покритието) трябва да се прилага не само върху чинията, но и върху задника на нокътя. Това ще предпази цветното покритие от повреда.
 4. Хигиеничният педикюр се извършва най-добре без използване на вода. В противен случай шеллакът бързо ще се отлепи. След като направите педикюр с вода, изчакайте поне два часа, преди да поставите гел-лак.
 5. Ноктите трябва да бъдат обезмаслени добре.
 6. През първите 24 часа след педикюра не се препоръчва продължителен контакт с вода (посещение на сауна, плувен басейн, къпане).

За да избегнете повреда на нокътната плочка, трябва да се спазват следните препоръки:

 • Не размивайте напълно горния слой на ноктите. Достатъчно е да ги полираме малко с преграда (специален правоъгълен формат, който се използва за полиране).
 • Не използвайте метални предмети за сваляне на шелла. Не се опитвайте да го премахнете, като използвате сила. Това ще увреди плочата и ще даде неестетичен вид на ноктите. Отстранете внимателно гелния лак, като нанесете накиснати и оранжеви пръчици.
 • След отстраняването на Шеллак трябва да приложите за 2-3 дни специално покритие, което ще подхрани ноктите с полезни елементи, ще ги предпази от разслояване и чупливост и ще ги направи здрави.

Няколко дизайнерски идеи за педикюр

Shellac е доста лесен за използване. Тя позволява на всяка жена у дома лесно да създава свой собствен дизайн на ноктите. Използвайте за това не само класически нюанси, които винаги помагат да се скрият недостатъците и грешките на педикюрата, но и комбинации от ярки контрастни цветове. Освен това, ноктите могат да бъдат украсени с декоративни камъни и кристали. Въпреки това, без да се притеснявате, че затворените обувки, морска вода или пясък ще повредят педикюра.

Козината, хоризонтално подредени ивици контрастиращи цветове, абстракции, получени в резултат на смесване на няколко цвята лак (преди сушене лакътът се смесва точно на повърхността на нокътя с нормална игла).

За да създадете модел на ноктите, използвайте няколко цвята на гел-лак и тънка четка. Първо, поставете основата, след това гвоздеят е покрит с два слоя лак и изсушен, спазвайки правилата. След това нанесете шаблона и отново го изсушете. Важно е да се гарантира, че всички линии и декоративни елементи се прилагат в тънък слой, не излизат извън границите на нокътната плоча и не се разпространяват. В същото време не трябва да забравяте да "запечатате" задника на ноктите.

Такава работа изисква точност и търпение, едва тогава резултатът ще отнеме много време на собственика на педикюра и ще привлече вниманието на другите.

Топични идеи за бъдещето на модния сезон могат да бъдат следните видове нокти (живопис):

 • 1. Грах.

Грахът е боядисан на монофоничен фон. Те могат да бъдат един специфичен тон или многоцветен. За да ги създадете, използвайте оранжева пръчка или точки (специален метален инструмент). Дизайнът изглежда оригинален, когато грахът се привлича само върху гвоздея на палеца, а останалите са покрити с един цвят или с различни нюанси.

 • 2. Блясък върху матовата повърхност.

Изглежда, че педикюрът е необичаен и е доста лесно да се направи. Гвоздеят по всички правила е покрит с цветен гел-лак, отстранява се лепкав слой. След това повърхността се обработва с мек балон, за да се създаде ефект на мъгла. След това, със същия цвят върху матовата повърхност, се прави и изсушава образец. Крайното покритие се прилага само върху чертежа.

 • 3. Морски мотиви, абстракция, графика.

За такъв дизайн гвоздеят е покрит първо с монофонична обвивка, след което се изсушава и се прилага, след което отново се изсушава и фиксира.

 • 4. Използване на течни камъни, мъниста, мъниста, блясък (малки, ронливи, цветни).

Дълго време педикюрът с декорация на един пирон с кристали продължава да се популяризира. Основното условие за създаването на такъв дизайн е да се фиксират надеждно декорните елементи.

Процесът на създаване на собствен дизайн на ноктите за повечето жени е не само полезен, но и приятен опит, който ви позволява да реализирате вашите творчески способности.

Спазването на всички правила и препоръки ви позволява да запазите педикюрата, докато не искате да промените дизайна.

Share:
Comments